Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Аве размотавам се по разни интернет сайтове и попаднах на това:

https://www.wwbw.com/Monster-Cable-Monster-...e-i227867.music

какво ви е мнението - специален кабел за бас !!! или е просто поредната клопка за прибиране парите на наивниците :think: Има ли някакъв резон в конструирането на такива джаджи, все съм си с убеждението, че кабели и за китара и за бас са си все едни и същи, ама тука (във форума) има хора, дето са по на ти с техниката, да си кажат мнението. Е ! па и не само те де.

• Отговори 46
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Непрофесионално от колегите от монстер кабел :bravo: :bravo:

не са написали за 4 струнен или за 5 или за повече струнен бас е този кабел. Също така не са пояснили дали е за фретлес бас или са нормален :)

после как да ида да си купя такъв кабел като не е описано за какъв бас е ? :P:bravo::bravo:

Сега сериозно...

Хубав кабел, ама тва си е чист рекламен трик....

Отговорено
Непрофесионално от колегите от монстер кабел ;) ;)

не са написали за 4 струнен или за 5 или за повече струнен бас е този кабел. Също така не са пояснили дали е за фретлес бас или са нормален :D

после как да ида да си купя такъв кабел като не е описано за какъв бас е ? ;););)

Сега сериозно...

Хубав кабел, ама тва си е чист рекламен трик....

ами като съпоставя твоето Мнение на Знаещ срещу Това на най-добрата Марка Кабели в USA, май ще заемата страната на Monster Cable ;)

Отговорено

Хм, според мен това кабелче е пунта.

Логика не виждам, пък и когато съм влизал в студиа не съм обърнал кабелите да са сортирани "за бас", "за китара", "гъдулка"... а те би трябвало да са в час и първи да се юрнат да си облекчат живота с продуктите на MONSTER CABLE.

П.П.

То и дупката могат да ти я пробутат за "технологичен отвор" ама това не значи че е нещо по-различно.

Отговорено (Редактирано)
Логика не виждам, пък и когато съм влизал в студиа не съм обърнал кабелите да са сортирани "за бас", "за китара", "гъдулка"... а те би трябвало да са в час и първи да се юрнат да си облекчат живота с продуктите на MONSTER CABLE.

To БГ студиата са Стандарт в Звукозаписа нали ;):blink:

или си записвал в Калифорнийските Студия? :metalist:

info za monster cable tuk

Редактирано от BlackCorsair
Отговорено

Аве то се оказва че има кабели не само за различните инструменти, а и за различните стилове:

Monster Rock™ brings out the bite in your guitar, while Monster Jazz™ enhances deep, full bodied tones. Whether you play rock, jazz, bass, or keyboards, Monster® has a cable designed to enhance your sonic signature.

Ако щете ми се смейте, но аз лично намирам разлика в звука на различните марки кабели, които използвам. (всички са правени от мен де) Примерно един има повече бас, друг по-малко.

Не бе, сериозно. :D

Отговорено

Кабела, освен ако не е изключително дълъг не може по никакъв начин да повлияе на сигнала освен да индуцира шум. В това може да се убедите от всеки учебник по електротехника. От друга страна, кабелите имат различни предназначения като от изработката зависи какъв точно сигнал ще се предава с минимални загуби/шумове. В тази насока- да, различните кабели индуцират различно количество шум, имат различен импенданс и т.н. но да говори някой за кабел-еквалайзер- смехотворно е!

Друг е въпроса ако става въпрос за малки еквалайзери, натъпкани в жаковете.

Отговорено

Става въпрос вероятно за различни материали. Обикновено кабелите са изцяло медни, но могат да са от някаква сплав, да имат сребърно, златно, платинено покритие и т.н Според high-end hi-fi маниаците материалът от който е изработен кабела определя звученето - повече ниски, повече среди и т.н. Дават си хората по 200 - 300 и повече EUR за метър кабел и вероятно си има причина за това. Не се наемам да гадая дали имат основание.

пс. Ако на някой му е интересно - ето как се прави един приличен кабел за тонколони от UTP кабел (CAT-5) DIY speaker cable (UTP CAT-5). Попаднах на този линк докато ровех за евтини варианти да си направи човек добър кабел за тонколоните. Имаше и още един интересен кабел - от 75 ома коаксиален кабел - ползват се два кабела и се свързва активният край на единият с масата на другият и обратно. В крайна сметка ме домързя и си взех някакъв евтин и глупав кабел на Jamo.

Отговорено

да "Направи сам Кабел" е достатъчно добро решение,за "Направи си сам Китара" вклю4ена в "Направи си сам Амп и Колони" за запис на "Направи си сам Албум" за слушане от Самия Теб :)

Мисленето ни е сбъркано!

