dodomen Публикувано Април 15, 2009 Публикувано Април 15, 2009 аз съм левичар и да питам трудно ли мига да си намеря китата за лява ръка Цитирай
DILETANT Отговорено Април 15, 2009 Отговорено Април 15, 2009 По принцип е по-трудно, но не и невъзможно. Виж все пак по нашите магазини, ако нямат в наличност, може евентуално да се поръча. Цитирай
inqubus Отговорено Април 15, 2009 Отговорено Април 15, 2009 Гледам си от Русе. Във Форте има китари за левичари, защо не провериш? Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Април 15, 2009 Отговорено Април 15, 2009 (Редактирано) Еми батка и аз съм левичар. Кво да ти кажа, трудно е. Или китарите са боклуци или продавачите са такива и не им се занимава. Ако не си намериш вариянтът ти е да вземеш някоя сравнително симетрична китара, да и обърнеш струните и да и направиш фината настройка както трябва. Малко човъркане по бриджа и преместване на болтовете за колана и ще е добре. Аз сега съм се ориентирал към Jackson JS 30 KV, има го във всеки магазин на xxxx и ще върши работа - симетричен е, няма флойд и позициите ще ги достигаш без проблем. Ао не ти се занимава можеш да си намериш и готова китара, но ти трябва търпение и немалко пари. Ако не дадеш достатъчно може да се окажеш с някакъв Стаг примерно като моя, днеска на един концерт ми се разстройваше след всеки риф. Гледай в томан, някой от другите онлайн магазини, виж и в музикалните по градовете. Ако не ти хареса нищо, както на мен ми се случва винаги можеш да накараш някой лютиер да ти направи каквото поискаш. Дерзай! Редактирано Април 15, 2009 от Harvester Of Sorrow Цитирай
SomeoneElse Отговорено Април 15, 2009 Отговорено Април 15, 2009 (Редактирано) Можеш да си намериш левичарска китара много лесно, особено с възможностите, които вече има да поръчване от чужбина и т.н. Е, разбира се, няма да е като да отидеш в магазина и да си я отнесеш от стойката, но все пак ако ти се занимава - поръчваш и след няколко дни ще е при теб. Не си купувай китара за дясна ръка и не се опитвай да пригаждаш такава за себе си - ще ти излезе много по-скъпо и трудно, от колкото да си купиш готова, освен това ще е неудобно и грозно. Ето ТУК има доста добър списък с китари за левичари. Успех! :thumbs_up: Редактирано Април 15, 2009 от SomeoneElse Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Април 16, 2009 Отговорено Април 16, 2009 Малко съм офтопик ама сори. Тия които свирят на десни китари с обърнати струни може да драснат някой ред да видим струва ли си или не. Не само да говорим ей така. Насочил съм се към нормална китара, на която да обръщам струните и се интересувам от това какви са проблемите. Цитирай
Malcolm_Young Отговорено Април 22, 2009 Отговорено Април 22, 2009 Harvester Of Sorrow,може с ключовете обаче мисля,че няма да имаш проблем Цитирай
sasoh Отговорено Април 22, 2009 Отговорено Април 22, 2009 Извинявай, може ли да си перифразираш горното изречение, че не се разбира нищо. Цитирай
dr3amer Отговорено Април 22, 2009 Отговорено Април 22, 2009 Може би има предвид: "Може, но мисля, че ще имаш проблем с ключовете (копчетата?)" Един приятел е левичар, взе си V с fixed bridge и му обърна струните - получава се, но копчелъците пречат. По-трудното е да се научиш да ги въртиш и цъкаш бързо. Трябва да свикнеш и да ти ръби малко на ръката като свириш, което си е неудобство в крайна сметка. Цитирай
sasoh Отговорено Април 22, 2009 Отговорено Април 22, 2009 Ключове казват на нещата, с който настройваш струните, не на потенциометрите. И не би трябвало да изпускат, понеже всички са еднакви - никой не прави специални за 1-ва и 6-та струна Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 Свирил съм на повече десни, отколкото на леви и търся Flying V със String Through. Потенциометрите не пречат много. Пречат при заглушаванията, но с малко тренировки се свиква. Питам за проблеми при нъта, тъй като за всяка струна е издълбано поотделно и ширината е различна и също и за бриджа, където седлата на ниските и високите струни са обърнати наобратно. Цитирай
sasoh Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 Бриджа можеш да го обърнеш сам и настроиш, а нътове продават, та дори и да ти се прецака, винаги можеш да си вземеш нов и оформиш както ти е удобно Цитирай
trolla Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 (Редактирано) Вадиш мостчето и го обръщаш edit - изпревари ме sasoh Редактирано Май 14, 2009 от trolla Цитирай
carnalsoul Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 И аз съм левичар , но не смятам да си взимам никога дясна китара и да се мъча да е преправям ... безсмислен труд . По добре си поръчай китара за лява ръка и това е най - доброто решение Цитирай
sasoh Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 Да, но ако беше започнал с дясна, нямаше да има значение Цитирай
Recommended Posts