Jump to content
Българският форум за музиканти

Масла за пистони?


Масла за пистони  

6 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Тук май медните не сме много, но бих искал да зная кой какви масла и колко често ползва и защо за своите инструменти?

 

Ми да започна от себе си...

 

Отначало ползвах Fast! (Al Cass), след което минах на La Tromba T2, а сега ползвам Ultra-Pure Oil. Първите две са доколкото ми е известно на петролна основа, от които Fast е с по-голям вискозитет. Хубавото на Fast е, че с него пистоните са много бързи. Лошото (според мен) е, че не препазват много добре пистоните от износване и се налага да се прилага доста често, понеже се изпарява доста бързо.

 

Ultra-Pure Oil от друга страна, е синтетично, трае по-дълго (по моя преценка до 10 дни, преди да се наложи да се прилага отново) и би трявало да предпазва пистоните по-добре от горните две. За последното не съм абсолютно сигурен, тъй като го ползвам само от един месец нас. Сега е ваш ред!

 

Във втория въпрос се наложи да сложи наедно смазките за настройващи цугове на всички медни и малко по специфичните смазки за свирещия цуг на тромбоните. Аз пробвах най-различни смазки за моите цугове, докато намерих отново La Tromba , което ми върши доста добра работа, но наскоро преминах към Ultra-Pure , тъй като дава по-плавно и по-лесно двишение на моите цугове.

 

Сега е ваш ред!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.