BASHMAISTORA Публикувано Април 28, 2009 Публикувано Април 28, 2009 Здравейте колеги, макар да не съм довършил проекта на 100%, вече има видим резултат. Преди време се сдобих със малко "скраб" и реших да осъществя една моя идея- домашна самосвирка почти за без пари. В крайна сметка съм използвал: 1- Стар клавир-Matador 2-Дъно от стар компютър- процесорна 633MHz, 256 рам, 8MB видеокарта, 10GB харддиск, CD, и звукова карта на C-Media 3- оп.система WinXP 4-програми- Live-Styler и VSampler Ето и малко снимки от процеса на работа http://prikachi.com/users/bashmaistora/2o.jpg http://prikachi.com/users/bashmaistora/4N.jpg http://prikachi.com/users/bashmaistora/5D.jpg Следващата стъпка е да пусна в употреба и четирите плъзгача а бутоните за блендите ще се използват за функциите Intro, Main, Fill и Ending на Live-Stylera. Трябва да отбележа че въпреки слабата компютърна конфигурация системата работи доста добре. От проекта "Болен Мозък" очаквайте още USB to MIDI кабел за 20-25 лева. До този момент съм направил еднопосочна връзка м/у лаптопа към клавира обратната връзка нещо се опъва Ами това е за сега от мен. Поздрави на всички колеги Цитирай
CyberGene Отговорено Април 28, 2009 Отговорено Април 28, 2009 Хаха, по-добро заглавие от "Болен Мозък" едва ли може да се измисли Ще следим развитието, пусни и видео с изпълнения после Цитирай
martist Отговорено Април 28, 2009 Отговорено Април 28, 2009 Може ли да ти дам синтезатора си да му вградиш кафе машина и "сандвич-мейкър" та докато свиря и творя да няма нужда да ставам много много...и някоя барманка готина която с команда да сваля туй онуй и.т.н.??? Цитирай
SGEORGE Отговорено Април 28, 2009 Отговорено Април 28, 2009 (Редактирано) Това е мега яко!Продължавай в същия дух.Едно време и аз исках да направя подобно нещо, но поради куп причини не стигнах до това!Поздравления и чакаме да го видим в действие! Редактирано Април 28, 2009 от SGEORGE Цитирай
Мирчо Христов Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 Това е много яко , и със сигурност може да излезе нещо много интересно като краен резултат .Аз лично съм си играл много по темата самосвирка - компютър ,и мисълта ми е че повечето открития са възникнали точно с такива опити . Браво Цитирай
misho.d Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 Интересно интересно, това е новият модел на Матадор. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 Темата, колкото музикантска е и толкова техническа. Затова задавам и следващите въпроси: Kак четеш клавиатурата? Май този матадор е с "динамична" клавиатура като на всеки клавиш има "плъзгащ се потенциометър", свързан с хода на клавиша. (Имах такава механика по времето, когато в България синтезатори просто нямаше, и се търсеше някакъв начин да се "емулира" подобно устройство.) Полифонично или монофонично е четенето? Ако е поли, колко клавиша се четат едновременно, и какъв тип "stealing" е приложен, ако има ограничение на броя едновременно четени клавиши? Какъв тип е интерфейсът между клавиатурата и компютъра? Мога само да предположа, че е ползван паралелния порт, понеже се вижда D25 куплунг/кабел на една от снимките. Иначе подобно занимание заслужава адмирации. Не е въпрос на финансии, а на творчески момент. Успех ! Цитирай
BASHMAISTORA Отговорено Април 29, 2009 Автор Отговорено Април 29, 2009 Клавиатурата не е такава каквато я описваш. Под клавиша има жичка със контактен лак, като при натискането му контактува със друга такава която е почти перпендикуларно разположена спрямо първата. Тънкоста и недостатъка е преработването на самата "матрица". казвам недостатък защото в този вариант мога да използвам 60 клавиша а 61-ия остава дублиращ на първия от същата група или се маха напълно както съм направил със другия проект( там просто липсваше един клавиш и ми доейде като по поръчка) Цитирай
BASHMAISTORA Отговорено Април 29, 2009 Автор Отговорено Април 29, 2009 И да кажа че нищо което съм направил до момента не е измислено от мен(със съвсем малки изключения)- някой друг си е блъскал главата аз просто събрах нещата и ги донатъкмих. Видео ще кача след 6-ти Май понеже и аз трябва да ходя на работа Цитирай
Recommended Posts