Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Ще ви покажа с какво се занимавах тази вечер в края на седмицата....

Имах 2 кабела за рециклиране.

Първо след дълга употреба какво се получава :

11_.jpg

Развъртаме жака хващаме пъпката на жака здраво и като завъртим задната част - той превърта - следователно няма добър контакт и не може да разчитаме на кабела.

Друг факт:

1_.jpg

Там където кабела излиза от жака се огъва най интензивно и често вътре повечето жички са изпокъсани - затва е най добре кабела да се среже там.

Така оголваме кабела:

2.jpg

Калайдисваме:

3.jpg

Не забравяме да пъхнем гуменото уплътнение - в началото на всеки се случва запоява кабела и тогава се сеща, че е забравил уплътнението .... за щастие не ми се случи тоя път!

Калайдисваме жака - за удобство го пъхвам във стар ненужен женски жак:

4.jpg

Запояваме калайдисания кабел:

5.jpg

Завиваме капачките :

6.jpg

Не са ли красиви а ???

В някой случай се ползва термо шлаух - но в нашия случай сме си похарчили добре паричките за нойтрици и термошлаух не е нужен , а и те са толкова плътно напаснати фабрично че няма място за него !

Това не е всичко - проверяваме кабела с мултицетченцето:

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

Втория кабел за удобство има ъглов жак :

12.jpg

13.jpg

И накрая един съвет - подреждайте си кабелите за да ви служат добре ето така:

14.jpg

А ето така не се прави :

15.jpg

А накрая старите жакчета право в кофичката за отпадъци :

16.jpg

Благодаря за вниманието!

п.с. Басиста да почерпи бира той си знае ......

Отговорено
Лично аз не харесвам тези конектори на нойтрик. Дими, држ ме в течение колко време ще издържат.

Имам един кабел със същите прави неутрици. Вече 3-4 години не е мръднал.

Отговорено

^^ Личното ми мнение е, че издържливостта на даден тип конектори не се определя от дуракоустойчивата им конструкция, а от хигиената на работа с тях. Ползвам едни пършиви Проелчета от 8 години и не са ми правили никакви проблеми. Явно си подреждам кабелите по правилния начин :)

Отговорено

Личното отношение е друга работа.

Не ми харесват поради факта, че имат пласмасова част отзад, освен това самия конектор може да се върти защото не е хванат никак за металния държач.

Не знам дали е лош късмет, но имам един нойтрик жак със спукана пласмаса. От тогава не ги харесвам. Освен това ми се виждат много груби и тежки.

Проелските кабели според мен са една идея по-добри от китайските за по левче. И на тях им се разхлабват пъпките.

Отговорено (Редактирано)

Ники - Проел точно съм ги забравил вовеки веков - то си е ясно че са по скъпо менте на нойтрик.

Личния ми опит с проел е ужасен.

Превъртат след седмица , трошат се - никога повече проел за мене....

Китайските жакове издържат повече от тях.

Както се казва не съм достатъчно богат да си купувам скъпи ментета .

п.с.

Преди година ми донесоха някакви 8 кабела за саунд модул и съответното количество проел жакове - хората не можели да ги калайдисат.

Наложи се Дими да измисля хитрини и с шлайф машинка да минава всеки жак за да се хване припоя - хайде мерси.

Нойтрика се калайдисва с песен.

Редактирано от metalhammer
Отговорено
Е айде, пак басиста черпи :hysterical:

Лично аз не харесвам тези конектори на нойтрик. Дими, држ ме в течение колко време ще издържат.

Препоръчай някакви, Ники.Аз съм доволен от Neutrik-а,но съм отворен към други предложения-ще ги пробвам.А за Proel-ските...ми и от тях имам.Малко по-трудно се калайдисват, но аз съм доволен за по-непретенциозни кабели.То е важно и как ще го направиш.Аз и на Neutrik-ите им слагам термошлаух и добре си пасва.Стават много здрави.

Поздравления за темата!

Отговорено

Аз както съм с проел :/ Аз всичко си минавам с шкурката преди да калайдисвам и после с едно макетно ножче :nono:

Таа кажете откъде да взема Neutrik?

Отговорено (Редактирано)

Нека и аз да си кажа мнението:PROEL-изключително трудно се запояват-не хващат калай-видях се в чудо,а съм човек с голям опит.Купете си NEUTRIK-по добри са!!! Имам NEUTRIK на кабели от 1989год-не са мръднали.Постоянно озвучавам с тях.

Редактирано от MARK B
Отговорено

Ники жаковете които купивам аз имат чоп който не им позволава да се въртят вътре в металния цилиндър. Купувам го от магазин във Велико Търново ;) Във Варна за съжаление не съм виждал такива... :icon_shithappens:

Отговорено

От известно време карам само на нойтрици купувани от ибей. Приличат като китайските железни от 1 левче, само дето са нойтрик.

Динакрод наистина нямат асортимент...