Jump to content
Българският форум за музиканти

китари


dodomen

Recommended Posts

По принцип е по-трудно, но не и невъзможно.

Виж все пак по нашите магазини, ако нямат в наличност, може евентуално да се поръча.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми батка и аз съм левичар. Кво да ти кажа, трудно е. Или китарите са боклуци или продавачите са такива и не им се занимава. Ако не си намериш вариянтът ти е да вземеш някоя сравнително симетрична китара, да и обърнеш струните и да и направиш фината настройка както трябва. Малко човъркане по бриджа и преместване на болтовете за колана и ще е добре. Аз сега съм се ориентирал към Jackson JS 30 KV, има го във всеки магазин на xxxx и ще върши работа - симетричен е, няма флойд и позициите ще ги достигаш без проблем. Ао не ти се занимава можеш да си намериш и готова китара, но ти трябва търпение и немалко пари. Ако не дадеш достатъчно може да се окажеш с някакъв Стаг примерно като моя, днеска на един концерт ми се разстройваше след всеки риф. Гледай в томан, някой от другите онлайн магазини, виж и в музикалните по градовете. Ако не ти хареса нищо, както на мен ми се случва винаги можеш да накараш някой лютиер да ти направи каквото поискаш.

Дерзай!

Редактирано от Harvester Of Sorrow
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да си намериш левичарска китара много лесно, особено с възможностите, които вече има да поръчване от чужбина и т.н. Е, разбира се, няма да е като да отидеш в магазина и да си я отнесеш от стойката, но все пак ако ти се занимава - поръчваш и след няколко дни ще е при теб.

 

Не си купувай китара за дясна ръка и не се опитвай да пригаждаш такава за себе си - ще ти излезе много по-скъпо и трудно, от колкото да си купиш готова, освен това ще е неудобно и грозно.

 

Ето ТУК има доста добър списък с китари за левичари.

 

Успех! :thumbs_up: :thumbs_up:

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко съм офтопик ама сори. Тия които свирят на десни китари с обърнати струни може да драснат някой ред да видим струва ли си или не. Не само да говорим ей така. Насочил съм се към нормална китара, на която да обръщам струните и се интересувам от това какви са проблемите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би има предвид: "Може, но мисля, че ще имаш проблем с ключовете (копчетата?)"

Един приятел е левичар, взе си V с fixed bridge и му обърна струните - получава се, но копчелъците пречат. По-трудното е да се научиш да ги въртиш и цъкаш бързо. Трябва да свикнеш и да ти ръби малко на ръката като свириш, което си е неудобство в крайна сметка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ключове казват на нещата, с който настройваш струните, не на потенциометрите. И не би трябвало да изпускат, понеже всички са еднакви - никой не прави специални за 1-ва и 6-та струна

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Свирил съм на повече десни, отколкото на леви и търся Flying V със String Through. Потенциометрите не пречат много. Пречат при заглушаванията, но с малко тренировки се свиква. Питам за проблеми при нъта, тъй като за всяка струна е издълбано поотделно и ширината е различна и също и за бриджа, където седлата на ниските и високите струни са обърнати наобратно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бриджа можеш да го обърнеш сам и настроиш, а нътове продават, та дори и да ти се прецака, винаги можеш да си вземеш нов и оформиш както ти е удобно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм левичар , но не смятам да си взимам никога дясна китара и да се мъча да е преправям ... безсмислен труд .

 

По добре си поръчай китара за лява ръка и това е най - доброто решение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.