marti77 Публикувано Май 7, 2009 Публикувано Май 7, 2009 Колеги помогнете при избора ми на микрофон.Чудя се и се мая какъв микрофон да си взема. Спрял съм се на няколко модела и незнам кой.Парвия Шур СМ 58 и Синхайзер 845с а другите са на Електровойс ПЛ серията ПЛ 24с,ПЛ44 и ПЛ84 Помогнете Цитирай
zombie Отговорено Май 8, 2009 Отговорено Май 8, 2009 Shure - овете са си класика в жанра. Не съм запозната много с другите, но знам, че Shure CM 57 & CM 58 са едни от най - купуваните и употребявани микрофони. Цитирай
Lee Отговорено Май 8, 2009 Отговорено Май 8, 2009 Shure SM 57 само дето е инструментален (ако не ме лъже паметта). Явно имаш предвид Beta 58A. Изборът на микрофон не би трябвало да оставяш на чуждата предценка. Явно имаш идея от посочените модели-кой как звучи. По- и най- яка марка няма. Пееш и слушаш С който ти е най-леко и ти допада звука-него купуваш. Успех! Цитирай
marti77 Отговорено Май 11, 2009 Автор Отговорено Май 11, 2009 Благодаря колеги, аз си взех вече електровойс Цитирай
Frustihoante Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 Знам, че си е написано ама искам да чуя мнението на по разбиращите от мен. Заслужава ли си парите този микрофон. Само да отбележа, че съм фен и на дизайна, но ако някой има забележки или предложения за нещо ново(дори и класически вариант ), което да е до тези пари, нека да дава акъл http://www.rainbowguitars.com/live-sound/s...hone/SUPER55/SH Цитирай
spellsingero Отговорено Юли 16, 2009 Отговорено Юли 16, 2009 (Редактирано) трябва да пиннат една тема гласяща: МИКРОФОН СЕ ИЗБИРА СПРЯМО ГЛАСЪТ ТИ..АКО ЩЕ И ОТ 20 ЛВ ДА Е! Аман боже... купувате микрофони даже не се чувате как звучите на тях и накрая техниката излиза виновна и стоката излиза калпава.За какво са тия 100 вида микрофони? За красота може би? за конкуренция? ... нищо подобно... Знаеш ли колко класификации и подкласификации имат микрофоните? Откъде ще знаеш...да не си музикант.. не ти и трябва.Отиваш в музикален магазин пробваш няколко микрофона..и си избираш един от тях. Марката или микрофона възпроизвежда?... Микрофона! Тъй че бегом и си избери нещо за твоя глас!... що да е шур? що да не е електровойс... пробвай да видиш как звучиш пак ти казвам и тогава тръгвай да избираш. Избери техниката,НЕ МАРКАТА! ..... Редактирано Юли 16, 2009 от spellsingero Цитирай
Frustihoante Отговорено Юли 17, 2009 Отговорено Юли 17, 2009 (Редактирано) въпросът ми беше конкретен и така и не разбрах ...няма смисъл да се вземате на сериозно,защото накрая свириш само и единствено вкъщи до полуда ...та ако някой наистина иска да помогне, нека отговори на запитването ми , а и все пак понякога става въпрос за стандарт... Редактирано Юли 17, 2009 от Frustihoante Цитирай
spellsingero Отговорено Юли 17, 2009 Отговорено Юли 17, 2009 (Редактирано) Опитваш се да се изкараш невменяем/а? ... как,писенцето ми,да ти обясня,че за едни единия микрофон е златен защото звучи добре,а другия му изкарва гласа тенекиен..примерно.А за друг... другия ще е добър...?! Съветът е този и СИ остава този - избираш това което ти пасва на гласа! И недей да вярваш кой си свири вкъщи. ПС: такова нещо като стандарт не съществува.Стандарт може би само за инструментите... верно че гласът ти е инструмент но не е универсален. Редактирано Юли 17, 2009 от spellsingero Цитирай
Frustihoante Отговорено Юли 18, 2009 Отговорено Юли 18, 2009 напредък има..а сега дай малко от твоята вещина по конкретният въпрос...питам в техническо отношение бате...а иначе за стандарта се радвам, че се опита да ме разбереш Цитирай
spellsingero Отговорено Юли 18, 2009 Отговорено Юли 18, 2009 ...ти си човек който със същия успех ще си вземеш YAMAHA от 40 лв защото си чувал че били по-добри. твърдо зад шуровете съм в такъв случай..поне ще ти замажат положението. Цитирай
bulby Отговорено Юли 20, 2009 Отговорено Юли 20, 2009 Shure SM 57 само дето е инструментален (ако не ме лъже паметта).Успех! Принципно е инструментален, но пък на мен много ми харесва и за пеене - на живо и записи (особено за по-високи вокали). Много големи музиканти също го ползват за вокали - Крис Корнел, Лени Кравиц, т.н. Цитирай
momchil atanasov Отговорено Януари 17, 2010 Отговорено Януари 17, 2010 въпросът ми беше конкретен и така и не разбрах ...няма смисъл да се вземате на сериозно,защото накрая свириш само и единствено вкъщи до полуда ...та ако някой наистина иска да помогне, нека отговори на запитването ми , а и все пак понякога става въпрос за стандарт... Микрофон се купува само ако го пробваш и Харесаш звука който чуваш.За целта ако е възможно пробата се прави на читава апаратура А по отношение на това кой къде свири..........недей да говориш така,най-малкото е неколегиално.По конкретен отговор за това какъв микрофон да си вземеш,от човек който не е чул гласа ти през няколко вида микрофони от "ходи да пробваш " няма да получиш,ако човека има представа от това . Поздрави Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Януари 29, 2010 Отговорено Януари 29, 2010 абсолютно подкрепям Spellsingero. Мисля,че тук само можем да ти дадем мнения за това какви микрофони ни харесват лично на нас според гласовете и това, за което ги ползваме. Аз имам 4 вокални микрофона. AKG D3700S доста евтин динамичен микрофон, от който съм много доволна: особено за свирене на открито.Лично на мен ми харесва повече от Shure58.имам го от 2003 Sennheiser 865-кондензаторен, също под 100GBP, страхотен за женски гласове според мен.ползвала съм го за гигове, както и за студийни записи.имам го от 2005 Shure beta87A - също кондензаторен, напоследък ми е любим , имам го от 2 години(май че ) и wireless система на Shure...имам я от 4 години посочвам от кога ги имам, за да се ориентираш за издръжливост, говорим за микрофони, които са пътували доста и са били използвани стабилно в различни атмосферни условия наистина ако мога да ти дам съвет той ще бъде следния: намери магазин, в който продавачът е готов да ти помогне и заедно да намерите ТВОЯ микрофон-за каквато цел ти трябва. Ако цената там ти се стори висока, но все пак харесваш микрофона, пак има варианти: 1.потърси по-добра цена онлайн, ако и там е висока 2.изчакай малко да падне 3.изчакай малко, за да събереш пари Успех!!!стискам палци , и после не забравяй да се похвалиш Цитирай
Frustihoante Отговорено Август 2, 2010 Отговорено Август 2, 2010 Shure beta87A вече е при мен, мноого доволен съм . Благодаря на всички за хилядите протегнати ръце ....Вяра от теб видях Цитирай
Recommended Posts