Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Така начи вече от около две години свиря на бас и вече искам по качестван инсрумент досега бях с един стаг бц300(пасивна елелторника) и да попитам кам какво ще ме оринтирате а какво свирим стил аси диси раинбол...там някаде

Поздрави

• Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Ами искам да те попитам какъв бюджет е приготвен за новия бас и след това мога да ти дам личните си предпочитания :) Басове много, но пари за над 90% от тях няма никакви ;) Кажи ориентировъчно колко е тавана, който е приготвен като сума и ще имаш по-конкретни отговори от нас. Така на сляпо мога да ти кажа да гледаш басовете на Cort, Washburn и Ibanez, които имат бюджетни серии до 900лв. :) Ако искаш по-сериозен инструмент, ще се наложи да изчакаме и твоя отговор :)

Като допълнение само ще кажа, че басистът на АС/ДС свири с Fender Jazz bass на лайвове :) Използвал е Music Man StingRay, както се и твърди, че бил използвал и Gibson Thunderbird. Това са сериозни басове на много сериозни цени ;)

Отговорено

А да за бюджета мисля че мога да отделя кам 900-1000лвл(може и по нагоре да помечтаем :) ).Мисля да търся нещо с два адаптера предлага по големи вазможности доколкото съм запознат.И аз смятах да се насоча кам по-горе посочените марки като може да добавя ямаха.Надявам се са предложите с конкретни модели.А знам за басовите на басиста на AC/DC но аз не изкравам милион с баса така че...

Поздрави :)

Отговорено

Ами ето едно малко резюме на това, което на мен ми се набива на очи, но подчертавам не съм сигурен, че ще ти свърши работа точно за АС/ДС :godbless:

C5Z-OPVB - цена 288,00 евро.

Спецификации:

Body: Mahogany w/ zebra top • Neck / Fingerboard: Wenge / Rosewood • Neck Shape: Modern

'C' • Frets: 24 / Large (2.7mm) • Hardware: Black • Tuners: Die cast • Bridge /Tailpiece: EB12(5) •

Pickups: DXH-1-5F & DXH-1-5R • Electronics: 1vol,(active/passive push-pull),1blend, 2tone, mid

booster S/W.

c5z-opvb.jpg

C4 - цена 224,40 евро.

Спецификации:

Body: Basswood • Neck / Fingerboard: Maple / Rosewood • Neck Shape: Modern 'C' • Frets: 22 /

Large (2.7mm) • Hardware: Black • Tuners: Die cast • Bridge /Tailpiece: EB12(4) • Pickups: DXH-1-

4F & DXH-1-4R • Electronics: 1vol,(active/passive push-pull),1blend, 2tone, mid booster S/W.

C4.jpg

Дотук с Кортовете...

Ето и някоя друга Ямахица.

RBX 374 - цена - 372,00€

Спецификации:

pickup: Ceramic humcancelled, 3D shaped Alder body

C: Black (BL), Flat Silver (FSL), Red metallic (RM)

YAMAHA%20RBX374.jpg

RBX 270 - цена 298,00€ - този бас мисля, че ще ти свърши идеална работа :)

Спецификации:

2 pickups: split single coil (Felight) + J type (Felight), chrome parts

C: Black(BL), Mist Green(MGR), Mist Purple(MPP), Mist Raspberry(MRB),

Red Metallic (RM), Yellow Natural Satin (YNS)

12929_image_zoom_yamaha_rbx270.jpg

BB 615 - 608,00€

Спецификации:

5-string, body + neck: Alder, fingerboard: Rosewood, control

Circuit: active, C: Black Pearl (BLP), Pewter (PWT), Yellow

Natural (YN)

BB-615.jpg

С Ибанците не съм много добре запознат, но там можеш да скокнеш в също много добър бас за сумата, която си имаш скътана :recourse:

Истината е да ходиш по магазините с някой, който има идея какво прави с дебелострунното нещо в ръце и да избираш с него, като си сигурен, че е безпристрастен и е с ясната цел, че ти помага, а не ти удря едно рамо, за да си вземеш бас, който той иска да има, но за момента не може :)

Поздрави,

Виктор

Отговорено

И аз се бях се оринтирал кам парвия модел ямаха които предложи а 2-рия трябва да го пробвам много прилича на стага и формата и адаптерите са под същото разположение но едва ли ще има нещо общо с саунда.

Поздрави и блогодаря

Отговорено

Здрасти,

Нямам особени наблюдения за Кортовете, но гледам, че колегата IgniteAll е метнал една много приятна Ямаха BB 615. Според мойте наблюдения, Ямахата е доста удобен инструмент (пробвал съм няколко и дори до скоро имах RBX 300), но има един специфичен басов звук с доста ниски (с процесори и т.н. се оправя, както и с Ампег-а на колегата Абат :)), което на мен не ми допада много и за това се насочих към Ibanez SR405. Та според мен е добре да прецениш какъв звук търсиш, защото аз със старата Ямаха, колкото и да съм се мъчил не можах да го накарам да звучи както искам, но пък за сметка на това ми беше супер удобен :godbless:

Поздрави!

Отговорено

Ами тествал съм RBX 374 на Ямаха и бях очарован от звука. Лек и приятен бас, който малко странно ми лепна на ръката. Все пак има едно предимство - 4 струнен е и става идеален за дъбъл тъмб техника и подобни хубости. Моята 5 струнна гадинка звучи някак... плоско в сравнение с тази Ямаха. На BB 615 съм слушкал семпли и беше също едно приятно изживяване. Всеки бас е с различен звук. Кортовете са активни и не съм сигурен, че ще покрият точно този тип звучене, който ти търсиш. За C5Z-OPVB колегата temerut може да каже как е, ако не се лъжа той беше добавил един такъв в колекцията си, която крие в гардеробчета :godbless:

Ибанецът е много приятен на външен вид, доколкото знам от китарите и бас грифовете са много удобни. Ей го на как изглежда милото 5 струнно басченце:

Ibanez SR405

Ibanez%20SR405%20Soundgear%205-String%20Bass.jpg

Отговорено

^^ Грифа на Ibanez-а е супер удобен. Тънък е и не тежи, което според мен е супер важно :) А и май не е скъп :thx:

Отговорено

Блогодаря много на всички и извинете че така активно питам но между ямахата и ибанеца кое е по добър избор изглеждат подобно знам че е относителни но все пак :)

Отговорено
Блогодаря много на всички и извинете че така активно питам но между ямахата и ибанеца кое е по добър избор изглеждат подобно знам че е относителни но все пак :)

Аз заставам твърдо зад Ибанеца :thx:

Отговорено

С риск,някой да ме нареди едно хубаво,съм на мнение,че да сравняваш Ямаха с Ибанец (казано на Български),е все едно да поставяш на кантар Трабант и Мерцедес!Докато от едните за 1000-1500 лева,получаваш боклук,то от другите си взимаш достатъчно добър инструмент!!!

Отговорено

Мммм, да, ще те наредя :) И то не защото каза това, а защото не даде никакво предложение, което да ни надцаква :) Хайде, подай ръка на човека и не стой зад едното твърдение ;) Не отричам Ибанец, дори са ми доста симпатични като производство, но за жалост съм чувал основно техни китари и само 2 модела от басовете им, чийто ценови клас е доста нагоре от бюджета на човека, който е отворил темата. :thx: Като капак на всичко никой нищо не сравнява, а вадим варианти, които ще бъдат от полза.