Jump to content
Българският форум за музиканти

Suffer


Recommended Posts

На тези от вас, които прочетоха предишната тема ще им стане ясно, че това е още един парцал от албума, който пиша. Концептуален е и общо взето ще представлява една голяма песен.

 

Тази сцена разказва за страданието от самотата и отговорността. Повече няма да разказвам, само предавам с думи атмосферата :rolleyes:

 

Линк:

http://www.4shared.com/file/100610150/5412...0203Suffer.html

 

Знам, има още трески и работя по въпроса. Да уточня нещо. Този албум (аз предпочитам да му викам песен) ще бъде очевидно прогресив и не се учудвайте на обърнатата структура на сцената, която пуснах :godbless: интро - китарно соло - клавирно соло - място за пеене без определена куплет/припев структура - инструментален брейк си е напълно нормално :cheers:

 

И да - знам, че не е изсвирено, но разберете - интересувам се от това дали е качествен музикален продукт. Както вече обясних - всичко ще бъде записвано, но в момента е все още в процес на писане.

 

Мерси предварително на двамата (или тримата ако бъдем оптимистични) които ще си направят труда да коментират.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Аз като по-близък наблюдател на работния процес мога да кажа, че идеите са доста оригинални (говоря за целия проект не само за тази сцена), но има една забележка за прекалената сложност на места, което прави изсвирването им доста трудно :) (автора ме помоли да пробвам да изсвиря китарите), но му е простено тъй като е барабанист все пак ... мисля че с общи усилия може да докараме крайния продукт до нещо готино и не чак толкова високотехничнично :)

Очаквайте развитие по темата с вече изсвирени китари и бас ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Скоро :thumbs_up: Само на колегата Златанов да не му стане пак метълско, че тъкмо започва май да си възвръща старата "златна" форма :( Поживем увидем както казват братушките. Аз имам големи надежди.

 

Едит: мисля, че не съм споменал: като част от по-голямо цяло тази сцена се явява "песента соло", но се ядосах на некадърността си и изтрих половината китарно соло, цялото клавирно соло и две инструментални секции с разни унисони и прехвърляния, така че за момента структурата е интро - китарно соло - два куплета - бас соло - криво рифче - преход към следващото парче. Очаквайте скоро ъпдейт, да се надяваме - изсвирен :rocker:

Редактирано от fusion
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както и предния път - впечатлява развитата мисъл и вложеното усърдие за една нелека оркестрация. Въпреки звука (на 'игрален автомат') не беше трудно да си представя и 'чуя' в главата си как ще е с истински инструменти.

 

Само вокала (около 2:30" ли се включва?) някак си не можах да 'чуя', може би трябваше да го маркираш с някакъв синт като мелодична лния поне приблизително. Това решително ще разграничи парчето от техническо упражнение и ще го направи въздействаща песен. Съгласен съм с колегата ти, че и китарната партия ще спечели от опростяване за сметка на повече 'характер' и емоция. Ще помогне и повечко динамика, включително в 'собствените ти води' на барабаните (има нужда от акценти, не вътрешно-тактови, а на ключови места в по-дългите музикални 'изречения' и пасажи).

 

Ще трябва да прескоча до предните ти части, да разбера как се връзват - това е особено критично когато гледаш на албума като цялостно произведение. За да е 'песен' както го наричаш, частите трябва да преливат без паузи - надявам се, че си се погрижил (дори при евентуални смени на тоналности и темпА - да има логика и естествен преход).

 

Стилово добре ще направиш, ако успееш да се отдалечиш на няколко крачки от любимите ти образци. И тези, които до днес работят, са здраво закотвени в традицията на жанра от 70-те. Към тая традиция (дори към най-великите и основатели) критиката беше, че попрекаляват с увлечението по инструментариум, сложни текстури и техничност на изпълнение - при което (твърди се) страдат непосредствеността и емоционалното въздействие.

 

Най-интересните днешни 'нео-прогресив' представители са избягали до неузнаваемост от този стил, но не те карам нито да търсиш непременно неузнаваемост, нито да копираш алтернативни образци. Просто да опиташ да внесеш собствена доза автентичност: било звукова, мелодична, ритмична/динамична - или като комбинация от тях.

 

Още веднъж - шапки долу за зрялата музикална мисъл и неотклонното усилие в тоя амбициозен проект. Желая мууспех!

 

:thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо, очаквах нещо мноооого зле.. а приятно се изненадах... Човек, направо шапка ти свалям, евала за идеите и въобще всичко. На мен вокали не ми липсват, така звучи завършено, но не знам какво ще е като се добави и вокала.. Забележки по барабаните нямам, защото са програмирани, но пасват перфектно.. Само малка забележка, която можеш да пренебрегнеш, просто изразявам мнение като слушател: китарното соло някак си върви доста дълго с еднаква нотна стойност, само накрая става по-бързо.. би ми харесало ако солото започва бавно и веднага след това бързо, после пак бавно и накрая бързо.. дано ме разбереш.. Но както казах, тази критика можеш да я прескочиш, защото не съм профи.. просто слушател..

Така, че давай смело с композирането, чакаме записи!

