t-rex Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 ....а всички може би ще се съгласите с мен че става ли дума за солиране - ДЖАЗА е музиката Съжалявам, но трябва да ти кажа, че не съм съгласен с това твърдение. Не искам да излагам аргументи, за да не предизвиквам кавга, но нека да приемем, че е въпрос на вкус (и на търпение ). що бе? то джаза и без това няма други достойнства освен солирането. поне съвременния джаз де. Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 що бе? то джаза и без това няма други достойнства освен солирането. поне съвременния джаз де. Недей да се изказваш неподготвен!Явно толкова си и слушал! Владо Цитирай
Dido_Rich Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 Здравейте пичове. Това е първото ми мнение така че ае . Искам да кажа на момчетата дето се карат " Правете :guitar: , не ". Всеки си има мнение и другите трябва да го уважават. От известно време само воайорствам из форума и да ви кажа доста интересни (за мене) теми се засягат, но тъй като нямам много време да вися пред комп-ра не съм се регистрирал до сега. Бай да уей... относно темата: За краткия ми живот до сега съм видял, и чул най-важното, доста добри и качествени сола на наши момчета, които някои дори и познавам. Важното е че в тая малка държава има страшно много добри музиканти. Това е. Цитирай
t-rex Отговорено Октомври 27, 2005 Отговорено Октомври 27, 2005 що бе? то джаза и без това няма други достойнства освен солирането. поне съвременния джаз де. Недей да се изказваш неподготвен!Явно толкова си и слушал! Владо Владо не се впрягай де. това беше само майтап. да аз не слушам джаз щото за мен е музикално извращение(мое мнение) но не съм чак толкоз тъп за да разправям такива глупости при положение че не слушам тая музика. аз харесвам стария джаз като чарли паркър и др.такива от неговото поколение щото не е вкаран в рамките на музикалните училища и университети. щото тези музиканти създадоха според мен истински свободна музика която ти дава усещане за живот. но пак не съм кой знае какъв фен на джаза. слушам с кеф само ДЖАКО аре успех. Цитирай
t-rex Отговорено Октомври 27, 2005 Отговорено Октомври 27, 2005 Здравейте пичове. Това е първото ми мнение така че ае . Искам да кажа на момчетата дето се карат " Правете :guitar: , не ". Всеки си има мнение и другите трябва да го уважават. От известно време само воайорствам из форума и да ви кажа доста интересни (за мене) теми се засягат, но тъй като нямам много време да вися пред комп-ра не съм се регистрирал до сега. Бай да уей... относно темата: За краткия ми живот до сега съм видял, и чул най-важното, доста добри и качествени сола на наши момчета, които някои дори и познавам. Важното е че в тая малка държава има страшно много добри музиканти. Това е. Цитирай
Begemot Отговорено Октомври 27, 2005 Отговорено Октомври 27, 2005 Това е щото не си слушал качествен джаз. И аз бях така преди. повярвай ми, хубавия джаз е велико нещо. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Октомври 27, 2005 Отговорено Октомври 27, 2005 (Редактирано) нашият приятел t-rex на няколко пъти дава компетентно мнение за джаза и после заявява, че не слуша такъв и че не се интересува от него. но пък слуша сони ролинс. но пък това е извращение за него. и не е вкаран в рамки сони, но затова модерните джаз изпълнители са строго в рамките на музикалните училища. въобще яката работа най-добре мненията от последната страница да се изтрият все пак Редактирано Октомври 27, 2005 от kitaratapesho Цитирай
Dido_Rich Отговорено Октомври 27, 2005 Отговорено Октомври 27, 2005 Нали знаете лафа: "За всеки влак си има пътници". Не е задължително да разбираш от всякаква музика. Достатъчно е да си добър в някой и друг стил. Ако разбираш от повече - по-добре. Най - добре е да измислиш нов стил ) Цитирай
t-rex Отговорено Октомври 27, 2005 Отговорено Октомври 27, 2005 леле май не разбираме от шега. :wall: :wall: :wall: Цитирай
t-rex Отговорено Октомври 27, 2005 Отговорено Октомври 27, 2005 нашият приятел t-rex на няколко пъти дава компетентно мнение за джаза и после заявява, че не слуша такъв и че не се интересува от него. но пък слуша сони ролинс. но пък това е извращение за него. и не е вкаран в рамки сони, но затова модерните джаз изпълнители са строго в рамките на музикалните училища. въобще яката работа най-добре мненията от последната страница да се изтрият все пак за да имам мнение съм се мъчил да слушам мнооооооооооооооооооооого и различен джаз под влияниетио на хора музиканти или псевдоинтелектуалци или просто задници. иза да не стана и аз задник който слуша джаз само щото е сложно или щото било музикантско или по ред други причини спрях. и то защото не ми харесва. и изтрих всички касети на брат ми с джаз вследствие на което и той призна че ги е записал от суета. не казвам че ти си такъв. не те познавам. просто обяснявам. Цитирай
Egon Отговорено Октомври 27, 2005 Отговорено Октомври 27, 2005 Ма добре t-rex, то лошо няма, ама недей тогава да обясняваш, че било нам каква си музика, само защото не ти харесва, нали? Иначе наистина соловата импровизация от край време е знбачителна част от джаза, ма това далеч не е всичко. И е вярно, че доста хора я записават или прослушват от суета, ма то и с класиката е така... е и какво. Дотук това нищо не значи. А мноооооооооооооооого джаз едва ли си слушал. Аре наздраве за кой кват музика обича и за тези, които се опитват да прослушат някоя необичайна за слуха им музика Цитирай
Slinky Отговорено Октомври 27, 2005 Отговорено Октомври 27, 2005 Ма добре t-rex,то лошо няма, ама недей тогава да обясняваш, че било нам каква си музика, само защото не ти харесва, нали? Иначе наистина соловата импровизация от край време е знбачителна част от джаза, ма това далеч не е всичко. И е вярно, че доста хора я записават или прослушват от суета, ма то и с класиката е така... е и какво. Дотук това нищо не значи. А мноооооооооооооооого джаз едва ли си слушал. Аре наздраве за кой кват музика обича и за тези, които се опитват да прослушат някоя необичайна за слуха им музика Ми кво да кажа - аз съм горе долу на мнението на t-rex, макар и не на 100%. Може и мноооооооого джаз да е слушал. Аз лично съм се сблъскал с подобна ситуация. Има някой джаз музиканти, с определени техни парчета или дори албуми, които ме кефят. Но има такива, които се считат за супер музиканти, които ама хич не ми харесват. И също така смятам, че повечето хора ги слушат от чиста суета. Или поне казват че ги слушат. Не че никой не ги харесва, явно има и такива, които са им фенове, ма определено за мен това си е чист джангър. Засвирят някоя готина тема и след това за да не избягат от джаза непременно трябва да я оклепат тотално. Ми то по тая логика и в най-голямата какафония може да намериш някаква мелодия, хармония и подредба на нещата. Според мен нещата в дълбокия джаз отиват към много субективизъм - на някой му харесва, на друг пък съвсем. И никой не може да определи има ли въобще някой, който да е прав или крив. Такива работа :think: Цитирай
Katsko Отговорено Октомври 27, 2005 Отговорено Октомври 27, 2005 абе я кажете ква беше темата тука,моля че забравих :read: :wall: Цитирай
imperor Отговорено Октомври 28, 2005 Отговорено Октомври 28, 2005 По темата: Пламен Радев от "Соларис" няма слабо соло. Максим Горанов, няма слабо соло. Китариста на "Контрол" (не му помня името, срам, голям срам, защото съм му луд фен(!) :wall: ), няма слабо соло. Васил Нешев, няма слабо соло. Христо Генчев, няма слабо соло. Божидар Главев, няма слабо соло. Когато един китарист мисли, то си му личи... А когато не мисли, то се чува. Цитирай
t-rex Отговорено Октомври 28, 2005 Отговорено Октомври 28, 2005 Ма добре t-rex,то лошо няма, ама недей тогава да обясняваш, че било нам каква си музика, само защото не ти харесва, нали? Иначе наистина соловата импровизация от край време е знбачителна част от джаза, ма това далеч не е всичко. И е вярно, че доста хора я записават или прослушват от суета, ма то и с класиката е така... е и какво. Дотук това нищо не значи. А мноооооооооооооооого джаз едва ли си слушал. Аре наздраве за кой кват музика обича и за тези, които се опитват да прослушат някоя необичайна за слуха им музика значи! мноооооооооооооого значи! като слушаш нещо само от суета означава че си просто тапир който се носи по вълната. не визирам никого просто споделям. а за това колко джаз съм изслушал нямаш и най-малка идея. иначе наздраве и на теб. стига сме пили дай да се напием. Цитирай
Recommended Posts