DanelectroDC Публикувано Октомври 23, 2005 Share Публикувано Октомври 23, 2005 (Редактирано) Искам да ви питам има ли такова нещо като унивесален закон колко далече трябва да са струните от адаптерите. На каква височина? Колкото по близо, толкова по добре ли? :think: Щото ся се замислих по въпроса и виждам, че на мойта китара разстоянието е поне 3-4 мм. и тва май е много, или? Иначе си звучи добре, поне на мен, де. Катарата ми е Данелектро ДЦ-3 с три липстик адаптера. Височината им се наглася с едни болтове на гърба на китарата. Да експериментирам ли или не си заслужава? Мерси! Редактирано Октомври 23, 2005 от DanelectroDC Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Октомври 23, 2005 Share Отговорено Октомври 23, 2005 Експериментирай Колкото по-близо - толкова по-силен сигнал, но от един момент нататък и по-замазан. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Октомври 24, 2005 Share Отговорено Октомври 24, 2005 поздравления за китарата - предполагам е от новите серии тия китари са предимно за фънки ритми - така че може би трябва да е по високо разтърси си из тая част на форума - има достатъчно по въпроса например за Ибанец - растоянието се мери на 14 позиция 1,5 мм за първа струна 2 мм за 6 -та струна успех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
black_waltz Отговорено Октомври 24, 2005 Share Отговорено Октомври 24, 2005 гласиш си я така както те кефи, универсални закони няма. Със spotlight_kid гледахме един концерт на Малмстиин на който му дадоха струните от доста близо и бяха чудовищно високо П.С. сигурно някои ще си помислят че така ни се е сторили защото грифа му е scaloped, ми не е от това Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Burton Отговорено Октомври 24, 2005 Share Отговорено Октомври 24, 2005 например за Ибанец - растоянието се мери на 14 позиция1,5 мм за първа струна 2 мм за 6 -та струна То това не само при Ibanez... но мисля че човека пита за разстояние между струните и адаптора...а то зависи колко ще свалиш или вдигнеш самия адаптор от болтчетата още по темата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DanelectroDC Отговорено Октомври 24, 2005 Автор Share Отговорено Октомври 24, 2005 Мерси на всички. Явно от китара до китара и от човек до човек си е различно. Ще повръткам болтовете, пък тя взела да звучи още по добре. Само гледам, че в старата тема пише някой, че неговия адаптер е близо "НА 3 мм. от струните". Ми че то и мойте са на горедолу толкова. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Октомври 24, 2005 Share Отговорено Октомври 24, 2005 Ами то ако е по-близо, като натиснеш последното прагче ще ти опрат струните в адаптера Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Shagrath Отговорено Октомври 24, 2005 Share Отговорено Октомври 24, 2005 Ами то ако е по-близо, като натиснеш последното прагче ще ти опрат струните в адаптера хехе ми ще си смъкнеш и адаптера ве ... къФ е проблема иначе DanelectroDC гласиш ги така както на теб ти е удобно ... и както разбира се позволява грифа ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Октомври 24, 2005 Share Отговорено Октомври 24, 2005 Абе отваряйте си очите, бе. Ей така - :wow: :green: Темата е за разстоянието между струните и АДАПТЕРИТЕ, а не между струните и грифа :idea: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DanelectroDC Отговорено Октомври 24, 2005 Автор Share Отговорено Октомври 24, 2005 (Редактирано) Ами то ако е по-близо, като натиснеш последното прагче ще ти опрат струните в адаптера абе, като каза и аз се замислих по тоя въпрос, ама сега проверих. 6та струна на 21 прагче не ми е на повече от 2,5-3 мм от грифа, а адаптерите са на поне 4 мм. отделно височината над тоя при мостчето не се влияе много от натискане на струната на долните прагчета. ама нещо почвам да се колебая. като ми харесва саунда, кво да се бъзикам?! както и да е де, мерси много на всички! Редактирано Октомври 24, 2005 от DanelectroDC Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Begemot Отговорено Октомври 25, 2005 Share Отговорено Октомври 25, 2005 поздравления за китарата - предполагам е от новите серии тия китари са предимно за фънки ритми - така че може би трябва да е по високо разтърси си из тая част на форума - има достатъчно по въпроса например за Ибанец - растоянието се мери на 14 позиция 1,5 мм за първа струна 2 мм за 6 -та струна успех Добре де, амплитудата на трептене на струната не е ли по голяма от 2 мм. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Октомври 25, 2005 Share Отговорено Октомври 25, 2005 поздравления за китарата - предполагам е от новите серии тия китари са предимно за фънки ритми - така че може би трябва да е по високо разтърси си из тая част на форума - има достатъчно по въпроса например за Ибанец - растоянието се мери на 14 позиция 1,5 мм за първа струна 2 мм за 6 -та струна успех Добре де, амплитудата на трептене на струната не е ли по голяма от 2 мм. Не. Или ако е, то се компенсира от това, 4е грифа е малко като лък, а не съвсем прав. Т.е. там къде то струната бяга най-много от центъра, там и грифа е най-кривнат, така 4е струната да не удря в него. Но това зависи и от дебелината на струните и строя на китарата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Begemot Отговорено Октомври 26, 2005 Share Отговорено Октомври 26, 2005 Хъм, при моята бие на към 1 см. Преди си мислех че това е нормално Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
npace Отговорено Октомври 26, 2005 Share Отговорено Октомври 26, 2005 аз съм с 3 единични адаптера като средния съм го смъкнал докъдето ми позволява китарката, даже е малко хлътнал, и прави един много разцепващ чист тон, а нек и бридж позицията са съответно нека по-ниско и бриджа по-високо. абе това си е оптимално за мен защото нямам никакви дисторжън камиончета или волюм педали или каквото и да е освен китара и усилвател и така, без да се налага да си играя по настройките на усилвателя, си сменям звученето. ма тва е щот' съм беден Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Begemot Отговорено Октомври 26, 2005 Share Отговорено Октомври 26, 2005 И аз бях така(с бедноста де), ама сега почнах работа и съм започнал да се екипирам като за края на света. Имам чувстовото, че всички пари си давам за това, ама пък се кефя. Що пък не. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts