Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Преди време ми попадна една китара, която чичо ми е правил през далечната 65-та.

Беше в доста лошо състояние, позициите бяха изпопадали, боята напукана, нямаше капак и електроника.

Дадох я на лютиер, който оправи позициите и боята.

Та остана да се сложи хубав лак и да се изреже капак (който да не прилича на Мики Маус) с другото ще се справя сам.

Ако някой може и иска да свърши това ще съм много благодарен, разбира се ще си платя каквото трябва.

Ето малко Снимки

Благодаря предварително.

Отговорено

За да не прилича на мики маус е трябвало просто преди да се боядисва да се запълни мястото над бриджа с трупче, да се изшкури всичко, после да се фрезова канал за адаптера и чак тогава да боядисвате... Измисли си концепция, после си вземи милиметрова хартия, нарисувай точно какво искаш и го сканирай, оттам нататък е лесно да се превърне във вектор и да се занесе на лазерно рязане.

Поздрави,

Влад

Отговорено

Здравей,

Не успях да разгледам всички снимки, но това, което забелязах още при втората снимка е много хаотична подредба на праговете. Няма я тая прогресия във скалата. Отдалеч прави впечатление, че има разбъркване при последните 7 прага и сякаш не са си на мястото. Може и от снимката да има някаква переспектива, но се съмнявам.

Ако има наистина някаква грешка - верният тон все ще бяга.

П.пс. Аз малко като черна станция пак ама...прощавайте. Професионален дефект. :ok:

К. Димитров

Отговорено

И аз забелязвам поставени прагчета не на мястото си както и BassTraffic.

Та този лютиер примерно да не е забелязал това ,след като ти е оправил боята защо не ти е пръснал и един лак?

Ако чакаш авто бояджия да ти пръсне лака , знай че те не са като лютиерите.

За дървенията no coment

• 1 year later...
Отговорено

:headbang: ^ Първо ти трябва учител по български език, после ти трябва малко култура, а накрая ти трябва чичо Гугъл ... там ако знаеш какъв въпрос да зададеш, ще получиш много задоволителен отговор

Без поздрави!

Герги

Отговорено

Със сигурност тази китара ще звучи фалшиво видимо позицийте не са на мястото не се занимавай да я реставрираш няма смисъл.Ако носиш на майтап от нея би станала чудесна тупалка за килими. :)

Отговорено (Редактирано)

всъщност тялото има много красива форма, стига да не беше издълбано така зверски.

визията един пикгард (капак), ако е направен с вкус, може да го оправи. такъв като черния, ако е с подходящо заострени, а не със заоблени "уши" може да го докара като нокът на граблива птица вместо като мики маус в главата. но звукът ми е много интересен - с толкова много отнето дърво...

и на мен последните позиции ми се виждат криви. защо не пробваш да купиш готов гриф и да наместиш бриджа според него?

Редактирано от Fallenblood
Отговорено

Fallenbloodне знам какво красиво намираш във формата.На мен ми се вижда доста не съразмерна тая китара.Да не говорим че и както казаха BassTraffic и останалите след него прагчетата са абсолютно не на местата си,което я прави фалшива от всякаде.Другия момент е че примерно ако е някое уникално дърво да си струва да се поправя,но ако не е каде е смисъла от тези занимания.Напълно подкрепям Mark Avreliiче за тупалка става.Но това си е пак в кръга на шегата.Без да се засяга собственика все пак решението си е негово и ако за него има някаква сантиментална стойност да си я ремонтира естествено.

Успехи в начинанието !