fluti Публикувано Октомври 17, 2005 Публикувано Октомври 17, 2005 (Редактирано) Здравейте, Намерих в нета една схема на Crybaby 535Q и мисля да я пробвам. Мисля да си взема някакъв евтин волюм педал и да ползвам кутията и педала. Някой дали може да ми даде идея откъде да намеря бобина за педала? Трябва ми 535mH или близка индуктивност. Имам разни бобини по разни платки, но не знам с каква стойност са и как да я определя. По магазините за ел. части дали може да се изборе някаква такава стойност? Редактирано Октомври 17, 2005 от fluti Цитирай
7thString Отговорено Октомври 17, 2005 Отговорено Октомври 17, 2005 (Редактирано) Да, от магазин си намери бобина... или отвори една тухла по електротехника и търси как се получава индуктивността на бобината. Ама те предупреждавам, че ако ти трябва феритна сърцевина и други "екстри", формулите и труда ще надскочат резултата, да не говорим за ОЧАКВАНИЯТА А за меренето- ми има си уред за мерене на индуктивност и капацитет, ама струва в пъти повече от обикновените мултицети Май към 50-100лв беше Редактирано Октомври 17, 2005 от 7thString Цитирай
fluti Отговорено Октомври 17, 2005 Автор Отговорено Октомври 17, 2005 (Редактирано) Мерси, ще пообиколя магазините. Иначе трудните начини и аз ги знам, но идеята ми беше някой ако е правил нещо такова, може да е открил някаква хитрина, примерно по някакви чужбински сайтове бях чел, че има подходящи бобини в някакви устройства, които се продават там (в Щатите). П.С. Появила се е НЯКАКВА паразитна дума в речника ми май Редактирано Октомври 17, 2005 от fluti Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 18, 2005 Отговорено Октомври 18, 2005 Има една фрии програмка Speaker Workshop, с която може да си мериш бобини и кондензатори със саунд картата. Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 По магазините няма да намериш индуктивности 500мХ вервай ми 1 от възможностите е да си накупиш индуктивности по 45мХ и ако вържиш 10 имаш 470.. и така нататък. 47мХ е най-голямата индуктивност която съм намирал на пазара. Има ги в комет Цитирай
bobalan Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 По магазините няма да намериш индуктивности 500мХ вервай ми 1 от възможностите е да си накупиш индуктивности по 45мХ и ако вържиш 10 имаш 470.. и така нататък. 47мХ е най-голямата индуктивност която съм намирал на пазара. Има ги в комет С около километър бобинажна тел можеш да си я навиеш, аз мога да ти я сметна ако ти се струва разумен вариант. Но е добре ако имаш нужните машинки, както и бобинажна тел, а аз нямам нито едно от двете. Само съм добарвал некви връзчици оттук оттам, ама сега не мога да помогна с друго, освен със сметки. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 Чакаите малко! 500мХ, как изглежда това в педала, колко е голяма бобината, и какво и е съпротивлението? Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 21, 2005 Отговорено Октомври 21, 2005 така изглежда уа педала http://homepage.ntlworld.com/s.castledine/greenfuz/wah.html а така иднуктивностите http://homepage.ntlworld.com/s.castledine/...z/inductor.html ПС въпроса не е в навиването с "няква" тел въпроса е, че на 1 бобина освен индуктивност се гледа и съпротивление за това ги правят с ферити за да намалят съпротивлението. в тези сайтове горе пише доста за уа педалите.. Цитирай
fluti Отговорено Октомври 21, 2005 Автор Отговорено Октомври 21, 2005 Мерси за помощта. Вижте пък аз какво намерих - прост метод за измерване на индуктивност: ТУК Може да се замени декадата от съпротивления с един потенциометър, на който накрая да се измери съпротивлението. Цитирай
Recommended Posts