kirilp Отговорено Май 13, 2009 Автор Отговорено Май 13, 2009 ^Е живи и здрави в крайна сметка. Тъкмо ще споделиш впечатления от първа ръка относно 75 ватовата версия. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 Като казвам, че не съм фен на ламповия звук имам предвид, че не бих дал маса пари за нещо дето е 5 или 15 вата ако и да е изцяло лампово. 5W лампи са пърфект за репетиции, а за в къщи са ужасно силни. Равнява се на около 30-50W транзисторна мощност. Зависи и от самите схеми и говорителите, но в никой случай не е малко. Другият ми АМР е 30W лампи и трябва да свиря на 10 часа или с атенюейтър -12дБ на около 13-14 часа. За домашно е ужас! Цитирай
Crimson Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 Едва ли ще ти отворя за пръв път очите, но съм сигурен, че можеш да дойдеш до София в Dynacord и да пробваш каквото искаш. Ако това ти е непосилно, помоли някой(прост пример колегата Trysth) да ти даде да разцъкаш въпросното кубе. Това да разчиташ на някой да си каже мнението е колкото полезна, толкова и вредна информация. Ще повторя вече казаното по-горе - за теб може да е зле, за мен може да е супер. Въпрос на вкус, апаратура и стил в музиката! Успех! Цитирай
kirilp Отговорено Май 14, 2009 Автор Отговорено Май 14, 2009 ^От магазина на Динакорд до работата ми са около 15 минути пеш. Ходих ама при условие че нямат нито 30, нито 75 вата как да ги чуя? Много ясно, че решаваща е собствената ми преценка. Не е като да не съм чувал такива работи и да не знам какво искам. Цитирай
Crimson Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 Само ти давам идейки. Нямам представа какво имат в наличност в Dynacord. Иначе още остава варианта да помолиш някой за тест... Цитирай
Trysth Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 Никакъв проблем няма за тест. А и това наистина е най-добрия начин да придобиеш представа за машинката. Между другото в една тема имаше много добра идея да се направи една цяла тема (а защо не и цял раздел) с молби за проба на нещо. Да речем искам да си купя еди къв си Шектър и тъй като нямат официален представител (за сега), някой колега може да предложи да се видим да я тествам. Ако има повече ентусиасита за идеята, си струва админите да помислят за това. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 ...при условие че нямат нито 30, нито 75 вата как да ги чуя? Ако имат съседен модел от същата серия чуй него, разликите не са фрапиращи. Ако няма нищо вече е проблем, признавам... Цитирай
Trysth Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 Потърси някои от моделите, дето са само глави и примерно го пробвай през кабинет 1х12. Spider HD75 съответства на Spider 30, a Spider HD150 - на Spider 75. Цитирай
Slide Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 Като казвам, че не съм фен на ламповия звук имам предвид, че не бих дал маса пари за нещо дето е 5 или 15 вата ако и да е изцяло лампово. 5W лампи са пърфект за репетиции, а за в къщи са ужасно силни. Равнява се на около 30-50W транзисторна мощност. Зависи и от самите схеми и говорителите, но в никой случай не е малко. Другият ми АМР е 30W лампи и трябва да свиря на 10 часа или с атенюейтър -12дБ на около 13-14 часа. За домашно е ужас! 1 ват на лампа, един ват на транзистор, един ват на вятърна мелница, нали се си е един ват? Отделен въпрос е вече колко са реални и коректни самите производители, като пиша ХХ ватовете на кутийте си... Цитирай
kirilp Отговорено Май 15, 2009 Автор Отговорено Май 15, 2009 Благодаря на всички за отговорите. Получи се интересна тема. Даже чак не очаквах. Значи.... Стигнах до извода, че правилно съм се насочил към тоя вид кубета. Наистина в динакорд в момента имат само SpiderIII Jam. Нещо такова беше. Естествено при първа възможност ще пробвам. Ако не ми хареса чисто и просто няма да купувам и това е. А тези Rolland Cube във Фактор ли мога да ги чуя? Щото доколкото знам също имат малко повечко ефекти подобно на Line6 SpiderIII Цитирай
jordantcho Отговорено Май 15, 2009 Отговорено Май 15, 2009 по добре дай повече пари за 15 W клас А чиста лампа отколкото за нещо пълно с ефекти и тн аз свиря с лампов Gibson Goldtone 15 звука е убийствен - няма транзистор или хибрид който да звучи така за в къщи ти трябва малък усилвател - всичко над 15 W e прекалено силно Цитирай
Slide Отговорено Май 15, 2009 Отговорено Май 15, 2009 Имай само в предвид, че в някои случаи маловатовите усилватели са и с по-малки говорител. Макар това да е много субективно, защото зависи от много фактори, правило ми е впечатление, че при комбота с говорители под 10 инча, понякога им липсват малко баси и звука е силно наситен със среди. jordantcho, голям фен съм на Gibson усилвателите. От къде се сдоби с твоя малък слон от Странджа планина? Цитирай
jordantcho Отговорено Май 15, 2009 Отговорено Май 15, 2009 от USA http://cgi.ebay.com/GIBSON-GOLDTONE-GA-15R...%3A1%7C294%3A50 като този е само че е кавяф цвят бях меко казано впечатлен от това което излиза като звук по повод темата тука един мой познат казва, че най хубавите усилватели имат наи малко потенциометри/копчета Поздрави Йордан Цитирай
Slide Отговорено Май 15, 2009 Отговорено Май 15, 2009 А колко плати? В смисъл шипинг до БГ, мито и ддс? Цитирай
jordantcho Отговорено Май 15, 2009 Отговорено Май 15, 2009 А колко плати? В смисъл шипинг до БГ, мито и ддс? проблема не е в цената на куриера повечето хубави неща в USA се продават саво за територията на USA сиреч ти трябва човек с адрес там който да ти го купи и след това да ти го изпрати съответно цената на транспорта зависи от това от къде в Щатите ще го изпращаш последната актуална цена за един старатокастер беше 170 US по пощата или 600 US по UPS Поздрави Йордан Цитирай
Recommended Posts