Jump to content
Българският форум за музиканти

Warwick Vs. Ibanez


anonymized_2157

Recommended Posts

Имам няколко въпроса.

Обикалям да си търся нов бас. Искам нещо с плътен и здрав звук. 5 струнно. В един магазин попаднах на следните неща, които ми хванаха окото (и ухото също):

 

Warwick Thumb Bolt-on, 5 string - на втора ръка - 2400 лева.

 

и

 

Ibanez SR305, 5 string - чисто нов - 730 лева.

 

И двете си имат предимствата. Warwick-а е с доста по-плътен звук. Супер запазен. Като гледам цената, сигурно ще кажете, че няма какво да им се сравнява, защото Ibanez-а е от евтините и е по като за начинаещи, но все едно - да чуем.

Мечта ми е да свиря на Warwick, а като чух този направо ми напълни душата.

 

Искам да чуя като цяло също мнението ви за Warwick-ците като фирма, като басове и като качество.

 

Иначе - ако някой има добра оферта за запазен бас на втора ръка, да пише направо. Ако има и снимки ще е супер.

И още един въпрос - по-оферта ли ще ми е да отида до Германия и да си купя от там Warwick, ако попадна на нещо добро, което да си заслужава парите.

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

100% WARWICK!!! разликата в цените е голяма но е разбираемо :punk_guitar: все пак това е истинска китара!!!

ако имаш парите не се чуди - това е моя съвет! IBANEZ също правят добри инструменти но сравнено с WARWICK е компромис.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм Ibanez,имам същия Warwick...ако имаш парите вземи Warwick-a,но опитай да посмъкнеш малко...знам къде си го гледал.Баса е '97 година,ovangkol тяло,wenge гриф и фингърборд.Обърни внимание на задната част на тялото има подозрителен белег,виж дали не е бил лепен.За изработка Ibanez са напред и няма чак толкова голяма разлика,макар,че немеца си е немец де...за звук мисля,че няма място за сравнение - Warwick-a свири всичко,само да имаш готин амп и няма звук,който да не изкараш.Електрониката е MEC и е убиец,мен лично само малко ме дразни,че високите на преампа не са достатъчно високи като честота,но баса си е правен за такъв звук...от ампа всичко се оправя.Единствен недостатък е,че му е тежък грифа - по-тежък не съм пипал,но не пада много - застава в хоризонтално положение,пък на мен не ми е удобно така.Има push-pull на волюма -изключва се електрониката от там,но без батерия не работи,тъй като адаптерите са активни.При изключена електроника -> the sound of wood,нямам думи :thumbs_up: В общи линии е перфектен за jazz/blues/RnB,според мен за това е правен,но както казах - няма звук,който да не изкараш с него.И още нещо - разстоянието между струните е 16,5мм,имай го предвид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никакво място за сравнение, не заради цените, а заради качеството на инструментите. Ibanez SR305 е модел, изработен от не много качествени материали и с електроника (разбирай адаптери и преамп), която е в най-добрия случай горе-долу. Уоруика е от читав материал (да не говорим че вече при тях гриф от wenge се предлага само за доста пари) и с добра електроника. Преди да да ме изядат защитниците на Ibanez пояснявам, че квалификациите ми са само като сравнение между тези два инструмента.

 

Ако можеш да си позволиш Warwick-а го вземи, след като се убедиш че няма изненади в състоянието му, естествено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегите казаха, ама аз да си потретя - Warwick!!! Тази марка ми е голяма слабост. :music336:

 

Последно, като се бях замислил за нов бас или нова кола, се бях спрял на Warwick Thumb 6 NT. Ама взех таратайката, че дойде малко по-евтино. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, Mephistofel с неговите болни амбиции... Пожелавам ти от сърце да си вземеш някой ден не много далеч в бъдещето!

