lastprayer Публикувано Октомври 16, 2005 Публикувано Октомври 16, 2005 Та става въпрос за следното.Аз съм вокал във хардкор банда,но започваме да слагаме в парчетата и по моледични вокали.Искам няколко съвета за мелодичните вокали при положение че досега съм пял само по-хард неща...наприерм като тоя тип от греен-дей...нещо такова искаме да са мелодичните вокали в парчетата,или като булет фор май валентайн.....айде \/ Цитирай
Egon Отговорено Октомври 17, 2005 Отговорено Октомври 17, 2005 Ма какво точно питаш? За какъв съвет става дума?... Цитирай
bulby Отговорено Октомври 17, 2005 Отговорено Октомври 17, 2005 Ми човече, 90% от нашите дискусии тук са си почти само за нормалното, чисто пеене Тази тема може и да ти помогне - http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=3949&st=0 Във вокалите на Грийн Дей няма нищо особено. Виж в някои по-твърди метълкор банди има доста добри вокални изпълнения - примерно Killswitch Engage, и стария и новия вокалист (чернокожият) имат много сполучливи чисти вокални партии Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 17, 2005 Отговорено Октомври 17, 2005 (Редактирано) Тази тема може и да ти помогне - http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=3949&st=0 :green: Благодаря за четката! :green: А иначе, lastprayer, може ли да се запишеш и да постнеш нещо , което пееш. Искам да те чуя, за да мога ти дам съвет. ако не искаш да го слуша целия форум го прати на evtaka@abv.bg. Редактирано Октомври 17, 2005 от Evtim Djerekarov Цитирай
lastprayer Отговорено Октомври 18, 2005 Автор Отговорено Октомври 18, 2005 Еми записани вокали нямам.Идеята ми беше следната.В парчетата както си викам и дера здраво,изведнъж трябва да изпея някаква по мелодична част,но тий каот гласа се е настроил някво,и мелодичната част не става както трябва.Нокогаот пея само мелодични неща тогава мисля,че става...е за това говорих,различното настроиване на гласа,по време на парчето.А колкото до този тип от греен-дей,правим в момента кавър на Wake Me Up When Septeber Ends,и имам чувството че не стават както трябва,ако иска някой да чуе парчето и да даде някой друг съвет точно за това парче....и за изпяването му peace \./ :guitar: Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 18, 2005 Отговорено Октомври 18, 2005 (Редактирано) Абе намери си един микрофон и се запиши с компа. Така както ми го обясняваш има 95% шанс просто да не пееш правилно искам да те чуя. Трябва да знаеш, обаче, че пеенето е сериозно начинание, и ако наистина искаш да се занимаваш с това, то трябва да отделиш много време за упражнения, а звученето идва бавно.. с месеци, дори години. Ако мислиш, че има формула, която може да те научи да пееш добре за няколко дни или седмици, то много жестоко се заблуждаваш. Пеенето иска много работа и режим. Та в тази връзка искам да те чуя. Постни нещо. Не е необходимо да има дори музика отдолу. Запиши нещо с най-обикновено микрофонче. Не се притеснявай че не звучи добре. Аз се занимавам с пеене вече повече от година, и все още не звуча особено добре. Редактирано Октомври 18, 2005 от Evtim Djerekarov Цитирай
lastprayer Отговорено Октомври 19, 2005 Автор Отговорено Октомври 19, 2005 Еми да ,напълно ясно ми е,та аз пея от 5 месеца,и го правим с бандичката за удоволствие,иии...да е,ще се запиша и ще ти го пратя,предполагам не пея правилно...щото се пшак не съм хоидл на уроци а просто си пея щото ми харесва.... Цитирай
CorvusCorax Отговорено Ноември 22, 2005 Отговорено Ноември 22, 2005 Ако отидеш на един два урока да видиш кое в пеенето не ти е както трябва (защото всеки има по нещо за оправяне) ще започнеш да пееш по-добре и ще ти харесва още повече Цитирай
toshevski Отговорено Декември 18, 2005 Отговорено Декември 18, 2005 Виж, аз съм се занимавал с хард кор и смело мога да кажа, че почти 99% от вокалите пеят неправилно, въпреки малкия набор от тонове, които ползват и имат сериозна нужда от уроци. Като изключим това, че на места фалшивеят и в динамиките издъхват, неправилното им пеене понякога води до проблеми с гласните струни. Имам жив пример за това! Не си мисли, че не слушам такава музика, е не ми е от най- приоритетните, но имам любими банди... но това е истината- така, че хващай се сериозно и успех! Ще видиш след време как ще изпитваш едно вътрешно удоволствие от това, което излиза от устата ти! Цитирай
CorvusCorax Отговорено Декември 19, 2005 Отговорено Декември 19, 2005 По-добре от Тошевски никой не можа да го каже!!! Цитирай
bibenceto Отговорено Юни 25, 2008 Отговорено Юни 25, 2008 Еми записани вокали нямам.Идеята ми беше следната.В парчетата както си викам и дера здраво,изведнъж трябва да изпея някаква по мелодична част,но тий каот гласа се е настроил някво,и мелодичната част не става както трябва.Нокогаот пея само мелодични неща тогава мисля,че става...е за това говорих,различното настроиване на гласа,по време на парчето.А колкото до този тип от греен-дей,правим в момента кавър на Wake Me Up When Septeber Ends,и имам чувството че не стават както трябва,ако иска някой да чуе парчето и да даде някой друг съвет точно за това парче....и за изпяването му peace \./ :guitar: Oу тва е много трудно, на записи как да е ще стане, ама лайф е много трудно... Забеляала съм го при повечето групи на лайфове особено при bLessthefall ,при тях е така има много дране и доста мелодични части, и добре се получав,но на лайфовете при мелодичните части се получава едно прегракване и мега фалшиво пеене... Цитирай
Recommended Posts