Jump to content
Българският форум за музиканти

swf

Members
  • Мнения

    23
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от swf

  1. Чета за първи път темата и забелязвам, че "Вие вече сте гласували в тази анкета " - НЕ Е ВЯРНО!!! Не че има някакво значение, ама нещо куца тука
  2. Нека има!!! НОСЕТЕ!!! Аз като Warwick fan ще домъкна кубе sweet 25.1 + Corvette Std 5 + MXR DI M80
  3. 08.10.09 - през седмицата мисля че е по-удачно. Почивните дни все някой ще пътува, така че мисля че е по-добре на 8-ми. Ама и на 3-ти съм навит де!!! Само казвайте!!!
  4. Аз съм "ЗА". Дано има и други ентусиасти!!!
  5. Добре се заговорихте ама изведнъж нещо коментарите утихнаха - ще се организира ли нещо за 24-ти или не? Досега не съм присъствал на подобно събитие, но материалите от предната среща много ме надъхаха, така че бих се радвал да обменим опит. Никъде в милата ни държавица няма къде да се пробват различни марки китари и ампове, затова давайте сами да решаваме тия проблеми. Вземайте тоягите и скачайте в боя!!! Дано се получи - тоя път съм сериозен
  6. Half Rounds - D'Addario - от чисто любопитство си всех такива и съм с малко смесени чувства - според мен са по-близко до томастик. Като звукови качества са ОК, имайки предвид какво харесват моите уши . Не са за метълисти (като мен), щото нямат присъщия за никела звън. Звучат по-меко! Но това което най-не ми допада е, че се свири по-трудно от Nickel Round Wound които ползвам основно! Струните са доста по-стегнати и това се отрази и на грифа (няма разлика в размерите който ползвам). Темата е супер!!! Тука ще има кво да се чете!!!
  7. swf

    Любими басисти

    Мдааа....! Чух го за първи път в PRIDE AND GLORY и ахнах!!! Много раздвижено свирене, уникална импровизация....страхотен! http://www.youtube.com/watch?v=msw05hbUL54
  8. swf

    Warwick Vs. Ibanez

    100% WARWICK!!! разликата в цените е голяма но е разбираемо все пак това е истинска китара!!! ако имаш парите не се чуди - това е моя съвет! IBANEZ също правят добри инструменти но сравнено с WARWICK е компромис.
  9. swf

    Ebs Amps And Cabs

    Chocci, аз съм голям фен на AMPEG и точно заради това пуснах тази тема - исках да разбера дали си струва компромиса (доколкото може да се нарече така де) да си взема EBS вместо AMPEG. А по въпроса за братята Виетнамци...това го чета по разни форуми и н ямам преки наблюдения. Иначе си се обзавел много мнооогоооо добре!!! Поздравления за добрия избор! На всекиму пожелавам такива играчки
  10. swf

    Ebs Amps And Cabs

    Здравейте, Мерси за мненията! Аз също си направих труда да прочета разни рецензии и като цяло срещнах предимно ласкави изказвания за продуктите на EBS. Щеше ми се да се обзаведа с AMPEG, ама при условията при който могат да ми докават EBS май ще се "жертвам" (поне за cab със сигурност). А за AMPEG май почнаха да се чуват лоши мнения за новото им производство. До колкото, знам вече се произвеждат във Виетнам (не съм 100% сигерен), и качеството им се е влоишило. Както и саунда. Има ли според вас наистина такова нещо, или тва е синдром породен от Виетнамското присъствие?
  11. swf

