Harvester Of Sorrow Публикувано Април 20, 2009 Share Публикувано Април 20, 2009 Знаете ли може ли да се свали тремолото и да се сложи флойд на една китара? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Април 20, 2009 Share Отговорено Април 20, 2009 (Редактирано) Няма да стане. Това сме го обсъждали доста отдавна. По-сигурно, по-евтино, по-спокойно (и всичко останало в по-добрата посока) ще ти дойде да продадеш тази китара и да си купиш такава с флойд Редактирано Април 20, 2009 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Април 20, 2009 Share Отговорено Април 20, 2009 Или така да го кажем - че може, може, но е твърде нерентабилно. Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
smartpeter Отговорено Април 20, 2009 Share Отговорено Април 20, 2009 Знаете ли може ли да се свали тремолото и да се сложи флойд на една китара? ОПРЕДЕЛЕНО МОЖЕ!!! Правил съм го даста пъти! Ако желаеш пиши ми ЛС с подробности за китарата! Поздрави, Петър! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Април 20, 2009 Share Отговорено Април 20, 2009 Smartpeter, не се заяждам, а питам от любопитство: Как точно слагаш заключващ nut на китарата? Ако не искаш да кажеш поради някаква причина, просто покажи снимки на направена такава модификация от теб самия, ако може... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bmo Отговорено Април 20, 2009 Share Отговорено Април 20, 2009 предварително се извинявам, ако се отклонявам от темата, но ако някой от вас е правил нещо подобно, ще ми бъде от голяма помощ. според вас може ли на китара с флойд да се сложи фиксиран бридж? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Април 20, 2009 Share Отговорено Април 20, 2009 Локинг нъта се слага просте вместо предишния нът с подложка или ако е както на мойта флойдска дъска с регулируема височина даже няма нужда от подложка. Все пак аз продължавам да мисля, че е голяма тъпня, но ваши са си китарите и парите, трошете си ги Колкото до фиксирания на флойдска дъска - може, що да не може. Трябва обаче да запълниш кухините с тапа от дърво, за да може да държи нещо все пак тоя бридж... Подрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Април 20, 2009 Share Отговорено Април 20, 2009 Инсталирането на локинг нъта не е проблем. Пеци Гюзелев и Иван Лечев имат моднати Стратове с Флойд Роуз. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bmo Отговорено Април 20, 2009 Share Отговорено Април 20, 2009 препоръчайте ми някой лютиер, който би се занимал с подобна операция, щото имам едно счупено тремоло и второ такова не мога да намеря. фиксирания вариант ми остава надеждата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Април 21, 2009 Share Отговорено Април 21, 2009 ^ Възможен е варианта да си купиш подобно тремоло, което ще пасне. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Април 21, 2009 Share Отговорено Април 21, 2009 И аз те съветвам да си търсиш такъв флойд - просто е по-добре отколкото да е модва, и копае допълнително. Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Април 21, 2009 Share Отговорено Април 21, 2009 Никъде не видях автора на темата да е написал за каква китара иде реч ? Никога не бих сложил флойд на оригинален стратокастер примерно ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
smartpeter Отговорено Април 21, 2009 Share Отговорено Април 21, 2009 Никъде не видях автора на темата да е написал за каква китара иде реч ? Никога не бих сложил флойд на оригинален стратокастер примерно ... Дими!, Г-н Флойд Роуз е проектирал така тремолото си , че да може да се монтира на почти всяка китара с винтидж тремоло с минимална интервенция! Не приемам въпроса ти за заяждане, просто го отдавам на непознаване на проблема , което е естествето защото не си специалист в тази област! Кинематичната схема на тремало тип Флойд роуз е идентична с тази на винтидж тремолото просто защото е копирана от тази на последното и само са добавени прищипване на струните и фина настройка! Пак повтарям: Монтиране на Флойд роуз на китара с винтидж треморо е ВЪЗМОЖНО без особени проблеми - просто трябва да се направи от специалист !!! Мога да го направя, но не се натискам , пък ако авторът на темата желае - нека се обади! Поздрави, Петър Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Harvester Of Sorrow Отговорено Април 21, 2009 Автор Share Отговорено Април 21, 2009 Китарата е Стаг. Промени по нея има доста. От HSS стана HH с адаптери Select - Licensed by EMG. Зора е че е за лява ръка и не знам откъде да намеря такъв флойд. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sasoh Отговорено Април 21, 2009 Share Отговорено Април 21, 2009 Сложи обикновен и се научи така Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts