Jump to content
Българският форум за музиканти

Колеги помогнете при избора ми на микрофон


marti77

Recommended Posts

Колеги помогнете при избора ми на микрофон.Чудя се и се мая какъв микрофон да си взема. Спрял съм се на няколко модела и незнам кой.Парвия Шур СМ 58 и Синхайзер 845с а другите са на Електровойс ПЛ серията ПЛ 24с,ПЛ44 и ПЛ84 :thumbup: Помогнете

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Shure - овете са си класика в жанра. Не съм запозната много с другите, но знам, че Shure CM 57 & CM 58 са едни от най - купуваните и употребявани микрофони. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Shure SM 57 само дето е инструментален (ако не ме лъже паметта). Явно имаш предвид Beta 58A.

 

Изборът на микрофон не би трябвало да оставяш на чуждата предценка. Явно имаш идея от посочените модели-кой как звучи. По- и най- яка марка няма. Пееш и слушаш:) С който ти е най-леко и ти допада звука-него купуваш.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Знам, че си е написано ама искам да чуя мнението на по разбиращите от мен. Заслужава ли си парите този микрофон. Само да отбележа, че съм фен и на дизайна, но ако някой има забележки или предложения за нещо ново(дори и класически вариант ), което да е до тези пари, нека да дава акъл :lol:

 

http://www.rainbowguitars.com/live-sound/s...hone/SUPER55/SH

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

трябва да пиннат една тема гласяща: МИКРОФОН СЕ ИЗБИРА СПРЯМО ГЛАСЪТ ТИ..АКО ЩЕ И ОТ 20 ЛВ ДА Е!

 

Аман боже... купувате микрофони даже не се чувате как звучите на тях и накрая техниката излиза виновна и стоката излиза калпава.За какво са тия 100 вида микрофони? За красота може би? за конкуренция? ... нищо подобно...

Знаеш ли колко класификации и подкласификации имат микрофоните? Откъде ще знаеш...да не си музикант.. не ти и трябва.Отиваш в музикален магазин пробваш няколко микрофона..и си избираш един от тях.

Марката или микрофона възпроизвежда?... Микрофона! Тъй че бегом и си избери нещо за твоя глас!... що да е шур? що да не е електровойс... пробвай да видиш как звучиш пак ти казвам и тогава тръгвай да избираш.

 

Избери техниката,НЕ МАРКАТА!

 

.....

Редактирано от spellsingero
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

въпросът ми беше конкретен и така и не разбрах :punk_guitar:...няма смисъл да се вземате на сериозно,защото накрая свириш само и единствено вкъщи до полуда :whistle:...та ако някой наистина иска да помогне, нека отговори на запитването ми :), а и все пак понякога става въпрос за стандарт...

Редактирано от Frustihoante
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Опитваш се да се изкараш невменяем/а? ... как,писенцето ми,да ти обясня,че за едни единия микрофон е златен защото звучи добре,а другия му изкарва гласа тенекиен..примерно.А за друг... другия ще е добър...?! Съветът е този и СИ остава този - избираш това което ти пасва на гласа! И недей да вярваш кой си свири вкъщи.

 

ПС: такова нещо като стандарт не съществува.Стандарт може би само за инструментите... верно че гласът ти е инструмент но не е универсален.

Редактирано от spellsingero
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:greenangel: напредък има..а сега дай малко от твоята вещина по конкретният въпрос...питам в техническо отношение бате...а иначе за стандарта се радвам, че се опита да ме разбереш :hysterical:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...ти си човек който със същия успех ще си вземеш YAMAHA от 40 лв защото си чувал че били по-добри.

твърдо зад шуровете съм в такъв случай..поне ще ти замажат положението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Shure SM 57 само дето е инструментален (ако не ме лъже паметта).

Успех!

 

Принципно е инструментален, но пък на мен много ми харесва и за пеене - на живо и записи (особено за по-високи вокали). Много големи музиканти също го ползват за вокали - Крис Корнел, Лени Кравиц, т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...
въпросът ми беше конкретен и така и не разбрах :)...няма смисъл да се вземате на сериозно,защото накрая свириш само и единствено вкъщи до полуда :cheers2:...та ако някой наистина иска да помогне, нека отговори на запитването ми :), а и все пак понякога става въпрос за стандарт...

 

 

 

 

 

 

Микрофон се купува само ако го пробваш и Харесаш звука който чуваш.За целта ако е възможно пробата се прави на читава апаратура :)

А по отношение на това кой къде свири..........недей да говориш така,най-малкото е неколегиално.По конкретен отговор за това какъв микрофон да си вземеш,от човек който не е чул гласа ти през няколко вида микрофони от "ходи да пробваш " няма да получиш,ако човека има представа от това .

Поздрави :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

абсолютно подкрепям Spellsingero.

Мисля,че тук само можем да ти дадем мнения за това какви микрофони ни харесват лично на нас според гласовете и това, за което ги ползваме.

Аз имам 4 вокални микрофона.

AKG D3700S доста евтин динамичен микрофон, от който съм много доволна: особено за свирене на открито.Лично на мен ми харесва повече от Shure58.имам го от 2003

Sennheiser 865-кондензаторен, също под 100GBP, страхотен за женски гласове според мен.ползвала съм го за гигове, както и за студийни записи.имам го от 2005

Shure beta87A - също кондензаторен, напоследък ми е любим , имам го от 2 години(май че :thumbs_up:)

и wireless система на Shure...имам я от 4 години

посочвам от кога ги имам, за да се ориентираш за издръжливост, говорим за микрофони, които са пътували доста и са били използвани стабилно в различни атмосферни условия :)

наистина ако мога да ти дам съвет той ще бъде следния: намери магазин, в който продавачът е готов да ти помогне и заедно да намерите ТВОЯ микрофон-за каквато цел ти трябва.

Ако цената там ти се стори висока, но все пак харесваш микрофона, пак има варианти:

1.потърси по-добра цена онлайн, ако и там е висока

2.изчакай малко да падне :)

3.изчакай малко, за да събереш пари :)

 

Успех!!!стискам палци , и после не забравяй да се похвалиш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...

Shure beta87A вече е при мен, мноого доволен съм :). Благодаря на всички за хилядите протегнати ръце :)....Вяра от теб видях :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.