Jordan_J Публикувано Април 26, 2009 Share Публикувано Април 26, 2009 Досега инсталирах последните АС3 филтри, Уиндоус кодеци... Инсталирах няколко популярни standalone 5.1 DTS ENCODERS - И НИТО ЕДНА ПРОГРАМА НЕ МИ ИЗКАРА НОРМАЛО МУЗИКАТА в 5.1 DTS формат. Всички експортират някакъв шум - който е различен за всички програми, но е шум. Записвам въпросния файл на CD или DVD и DVD плеър-ами го разпознава както трябва и всички 6 говорители работят в 5.1 режим, но не е музиката която експортирам а ШУМ! От всяка програма едно и също при експорта - ШУМ (поне е 5.1 DTS шум ) Първо си мислех, че нямам DTS codecs... Инсталирах последните - е, и това не помогна. Хора, наистина имам нужда от помощ от някой спец по въпроса! Някой не е ли правил такива мискове ?! И къде и какво ми убягва ? Проверих по 100 пъти настройки и т.н. Всички върви гладко - преви'та, експорт ... Но накрая резултата е шум! Направо в чудо се видях. МОЛЯ, СПЕЦОВЕТЕ ДА ПОМАГАТ !! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MR_STENCH Отговорено Април 26, 2009 Share Отговорено Април 26, 2009 Щом и DVD плеър не го разкодира може би има наистина проблем при експортирането... иначе единственият софтуер под Windows с който успях да възпроизведа аудио в DTS формат беше VLC Player... във всички останали - шум. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VSTi Отговорено Май 1, 2009 Share Отговорено Май 1, 2009 (Редактирано) а енкодваш ли всичко? експорт на 6 моно файла, и енкодвени в ас3??? най лесно във Вегас, става и минетонка суркод. При мен става, отварям експорта в Уиндоус медияплейъра, и свири 5.1, (мониторите са настроени да плейват съраунд. Нуендо не става. Редактирано Май 1, 2009 от VSTi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Май 1, 2009 Автор Share Отговорено Май 1, 2009 (Редактирано) Какво значи да енкодвам всичко ? Пускам експорт с опция 5.1 сурраунд / 448 кбс / 48 Кхз / 16 бит. Енкодването не става ли по време на експорт ? Нещо явно ми убягва ? Говоря за СОНИ Вегас. Редактирано Май 1, 2009 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VSTi Отговорено Май 4, 2009 Share Отговорено Май 4, 2009 Ами аз ескпортвам 6 единични файла, и следтова суркод... не бях особено доволен от експорта на вегаас, и за това си направих този схема...при мен работи добре. имаше доста материали в videoedit.ru, потърси, има и картинки... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Май 4, 2009 Автор Share Отговорено Май 4, 2009 Моята ситуация е следната: Подготвил съм 6 файла - МОНО - 48 кхц. По един файл за Left, Right, Center, LFO, S Left, S Right. Тези файлове са обикновен уейв формат. Разполагам ги в Суркод - и резултата е съраунд файл, но само с шум ... Защо така ?!?!? Трябва ли тези моно файлове предварително да се енкодват нещо или какво ?!? Защото не се получава тая хава ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 14, 2009 Share Отговорено Май 14, 2009 Звучи че правиш всичко както си трябва. Може би е въпрос на настройки на софта за енкодинг или пък на плейъра. Първо се убеди, че можеш да плейваш "оригинални" ДТС АудиоСД дискове. Плуват из торентите разни. Някои от тях са копие на оригинални такива, други са преправяни от ДВД-Аудио, трети са правени от МР3 да не кажа, ама от стандартни АудиоСД-та. За плейването в т.нар. DTS Passthrough режим са важни няколко неща (говоря на комп само, с хардуерни плейъри не съм си играл): 1. да го позволява самата саунд карта хардуерно; 2. да го позволява драйвера на картата; 3. да го позволява плейъра (софта); 4. да се настрои всичко ПРАВИЛНО. Тоя шум идва от разминаване между КХц-ите. Някои карти имат задължителен ъпсемплинг към 48 КХц - те не стават за Passthrough. При останалите ако се настроят да работят на 48 КХц, а се пусне файл 44 КХц и се чува точно тоя статичен шум, както мисля се казваше. Номерът е да си сигурен че картата позволява, драйверът да има настройки, да си сигурен, че плейърът става и най-накрая - да се направят коректните настройки. Което някой път е специфично за конкретния диск! Само да вметна, че не винаги един и същ плейър може да плейва всеки диск. Също така светването на лампата върху ресийвъра не значи 101%, че пускаш валиден и разбираем за него DTS поток. Имам оригинални такива ДТС АудиоСД дискове и с тях е по-лесно, обаче с правените, които се ширят из нета не винаги се получава точно каквото уж трябва да се случи. ...единственият софтуер под Windows с който успях да възпроизведа аудио в DTS формат беше VLC Player... КМ Плейър може, Медиа Плейър Класик също, Фуубар 2000 също, при определени условия и Уинамп. За МакОС също има няколко работещи. Предполагам и други плейъри също могат, но по-кадърен от КМ надали ще излезе в близките години! Успех на всички с манията DTS!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Май 14, 2009 Автор Share Отговорено Май 14, 2009 Ами номера е, че каквото се чува нa саундкартата на компютъра ми, такова се чува и на хардуерния ми DVD плеър Panasonic. Освен това всички файлове ги работя на 48 кхц, така, че дори този проблем с ъпсамплинга не може да е причина. Нещо е грешно ... Какво ?? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 14, 2009 Share Отговорено Май 14, 2009 Първото, което аз бих опитал е едно тестово RW на 44КХц... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts