Henderson Публикувано Октомври 19, 2005 Публикувано Октомври 19, 2005 Здравейте. Сорри ако има такава тема! Преди малко чух на Сафо - "Божествена лудост"! Според мен това е едно от най-яките и истински сола които съм слушал! :guitar: Аплодисменти за Миро! Просто разцепва в това парче!!! Други сола които ме кефят са: Иван Лечев - Високо и още няколко сола от концертния албум (87 ако не се лъжа :think: В момента не се сещам други, които да са ме накарали да настръхна както горепосочените! Но сигорно има... Нека да няма спорове от сорта на, "Иван Лечев е по-добър от Пеци Гюзелев" или спор между ФСБ и Щурците! :green: , а просто всеки да изрази мнение и даде примери за любими БЪЛГАРСКИ СОЛА (от странната ни кръчмарско китарна школа!!) :wow: Цитирай
Smokejack Отговорено Октомври 19, 2005 Отговорено Октомври 19, 2005 (Редактирано) Хубава тема.Бате Бисо от Алегро,познат във форума като потребителя-Tocata. В целия албум Моногама на Алегро има убийствени сола Не се сещам за по добри Редактирано Октомври 19, 2005 от Smokejack Цитирай
bobalan Отговорено Октомври 19, 2005 Отговорено Октомври 19, 2005 Бате Пламен от Соларис не си поплюва, има страхоооотни неща. На Киора - Вярвам в теб - солото е страхотно според мен На Автобиография (Ь) е страхотно също На Зайди, зайди - Росица Пандова е направо невероятно ами засега толкоз, като чуя нещо и се присетя ще добавям. Цитирай
Steve_Vai Отговорено Октомври 19, 2005 Отговорено Октомври 19, 2005 Хубава тема.Бате Бисо от Алегро,познат във форума като потребителя-Tocata.В целия албум Моногама на Алегро има убийствени сола Не се сещам за по добри Страхотни са наистина! Аз досега не знаех, че tocata е китаристът на Алегро, евала му! Сано китарата е малко прекалено надънена в "Моногама" тук-таме, но иначе ме кефи общия много real саунд на бандата. Харесвам солата на Пепи Главанов от Сленг, Митко от Арт Хазарт (вече не съществува тази група). Не се сещам в момента за други, а има още доста достойни соладжии в БГ Цитирай
black_waltz Отговорено Октомври 19, 2005 Отговорено Октомври 19, 2005 Korozy - Dying Memories WARTIME - Awekening DeathZone - Breaking The Mist Nalbantov - JackFrost за момента тези ми изплуват в тиквата, ако се сетя още някое ще го напиша Цитирай
sa6tiat Отговорено Октомври 19, 2005 Отговорено Октомври 19, 2005 Солото на "Душа-камбана" / или некво такова парче на Диана експрес - Мелодия на годината нам коя си/. "Вкусът на времето" /Щурците/ - Пепи Гюзелев, "Случва се", "Не така" /ФСБ/ - Иван Лечев. Все нещо ще изпусна... Цитирай
trektor Отговорено Октомври 19, 2005 Отговорено Октомври 19, 2005 На Киора - Вярвам в теб - солото е страхотно според мен въпреки че не харесвам някои ЧЛЕНОВЕ на бандата тва соло си е напрво шедиовър (лично мнение). една от мелодийките дето няма да ми излезе от главата никога.... Цитирай
rockstar666 Отговорено Октомври 19, 2005 Отговорено Октомври 19, 2005 Хубава тема.Бате Бисо от Алегро,познат във форума като потребителя-Tocata.В целия албум Моногама на Алегро има убийствени сола Не се сещам за по добри Страхотни са наистина! Аз досега не знаех, че tocata е китаристът на Алегро, евала му! Бисере,Бисере,прави са хората,а ако знаеха и едно време как ядеше Ал.Сколник и кой ли още не-как няма да свириш! Моногама-Руулс! Целият на Киора-също е с яки сола! Stone Cold-Ежедневие-ruls! :lol: Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 19, 2005 Отговорено Октомври 19, 2005 БТР - Елмаз и Стъкло - Лесни са за свирене и двете сола, но звучат доста добре. Цитирай
metalmaniak Отговорено Октомври 19, 2005 Отговорено Октомври 19, 2005 Цветан Недялков - Реката на живота Много як инструментал в стил 100% Сатриани. Цитирай
Smokejack Отговорено Октомври 19, 2005 Отговорено Октомври 19, 2005 БТР - Елмаз и Стъкло - Лесни са за свирене и двете сола, но звучат доста добре. Хехе,чичо Кирчо е старо куче Само се пра`и,че не може да свири щото го мързи Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 19, 2005 Отговорено Октомври 19, 2005 (Редактирано) Цветан Недялков - не искам да го псувам човека, много е добър, може да свири всичко, но поне това, което съм чувал звучи малко бездушно. Редактирано Октомври 19, 2005 от Evtim Djerekarov Цитирай
YtseJam Отговорено Октомври 19, 2005 Отговорено Октомври 19, 2005 Солото (с главно С) от песента Преяждане от въпросния албум на Алегро е просто брутално. :violin: Цитирай
iashor Отговорено Октомври 19, 2005 Отговорено Октомври 19, 2005 Цветан Недялков свири злобно. Примерите са много, но това, за което се сещам конкретно са солата на "Не съм избягал" (без претенции за точност на наименованията) и яките разцъквания на парчето от тая работа....5 страрс - дуета на Владо и Алекс ако не се лъжа, дето се пее: "...пази се от тъмното, не от мен...". На концерти, като че ли зацикля малко в едни повтарящи се рабути, но ако седне да мисли на някво парче солото...става лошо. Може и да ми се смеете, но мен ме кефи и Митака от Д2. Цитирай
Henderson Отговорено Октомври 19, 2005 Автор Отговорено Октомври 19, 2005 (Редактирано) Темата върви супер Айде някой ако може да каже от къде да си дръпна нещо на Алегро че не съм слушал, а ми стана интересно! :exclaim: Относно Киора и аз не харесвам някои от ЧЛЕНОВЕТЕ, но определено солото е мнооого яко! Класика! Цветан Недялков има доста яки сола! Иначе инструментала му (1 към 1 сатриани) определено не ми допада (лично мнение) но в никакъв случай не мога да кажа че свири бездушно! Особено рокаджийски и испански неща!!! :guitar: А Славчо и Кирчо, колкото и да ги марзи, колкото и да се напъват...просто не става...за мен няма feeling! Ако имате възможност пускайте някви линкове към някои парчета защото доста от нещата не съм ги чувал а ми е интересно да ги чуя! Мерси Едит: Митака Кърнев си е супер профешънал! Много стабилен китарист! Редактирано Октомври 19, 2005 от Henderson Цитирай
Recommended Posts