пс: бате Arjen яко ти е повлиял, което е много радващо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брех много приятно съм изненадан изведнъж започна да се заформя нещо като интерес ;)

 

Хех, не, аз си казах - искам коментари. Колкото повече мнения, толкова по-добре. А и виждам от няколкото коментара личат едно-две общи мнения, което определено означава, че трябва да мисля в тая посока.

 

Бицев, благодаря за пожеланието за "мууспех" :Piano: Не знам дали беше нарочно или по технически причини не раздели "му" от "успех" но... хаха :)

Както и да е - относно преходите си поиграх и закачих "готовите" (нямам такива) неща от второ действие в един файл.

 

Щракни ме! Щракни ме! Щракни ме! Хайде деее! Щракни ме! Сериозно!

 

^ Това е линкът към въпросния сбор. Сцените следват като разписание:

00:00 - 04:50 | Overture - мисля, че "овертюра" е достатъчно :)

04:50 - 09:30 | Plague - хаос, смърт

09:30 - 14:10 | Suffer - самота, отчаяние

14:10 - 19:00 | Love - радост, болка, много други

19:00 - 20:05 | Stardust - първата минутка и нещо от последната сцена, сложих я само заради прехода, по който ще се мисли още

 

Да не сте останали с впечатление, че нещо въобще е готово, ей! :thumbs_up: Всичко е в процес на работа даже докато пиша този пост... ми се въртят разни грозни мелодии из главата.

 

necrony, вярно, че тука (визирам форума като цяло) като че ли се напълни с "про"-та, но ако някой има самочувствието на "про" значи мнението му едва ли ще струва кой знае колко поне за мен :thumbs_up: Опитах да вкарам някаква "синусоидна" структура на солото, но тъй като го писах (т.е. частта, която не изтрих) за 5-10 минути на прима-клик де се вика... ръката ми цъкаше нотите, които чувах с дразнещ дилей от около секунда, който ме забавяше и си забравях половината идеи, но като цяло мисълта ми беше, че...

 

Аз не съм китарист. Добре, де, имам някакво понятие от това как се държи китарата :) Все пак ме е страх да не твърдя, че не съм китарист заради всички онези колеги, които имат някакво странно разделение на музикантите в стил "аз съм китарист, ти си басист, той е комунист, а всички пием бира, ама НА!". Еми не съм китарист тогава, не мо`а да свиря със six billion notes per second като другаря Петручи. Ама все пак, голяма част от нещата съм си ги мислил върху китарата първо, така че можете да ме обвинявате само за темпото, в което са, иначе всичко съм си свирил :D

 

Малко като чета изречения-две назад съм се изказал прекалено духовито (като вентилатор), но не ме възприемайте прекалено неправилно - не ми е целта да си слагам някакво огледало и да ви отразявам коментарите обратно към вас :) Всичко попивам, всичко възприемам и се кефя, че някой все пак си прави труда да ми помага... имам чувството, че колкото повече хора са оставили отпечатък в нещо, толкова по-приятно е то в крайна сметка. Една гледна точка се възприема по-трудно от две, три или петдесет и осем.

 

Нали? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми не съм китарист тогава, не мо`а да свиря със six billion notes per second като другаря Петручи.
:offtopic-001: и аз така..,трудно се намира барабанист за такава музика за съжаление :girl_cray2:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би е интересна идеята ти, но това трябва да се чуе поне с истински китари.

 

Това което си пуснал, ми звучи като мелодия за някоя евтина детска игра. :offtopic-001:

 

Ако изсвирите това, публично ще ви сваля шапка. :girl_cray2:

 

С най-добри намерения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пожелавам ти да реализираш проекта с живи инструменти :) Наистина доста виртуозни инструменталисти ще трябват. Предполагам щом си барабанист, поне барабаните ще си ги свириш ти :) Баса ми звучи също доста усложнен(или може би просто защото се мъча да свиря на китара и ми се вижда по нечовешки труден). Мааааалко само не ми хареса че нещата са леко взаимствани(и то като цялостно звучене, не като конкретни идеи), то някой май го спомена това вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Като един новоизлюпен фен на профгресива много се изкефих! Наистина сериозна идейка, с нетърпение ще чакам да я реализираш! И наистина и на мен не ми липсват вокали. Толкова е пъстро и интересно, че сам си разказвам приказката. Евала и газ по-скоро да слушаме :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тя е жива! Жива е! Темата ми е жива! :D

 

Последния коментар ме надъха повече и от предишните и ще ви кажа защо ;)

Аз поне виждам едно въздействие върху публика, която не е нагазила все още в най-дълбоките води. Това е страхотно по няколко параграфа. Първото може да ви прозвучи малко прекалено нахакано и изстрелващо, но... не е, дано не изглежда такова. А именно - един подобен КалБум може да се превърне в нещо музикално и същевременно възможно за възприемане (макар това да ми е последното съображение като пиша), което имайки в предвид с колко анти-мейнстрийм-и-комерсиална насоченост пиша си е постижение.

 

Та така, де - последното го приемам като страшен комплимент, както обича да казва един съфорумник - чувствам се полъскан :D:no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Между другото тук пускам от време на време по-важни ъпдейти, скоро ще спретна и отделен сайт :D

 

http://www.bobi.co.nr/blog/archives/category/digital-dream

Редактирано от fusion
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.