Slide Отговорено Април 30, 2009 Отговорено Април 30, 2009 ^ В действителност пробвах. И в интерес на истината няма кой знае каква разлика. Попринцип нямам ясно изразени заглъхващи позиции, къто тона направо да е скопен и например, ако имам 2 сек. на 13-та позиция на втора струна, то на 16-та да е 4 сек. Самото озвучаване е сравнително развномерно и прогресивно, колкото по-нагоре отиваш по грифа. Но съм твърдо решен да сменя тоя псевдо стоманен блок на тремолото с нещо по-тежко и масивно, по възможност месинг, водейки се от термина брас секция и предполагайки, че месинга има много добри звукови и звукопроводими свойства. Друга бира е титана, казват. Много скъпо и много хубаво звучало. Един блок от титан е 200$. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 30, 2009 Отговорено Април 30, 2009 Не знам дали има смисъл да се занимаваш на такава китара. Ако ти е за занимавката - пробвай. Иначе се съмнявам, че ще доближиш звука твърде много до Фендер. Цитирай
sasoh Отговорено Април 30, 2009 Отговорено Април 30, 2009 Титаний е металът, титан е друго нещо Цитирай
EAmechaniX Отговорено Април 30, 2009 Отговорено Април 30, 2009 п.п. 90% от хората в Хармъни пишат пълни щуротии по мои наблюдения. Сещам се за още едно място. Сори за оффа, но...е истина. Цитирай
RZArector Отговорено Април 30, 2009 Отговорено Април 30, 2009 добре, нека се върнем на темата за Squier. Сега ясно е, че няма никакъв смисъл да ъпгрейдваш евтина китара с адаптери, които струват повече от самата нея. Обаче има нещо друго. Bullet и Affinity не са с алнико адаптери, а с керамични или там каквито се водят. Примерно харесвам алнико звученето и предполагам ще има смисъл да подменя стоковите адаптери с нескъпи алнико такива. Преди мислех да взема Tex-Mex, обаче не ми се дават 200лв за адаптери, при положение, че няма да се случат чудеса Въпроса ми е малко офтопик (то цялата тема е тръгнала натам), но предложете някакви алнико адаптери на не много висока цена? Става въпрос за единични страт адаптери! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 30, 2009 Отговорено Април 30, 2009 Преди време имаше евтини Гитар-Теци алнико, но отдавна не съм ги засичал. Цитирай
metalhammer Отговорено Май 1, 2009 Автор Отговорено Май 1, 2009 Въпроса ми е малко офтопик (то цялата тема е тръгнала натам), но предложете някакви алнико адаптери на не много висока цена? Става въпрос за единични страт адаптери! Нерядко във форума колеги със страт китари ъпгрейдват адаптерите с по добри и продават стоковите алнико на добра цена. Срещани са обяви за 100 -120 лева комплекта. Цитирай
Slide Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 (Редактирано) Здравейте. Да извадя темата и да споделя някои нови впечатления относно Squier, които никак не са положителни. Ползвам един "оборотен" такъв и нещата, които веднага ми направиха впечатление. Първо, огромно впечатление ми направи колко по-лек е от моя. (Явно наистина ще да ми е направило впечатление, щото от известно време нямам достъп до моята китара). Тялото е по-тънко. Грифа също е по-тънък от моя, но това е въпрос на предпочитания. При включването на китарата забелязах - шумящи потенциометри (мислех, че моите шумят), ключето пръщи страшно много, като при смяна на адаптер, успешно приглушава зука на китарата. Звука е мътен, среднист, басовите струни ми звучат много кашонесто, което ме навежда на мисълта, че може да не е точно от дърво въпросната китара. Не предполагах, че разликата в зука ще е толкова огромна. (Мисля дори да запиша семпъл, за да се чуе как звучи една китара от шперплат, примерно.) Плюса от тази ситуация е, че се бях засили да отделя някой лев и да отнеса някой Squier на старо от форума, обаче без да пипна или да чуя... Все си виках, кво пък, по-лошо от моя няма да е .... Бас държа, че една чамова Кремона или някой ОрФендер ще звучи по-добре... Редактирано Май 9, 2009 от Slide Цитирай
Fenix Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 ^В действителност пробвах. И в интерес на истината няма кой знае каква разлика. Попринцип нямам ясно изразени заглъхващи позиции, къто тона направо да е скопен и например, ако имам 2 сек. на 13-та позиция на втора струна, то на 16-та да е 4 сек. Самото озвучаване е сравнително развномерно и прогресивно, колкото по-нагоре отиваш по грифа. Но съм твърдо решен да сменя тоя псевдо стоманен блок на тремолото с нещо по-тежко и масивно, по възможност месинг, водейки се от термина брас секция и предполагайки, че месинга има много добри звукови и звукопроводими свойства. Друга бира е титана, казват. Много скъпо и много хубаво звучало. Един блок от титан е 200$. Oтносно опирането ще се самоцитирам http://forum.muzikant.org/index.php?s=&...st&p=429647 Цитирай
maxim09 Отговорено Февруари 12, 2017 Отговорено Февруари 12, 2017 (Редактирано) Използвам темата за следния въпрос. Как се държи Squier Standart strat на чист тон? Разбрах вече, че тялото е от агатис, което е минус. Питам, ако някой може да сподели лични впечатления, а иначе е ясно, че ще се пробва и избира в магазин китарата. Редактирано Февруари 12, 2017 от maxim09 Цитирай
iliev.p Отговорено Февруари 15, 2017 Отговорено Февруари 15, 2017 Като китара в ценовия си диапазон(евтино).Та с едно изречение,не очаквай кой знае какво. 3 Цитирай
Recommended Posts