Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте,

Намерих в нета една схема на Crybaby 535Q и мисля да я пробвам. Мисля да си взема някакъв евтин волюм педал и да ползвам кутията и педала.

Някой дали може да ми даде идея откъде да намеря бобина за педала? Трябва ми 535mH или близка индуктивност. Имам разни бобини по разни платки, но не знам с каква стойност са и как да я определя. По магазините за ел. части дали може да се изборе някаква такава стойност?

Редактирано от fluti
Отговорено (Редактирано)

Да, от магазин си намери бобина... или отвори една тухла по електротехника и търси как се получава индуктивността на бобината. Ама те предупреждавам, че ако ти трябва феритна сърцевина и други "екстри", формулите и труда ще надскочат резултата, да не говорим за ОЧАКВАНИЯТА :)

А за меренето- ми има си уред за мерене на индуктивност и капацитет, ама струва в пъти повече от обикновените мултицети <_< Май към 50-100лв беше

Редактирано от 7thString
Отговорено (Редактирано)

Мерси, ще пообиколя магазините. Иначе трудните начини и аз ги знам, но идеята ми беше някой ако е правил нещо такова, може да е открил някаква хитрина, примерно по някакви чужбински сайтове бях чел, че има подходящи бобини в някакви устройства, които се продават там (в Щатите).

П.С. Появила се е НЯКАКВА паразитна дума в речника ми май <_<:)

Редактирано от fluti
Отговорено

По магазините няма да намериш индуктивности 500мХ вервай ми :blink:

1 от възможностите е да си накупиш индуктивности по 45мХ и ако вържиш 10 имаш 470.. и така нататък. 47мХ е най-голямата индуктивност която съм намирал на пазара. Има ги в комет :(

Отговорено
По магазините няма да намериш индуктивности 500мХ вервай ми :)

1 от възможностите е да си накупиш индуктивности по 45мХ и ако вържиш 10 имаш 470.. и така нататък. 47мХ е най-голямата индуктивност която съм намирал на пазара. Има ги в комет :D

С около километър бобинажна тел можеш да си я навиеш, аз мога да ти я сметна ако ти се струва разумен вариант. Но е добре ако имаш нужните машинки, както и бобинажна тел, а аз нямам нито едно от двете. Само съм добарвал некви връзчици оттук оттам, ама сега не мога да помогна с друго, освен със сметки.

Отговорено

така изглежда уа педала

http://homepage.ntlworld.com/s.castledine/greenfuz/wah.html

а така иднуктивностите

http://homepage.ntlworld.com/s.castledine/...z/inductor.html

ПС въпроса не е в навиването с "няква" тел :)

въпроса е, че на 1 бобина освен индуктивност се гледа и съпротивление

за това ги правят с ферити за да намалят съпротивлението. в тези сайтове горе пише доста за уа педалите..

Отговорено

Мерси за помощта. Вижте пък аз какво намерих - прост метод за измерване на индуктивност: ТУК

Може да се замени декадата от съпротивления с един потенциометър, на който накрая да се измери съпротивлението.