Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте съфорумници ,поиграх си да се разровя из форума за такава тема ,но не намерих много за Bc rich-овете ,нямъл съм възможността да свиря на такава китара ,но от записите качвани в youtube китарата вади добър звук ,ама как ще свири китарата зависи от майстора ,нали.

За Ibanez прочетох страшно много и се ориентирах да си взема rg370dx или rg350dx (а и още от преди съм си ги харесал тези модели)

Моля ви ,кажете ми нещо повече за Bc rich и ми препоръчайте някоя китарка среден клас (до 800 лв.).

• Отговори 35
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=4360

http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=2808

Не искам да натрапвам мнение, просто препоръчвам първия линк.За тези пари този модел мисля че най-заслужава внимание.Успех при избора.

Отговорено

Свирил съм на три китари Bc Rich. Бас Warlock в Чехия - доста стабилен инструмент за парите си, и две китари - един сравнително евтин и разочаровал ме Warlock и Kerry King Metal Master. Последната беше убиец. 24 прага, Kahler тремоло, мега изродски адаптери. Тука в Бургас беше 760 лева. Не знам обаче формата и рисунките отгоре дали ще ти харесат.

Отговорено

ами честно казано, след доста обиколки и изправен пред същата дилема стигнах до заключението, че 370 е най-добре. Понеже БС Ричовете за тия пари е не ми харесаха, а тези които бих си купил - над 1500 лева - няма къде да се видят, а не ми се поръчва по каталог без да съм видял нещо.

Отговорено

Аз се бях насочил точно към Warlock-а именно заради цената му и после Kerry King Metal Master.

Можете ли да ме посъветвате коя от 4-те китари да избера (Kerry King Metal Master ,Warlock ,rg370dx ,rg350dx) искам да свиря блус ,пънк ,рок ,хеви и дет метъл. Ако може да постнете и някой сравнително ефтин джаксън с приличен звук.

Отговорено

Из форума Джаксън ,ибанез и скуаяр са най-тачените китари и за това реших да се информирам.

Отговорено (Редактирано)

Както гледам ти искаш да свириш разнообразни стилове. Според мен B.C. Rich правят предимно "тежки" китари. Това е лично мнение и не искам да обременявам никого с него. Другият недостатък на B.C. Rich е че в България нямат силен представител. Визи Артс надуват прекалено много цените според мен. От друга страна Ibanez могат да се намерят на доста прилична цена а също така с Ibanez свирят много по голям кръг стилове.

Добра идея е да прегледаш форума за някоя оферта. Покрай тая криза изпадат много запазени инструменти на изключителна цена.

Запазени 370ки и 350ки ибанез вървят около 5 стотака, при положение че на магазина са по 800.

Но. Според мен е най-важно да идеш и да пробваш инструмента който купуваш. Ако не го пипнеш и не го боднеш в амп и не почегърташ любимите ти песнички и не те изкефи, има голям шанс това да не е твоят инструмент.

Едит: Скоро се сдобих с инструмент втора употреба, който е като нов. Washburn-а в подписа. Чудно е че в германия е 420 евро, в америка е 680 долара, а тук в БГ абсолютно същия е 600 лв. на магазина. Може да идеш да пробваш някой друг техен модел в фактор. Аз от този Washburn-а съм много доволен защото мога да свиря почти всякакъв стил музика (от Bon Jovy до Lamb of God).

Редактирано от FireStorm
Отговорено

Това, че са най-тачени, не е особен показател. Друго нещо, което е много тачено навсякъде, е спестяване на мислене.

Отговорено

Само да спомена ... тва че 90% от хората във форума си купуват евтини "Ибанези" и разни подобни ментета не значи че тачат марката.

За да я тачат трябва поне да са се докоснали до истинските им модели.

Спрете с класифицирането по този начин. Истинските Ибанези в този форум се броят на пръсти.

Да се надявам, че автора слага до Скуайър наистина най-ниските модели на Ибанез, и че разбира къде са Ibanez и къде са сегашните Джаксъни и разните Скуайъри.

Но не ми обръщайте внимание - аз съм просто един фен на марката (но не защото трябва да се робува на някоя марка, а защото просто я познавам).

Отговорено

По принцип грг моделите знам ,че не стават за почти нищо.А за новаците като мен можеш ли да поясниш кои са истински модели и кои не.

Отговорено

говори за престижи и тия с четирицифрените обозначения и джемове... е не може обаче всички да са познавачи - и аз искам ДЖЕМ седмица, ама няма кой да ми го купи и най-вече ОТ КЪДЕ

Отговорено

ДЖЕМ 7-ца? Имаш предвид Universe?

Престижи и JEM ли са само? Ами UV, PGM, JS, и всички останали сигнейчъри, J.Custom, USA Custom?

Не визирам само скъпите модели. И не говоря само за ново производство.

И как откъде - Music Center Ikonomov ? За първи път ли чуваш?

А да си чувал за Японско производство още преди то да бъде наречено Престиж?

Май само с искането ама не и с познаването останахме.

Отговорено

Не съм професионален китарист и не ми е нужна китара която стува повече от колата ми ,аз си търся китара която става за вечеринки ,както и една солидна част от форума.