    Ebs Amps And Cabs

    Здравейте! Предлагат ми много изгодно да ми докарат amp и cab на EBS. Но все пак става дума за пари...а никога не сам пробвал техни продукти. По конкретно! Става дума за следните ампове: EBS FAFNER 600W; EBS CLASSIC LINE 450W; EBS 350W . и колони: EBS EVOLUTION 4 x 10''; EBS EVOLUTION CLASSIC LINE 4 x 10''; EBS NEO 4 x 10'' Давам си сметка, че нещата за който питам са доста различни като цени, но ми се ще да събера мнения за конкретните модели. Искам да ги съпоставя с нещата на AMPEG, SWR, WARWICK, MARKBASS като качество и звук. (знам че е въпрос на вкус но все пак). Като няма как да ги пробвам поне да попитам де Да спомена! Свиря в метъл банда, като за целта ми трябва нещо шумно и пробивно. И естествено, като почти всеки басист, залитам и към фънк от време на време Моля, който е пробвал някои от нещата да сподели впечатления, и дали си струват пред AMPEG да речем. Мерси предварително и със здраве!!!
  12. Страхотно ревю!!! Евала!!! Пробвал съм въпросния бас и съм изумен до няма и къде!!! Точно така трябва да звучи модерния бас (според мен)!!! Аз лично мисля да си взема в скоро време такъв, но се колебая между Ash и Bubinga. Сега загледах и Corvette $$. Предполагам, че с такава комбинация от адаптри ще има повече опции за настройка на звука срещу МАЛКО повечко парички Не съм много сигурен че дървото не трябва да се тртира с препарати. Погледни в упътването и пиши ако там е отбелязано как се поддържа такова дърво. Иначе WARWICK правят наистина невероятни инструменти-пожелавам такъв бас всеки му! Успех!!!
  13. Здравейте, www.tseliosmusic.gr - точно това е магаина!!! По-скъпо е от http://www.thomann.de/ например, но пък може да се пробва, което за мен поне е много важно! На сайта има телефон и адрес (всичко е Гръцки за съжаление). Купувате си по една карта или пускате навигацията и готово. В магазина всички говорят English, така че няма да има проблеми да се разберете. Става дума за 300км!!! Струва си човек да се разходи и да разгледа. А WARWICK са МЕГА корави! Успех и да се похвалите като пазарувате
  14. Аз лично бих си взел Warwick. За тези пари можеш да вземеш Corvette или малко по-скъпия Double Buck/$$ както е писано в горния коментар. Пробвах ги и смея да твърдя, че това са доста сериозни инструменти. Аз лично мисля да си взема една от двете (още се чудя коя). Пробвах ги в един магазин е Гърция - за тук немога да ти кажа къде ги има. В Пловдив мисля че имаше представител на Warwick, ама доколкото знам става само с поръчка. Иначе и Фендера е супер!!!
  15. абсолютно съм съгласен че трябва да се пробва! проблема е, че AMPEG-а го няма в Пловдив (при дистрибутора) и само съм чел за него но, както казах съм голям фен на мярката, а също 2х10 със 300W много ми допада. Warwick-а го пробвах и е ОК! дори вече взех "съдбоносното" решение да го купя така че надявам се до края на месеца вече да го имам! Благодаря на двама ви за съветите!!!
  16. абе не очаквах да се избиете да коментирате ама чак пък толкоз.... ако някой е ползвал тия модели и сподели впечатления ще съм много благодарен!!!
  17. Здравейте всички!!! Знам че има много теми по въроса, знам, че също така не боли да се ползва търсачката, но дилемата какво кубе да си взема не ми дава мира! Разгледах по родните магазини, ама избора както знаете не е много голям, така че си позволих да разгледам как стоят нещата и "навън". Като цяло нямам нищо против Fender или SWR (нещата които могат да се видят в xxxx), но ми се ще да си купя нещо по ЕКЗОТИЧНО!!! Винаги съм бил фен на Warwick и затова моя фаворит засега е модела Sweet 25.1 ( към 950лв.) - имах възможността да го пробвам и съм много доволен от това което чух! Комбинацията от 15 + 8 инчови говорители май се оказва добра !!! Номер 2 е Ampeg BA300 / 210 - не съм го пробвал, но вярвам безрезервно на тая марка - доколкото знам може да се поръча от Пловдив за малко повече от 1300лв. Ако сте запознати с моделите бих се зарадвал да споделите мнение и да ме посъветвате. Нямам нищо против да препоръчате и други модели НО!!! не споменавайте Behringer!!! Не искам да обидя никой с последното си изказване но си имам мнение по въпроса! За Bassman 250/210 е доста писано, но ми е интересно как бихте го класирали до Warwick и Ampeg. Та смятам да похарча около 1000лв (или малко повечко). Свиря в HEAVY банда, така че ми трябва поне 250 - 300W. Предварително благодаря за мненията!!!
  18. мисля, че е добра идея, ако някой от вас има информация къде в България могат да се намерят и видят тези марки да я сподели. далече сам от мисълта че тук може да се намерят много неща, но все пак ако знаете магазини който са дистрибутори на марките ще е полезно да се публикуват! НЕ с рекламна цел разбира се!!! но това ще е голямо улеснение за тези който искат да инвестират някой лев в инструменти и апаратура!!! Един такъв списък на дистрибутори и на магазини в който се предлагат определени марки ще е супер!
  19. swf

    5=4?

    ами и аз използвах дебелите струни на 5 - струнен комплект и нещата ставаха! дори аз препоръчвам тоя вариант отколкото отпускането на струните - струната буквално става лигава и според мен се губи доста от тона!!! аз лично нямах проблем с измятането на грифа но като цяло имам такава опасност!!! но ако решиш да използваш стандартен 4 струнен комплект, то гледай по да са по-дебели струнките!
  20. пичовете са брутални!!! вярно, изглеждат несериозно и прекълено ПЪНКИ но определено са яки!!! познавам ги и смея да твърдя че китарджията кърти мивки!!! а за вокала.... Jim Morison е жив!!! няма такъв идиот!!! тва трябва да се види на живо!!! успех на пичовете!!!
  21. swf

    Mxr Vs Sans Amp

    Днес пробвах MXR BASS DI и BLOWTORCH! Много повече ми хареса DI, докато BLOWTORCH звучеше като развален (според мен!!!). Не зная къде мога да пробвам Sans Amp - ако знаете къде се продава ще съм благодарен да споделите!!! Но определено от MXR BASS DI останах очарован и най-вероятно ще си ги взема!
  22. swf

    Mxr Vs Sans Amp

    мисля да си купя ефект на едина от двете марки и искам да се посаветвам с колеги. нямам точно определи модели който да съм харесал затова моля препоръчвайте и споделяйте мнения! 10x!!!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.