Jordan69 Публикувано Май 6, 2009 Публикувано Май 6, 2009 Интересува ме следниа въпрос:1.-има ли компресор на които като се усили сустейна да задържа тона някъде към 30-40секунди или да дава практически постоянен сигнал.2.Произвеждат ли се такива компресори във вид на "камиончета".3.Може ли някой да ме ориентира за модели и цени евентуално?Ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете с информация.:) Цитирай
kolio_k Отговорено Май 6, 2009 Отговорено Май 6, 2009 Няма такъв компресор ( има други устройства които вършат подобна работа, но на съвсем друг принцип ), състейна реално е толкова, колкото китарата ти има, компресора не може да го повиши, а само да го направи по чуваем и с добавка на доволно много шум Цитирай
SomeoneElse Отговорено Май 6, 2009 Отговорено Май 6, 2009 Точно така. А тези, които дават постоянен сигнал не се продават на камиончета - няма и как да се продават на камиончета, защото ако струната спре да трепти, няма да има сигнал който да бъде удължен. Продават се продукти като Fernandes Sustainer, които се монтират на китарата и изкуствено карат струните да трептят. С тях може да се постигне "безкраен" състейн. Моят delay педал (BOSS DD-6) има такава функция (warp) със задържане и удължаване на тона практически до безкрай, но определено не е приложимо в реално свирене - а примерно за остатъчен тон на края на някоя песен или соло, който трябва да остане да звучи доста дълго време. Цитирай
TONY Отговорено Май 6, 2009 Отговорено Май 6, 2009 Аз имам подобно нещо , но не е компресор. Казва се дисторжън-фийдбекър и държи много дълго нотата или акорда който си изсвирил, дет се вика почти до безкрайност. Това е известният бос super feedbacker http://www.bossarea.com/loadpage.asp?file=boxes/df2.xml как звучи - ето как : Цитирай
Jordan69 Отговорено Май 7, 2009 Автор Отговорено Май 7, 2009 Благодаря ви за това че ми помогнахте да се ориентирам как стои въпроса със състейна на компресорите.Това което ще ми свърши работа е FSK 401 производство на Fernandes.Отново благодарско на всички които ми писаха и Успех:) Цитирай
Recommended Posts