 

Иначе и аз от няколко месеца съм горд собственик на Warwick и единственото, което срещнах като проблем наистина беше разстоянието между струните, но дотогава 6-7 години бях свирил само на 4 струнен бас. Като резултат открих, че постановката ми се променя - местя си ръката по към струнника, където разстоянието е повече. Ако близките струни не те плашат и конкретната бройка не е нещо повредена, както загатна колегата Abbath ( и аз се сещам къде си я видял, но не я огледах тогава, имах си вече все пак ) Warwick-a си струва парите. А за такава сума можеш да си вземеш и нов, само че от друга серия, примерно Corvette $$, какъвто е моят. Дори може да се окаже по-добър избор от Thumb-a защото има повече възможности откъм адаптери. Някой ми беше споменал, че Thumb-a си има специфичен звук, в което няма нищо лошо, но ако искаш по-универсален бас разгледай Corvette $$! На мен ми го препоръча разбойника преди време и никак не съжалявам.

 

На последно място ще подкрепя мниеието на Abbath за преампа - човече, скоро имах възможност да плъгна Corvette $$-a в хубав лампов амп, само издърпах волюм пота и звукна страхотно. Наистина, The sound of wood! :thumbs_up:

 

Поздрави,

Марин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

warwick е марката може би малко цената му е височка но като звук е супер пробвах го преди 3 месеца в магазина

аз имам корвет 6 стр но е с адаптери сеймор дънкан и е по различен като звук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не случайно Уоруик произвеждат само басове, единственото, което не им харесвам, а съм пипал доста модели е, че им е доста дебел грифа, но предполагам, че с това се свиква. Ако говорим за същият бас, в Томан цената му е към 1500 евро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз, като потребител и фен на Ибанец, да си кажа - зимай Уоруик-а ! Единствения му кусур е дебелия гриф, но ако с това свикнеш, другото са само предимства ! Все пак, това са различни класове инструменти - всеки свири като за цената си !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дебелината на грифа е леко субективен момент. По тънък е от на моя Пълдин мега къстъм. Ibanez грифовете определено са още по-тънки, с други не съм сравнявал директно. На мен обаче грифа на Warwick-a ми е удобен, а и други хора, които са го пипали изразиха същото мнение. Освен това експертите вероятно ще кажат, че повече маса на грифа благоприятства състейна и тона. :ban: Въпрос на вкус и навик.

 

В случая е много добре за колегата, че може да пипне инструмента и да си прецени, аз избирах на сляпо :ban:

 

http://www.thomann.de/de/warwick_thumb_5_bolton_e-bass.htm - в момента цената е 1649 евро за нов в Томан.

 

Поздрави,

Марин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Всъщност мислех да го взема на изплащане баса.

Иначе за саунда. Като казвате, че е специфичен, това значи ли примерно, че може би няма да звучи добре за мен (защото свиря главно hardcore)? На мен лично ми хареса как звучи и мисля, че е добро.

Относно самия бас - реших да не го взимам. Колкото и да е запазен, щом чисто нов излиза малко по-скъп, по-скоро бих го купил чисто нов. Но тук в България никой не внася Warwick и се чудя като ми минат изпитите и т.н. дали да не се метна до Германия. Освен ако примерно в Гърция или Сърбия не вкарват Warwick. Някой да има информация? Какво ще кажете по въпроса?

 

Edit: Благодаря на всички за изчерпателните мнения. Помогнахте!

Наздраве!

Редактирано от Blinda
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.tseliosmusic.gr - това е в Солун, колегата swf ми го показа. Аз лично щях да ходя до там да гледам и пипам, но на няколко пъти смених избрания модел. Единият бас който бях харесал го имаха, но на запитването за втория изобщо не отговориха и аз реших да не се занимавам с тях, свързах се през форума с хора, които имат Warwick, видях и пипнах техните инструменти и моя си го взех на сляпо от Thomann. За избор - избор има, но ако си харесал нещо конкретно и го няма ти се обезмисля леко ходенето.

 

Ако си от София можеш да дойдеш на срещата на басистите, която vhcs организира, аз смятам да присъствам и да донеса моя бас, подозирам че и други колеги може да донесат бройки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за сайтчето. Само да имаше и избор на английски език, щеше да е супер :) Поне аз не видях, де.

Иначе за срещата - имам матура в неделя и ми е малко тегаво, но може би ще дойда. Дано някой донесе някой и друг Warwick да видим за какво иде реч. Прочетох, че нямало значение нивото на басистите, така че поне да не ме е срам, щото не съм кой знае колко добър.

Поздрави и най-вероятно до тогава!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.