"Тъпите" Американци са си разделили Труда, един Прави Кабели,Друг -Китари ,трети- Музика.

А тука всеки сам- всичко прави :D

Отговорено

Аз ползвам такива кабели и никога не съм се чувствал по сигурен че няма да почне да ми хърка на сцената.Освен това имат доживотна гаранция.Хубавото си хубаво.

Отговорено
ами като съпоставя твоето Мнение на Знаещ срещу Това на най-добрата Марка Кабели в USA, май ще заемата страната на Monster Cable :ph34r:

Не отричам, че кабелите са кофти, и не чувам за монстър кабел сега :)

Отричам, че има специализирани кабели за бас и за китара.

Който може нека ми сподели разликата. Няма да изпадам в размисли за това какво представлява един кабел, какви са му плюсовете и минусите за да стигна до извода, че дали е бас или китара адаптерите са напълно сходни, усилвателите също, и от там да кажа, че няма разлика в кабела за китара и за бас :)

Отговорено
да "Направи сам Кабел" е достатъчно добро решение,за "Направи си сам Китара" вклю4ена в "Направи си сам Амп и Колони" за запис на "Направи си сам Албум" за слушане от Самия Теб :godbless:

Мисленето ни е сбъркано!

"Тъпите" Американци са си разделили Труда, един Прави Кабели,Друг -Китари ,трети- Музика.

А тука всеки сам- всичко прави :godbless:

За теб това е работа, за много от нас - хоби ... не забравяй този прост факт.

Отговорено
Аве размотавам се по разни интернет сайтове и попаднах на това:

https://www.wwbw.com/Monster-Cable-Monster-...e-i227867.music

какво ви е мнението - специален кабел за бас !!! или е просто поредната клопка за прибиране парите на наивниците :think:

Добре де ,как мислите че това ще е клопка?

В USA Защитата на потребителите не спи! Monsters Cable е една от най-популярните кабели там , а и в целия свят изобщо.За заблуждаваща реклама биха ги осъдили с Милиони Долари! Така че не бъдете скептично настроени към водещите компании :godbless:

Те са си наели Умни Глави Физици,направили са си Опитите и са Преценили( По-добре от нас) кое как с каква цел и с какви материали да се прави :read:

От август насам и аз работя с няколко "Монстерс" Кабела и съм много доволен.

Не казвам ,че Monsters Cable е единствената и неповторима Марка кабели.

Факт е ,обаче,че в Калифорния са Лидер на Пазара

:read:

"Американците били тъпи" - добре, но така обиждаме потребителите на Monsters Cable, а това са едни от водещите Производители на Музика, а за световно известните Музиканти използаващи Monsters Cable да не говорим.

В Кабелите за Бас , няма вграден EQ -много ясно,но със съответните Материали от които са направени,те са оптимизирани за по-добро възпроизвеждане на Ниските честоти.

Хората са ги тествали и ги използват :read:

а ние го даваме Скептици...

Не е въпроса дали го правим за Хоби или за Пари!

Въпроса е ,че като искаш качествен звук - няма да правиш компромиси нито с Китарата, нито със Струните, нито с Адаптерите, нито с КАБЕЛИТЕ,нито с Ефектите,нито с Ампа и Колоните, нито с Микрофоните, нито с Миксера после и с DAW и т.н.

Знам че така се получава една Голяма Сума, но това е Факт!

Отговорено
"Американците били тъпи" - добре, но така обиждаме потребителите на Monsters Cable, а това са едни от водещите Производители на Музика,

Тъпи са и това е ФАКТ!!

Гордея се, че съм Българин и мога с кеф да плюя по тъпата им нация, и по ограниченото им мислене. Тъпи са американците като гъз!! това е :godbless:

А за това, че можело да има вграден EQ в кабел за първи път го чувам. Няма пасивно решение което да може да бууства сигнал, тоест всички пасивни решения режат от сигнала. или са направили кабел с голям вътрешен капацитет така, че да реже от високите ??? едва ли....

Отговорено

Ако блябля на потребителите работеше, нито Microsoft щеше да съществува, нито която и да е фирма, вложила милиони в реклама за да ти втълпи, че имаш ПРОБЛЕМ и те са твоето РЕШЕНИЕ :godbless: В крайна сметка до това се свежда всяка реклама, нали?

А за "тъпите" американци- да, тъпи са... но са тъпи тези, които се вслушват в рекламите- John Petruci, Steve Vai, Satriani, Slash свирят със самоделни кабели. Капиш? :godbless:

Наистина, проявяваш доза наивност- вземи отвори една книга за електротехника и виж какви свойства има един ПРОВОДНИК