Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте , нов съм тук , но имам важен въпрос тъй като близък приятел ми вкара мухата.

Та намерих си East West Quantum Leap Symphonic Orchestra (4двд диска) ,но не може да работи пълноценно без синтезатор , какъвто очевидно нямам. Мой приятел ми сподели ,че имало начини за емулиране с клавиатура или подобно .Бихте ли ме светнали по въпроса дали има такова нещо и дали е възможно и ако има как.Много бих искал да изпробвам пълноценно програмата ,но на този етап нямам възможност за закупуване на техниката.Благодаря предварително.

Отговорено

Очевидно имаш семпли, затова ти трябва семплер. Провери в какъв формат са семплите и вече от там зависи кой точно семплер трябва да търсиш. Предполагам, че това е Giga Studio. Без да се сърдиш, но начинът, по който задаваш въпроса, показва, че изобщо няма да се оправиш :greenangel: Най-добре накарай твоя познат да направи всичко това, защото иначе ще хвърлим огромно количество нерви и време да ти обясняваме тук как да го подкараш, понеже не е и толкова лесно за обяснение.

Отговорено

Първото, което ти трябва, е някаква хост програма (секуенсерна програма), откъдето да го използваш с всичките му канали. Защото ако вземеш EWSQL сама по себе си, дори и със синтезатор (приемам, че под синтезатор разбираш просто MIDI клавиатура), ще използваш само един канал с един инструмент от "оркестъра". Cubase, Reaper, Sonar са от най-популярните секуенсерни програми.

После, за клавиатурата, тези неща принципно се наричат virtual piano, virtual MIDI keyboard, нещо от този род. Например току-що попаднах на това - http://www.granucon.com/vmk.html и това - http://bome.com/midi/keyboard/, но съм виждал поне 4 подобни. номерът е, че оттам нататък ти трябва и виртуален MIDI порт, който да пренася контролната информация от едната програма към другата. Вж. http://www.nerds.de/en/loopbe1.html.

Мое мнение, че точно този Symph Orchestra не е най-подходящия за такова пробване - първо защото там различните инструменти са разпределени по различни октави, строго в техния си диапазон, напр. басите са само в най-долните октави, флейтите - само горните и т.н., - с компютърната клавиатура имаш максимум 3, и то с големи акробатики. После, защото губиш цялата динамика по този начин. И накрая, защото е излишно тежка, но това е друга тема.

Изобщо, консултация на живо наистина би била много по-полезна, ако някакви основни понятия не са ти ясни - в един форум всичко трябва да се описва с думи стъпка по стъпка, докато с показване много по-лесно би го разбрал.

Отговорено

Много е просто.Имаш нужда от Kompakt player(това е софтуер,няма нужда да купуваш ни6то,но трябжа поне миди клавиатура да имаш)

Ако си с Pro Tools ти трябва RTAS версия ако си с CUBASE -VST.

Но важното е да знаеш семплите са за Kompact player.

Успех!