Jump to content
Българският форум за музиканти

моля малко помощ да избера подарък ^^


Recommended Posts

Здравейте :) тъй като аз съм китарист има шанс да говоря несвързани неща и глупости :blush: ,но ето как стоят нещата. Един приятел има рожден ден и искаме да му купим едно нещо, но не знам как се нарича точно :oops: Става въпрос за нещо като това по средата в този сайт http://www.visiarts.net/catalog/index.php?...9659835896e124d под което пише тимбал. Въпросният приятел сега започва да ходи на барабани (по точно ще изучи солов барабан) за да може да премине на такива стоящи и да прави прекусии в банда. http://www.visiarts.net/catalog/index.php?...9659835896e124d вижте в това клипче този със маската на пинокио и клоуна на какво свирят. За такова става въпрос, но нямам представа като отида в магазина какво да търся, а и какви пари са. Ще ми разясните ли малко и ако може да линкнете 1-2 продукта :) Мерси предварително :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не разбрах само,твоя приятел учи специалност "Ударни инструменти" или ходи на частни уроци и свири само на соло барабанче?Трябва да разбереш какво на него би му било необходимо,ако се интересува от комплекта барабани,да му подариш нещо в тази връзка,а ако го влекат повече перкусиите,това което си посочил в линка би било подходящо.Тимбалите се ползват най-общо в латино музиката,но аз бих ти препоръчал,ако приятеля ти се интересува от перкусии,да започне с конги.От друга страна,ако вече има конги тимбалите ще са едно много приятно допълнение.От трета страна,ако въобще не го интересуват перкусии,а само комплект барабани,това което си избрал не е подходящо.Така че,дай повече информация, за да помогнем.

п.п. А ако 100% си решил да са тимбали,провери в Ямаха Суперстор в кв.Дружба.Там би трябвало да има такива на Мейнл.Ако искаш свържи се Влади/axel/,той ще може да ти даде повече информация по въпроса.

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз от там си взех китарата и точно Влади ми помогна :) Ми значи той още не е тръгнал на солов барабан но ще започне до месец, ще научи техники и след това иска прекусии. Идеята е в групата, понеже ние свирим тежко, да причуква на барабаниста (както във това клипче на Slipknot , което съм линкнал във темата) за да се получи по-тежко и по-готино :drummer: А задължително ли е да мине през конги (като не иска да свири латино, а жици) и при тимбалите какво е значнието колко броя и различни барабана има (примерно гледам на тези в клипа са 5, а на тези в сайта са 2), а и сме около 20-30 човека, всички като съберем и да му купим нещо качествено, не като почне да учи да се окаже че му е слабо и трябва да взима ново :blush: и ако може някаква яка марка да ми кажеш да проверя цените от компа да не ходя чак до там само за да разгледам, че ми е доста далече

Редактирано от Kris_ESP_M2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи в случая тимбалите са най-подходящи,макар че не знам какво звучене на песните си търсите.Примерно едно време Сепултура използваха доста перкусии в парчетата си,но те са си бразилци и използването на техни фолклорни инструменти и по-специално ударни инструменти,им придаваше много различно звучене.

Тимбалите са с различни размери-започват от 6" та чак до 15",но мисля най-лесно се намират от 12 до 14".А след като свирите тежки неща,според мен потърсете по-големи размери тимбали,примерно 13 и 14"/защото 15" кожи се намират малко трудно в БГ:drummer:/.Марката,която Динакорд внася е Мейнл и те съветвам да се насочите към нея.А за цени,най-добре питай Влади,аз нямам информация относно тимбалите.

Дано да съм помогнал.Успех с търсенето :)

п.п.Между другото,не си "линкнал" това,което си мислиш,а два пъти един и същи линк към Визиартс :blush:

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

ауу вярно :drummer::)

ето го клипа. Не търсим чак толкова тежко звучене, все пак Слипкнот са си 1 of a kind и няма да се пробваме да ги имитираме ^^ Нещо по-траш по скоро и просто с прекусии ще се получи по-яко според мен :blush: ,а и пичът е амбициран :oops:

 

Мерси за помощта :) утре ще мина през Динакорд да има направя малко оборот ;)

Редактирано от Kris_ESP_M2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах клипчето и да не те разочаровам,но да си кажа все пак-там става въпрос за други перкусии много подобни на това:

http://www.thomann.de/ie/meinl_sub20_20_bahia_alu_surdo.htm

Но пък не видях микрофони,освен ако не са "internal miking",а и през по-голямата част от парчето пича стоеше покатерен върху тях,така че предполагам е сложен там само за парлама/мисля това е най-точната дума в случая ;)/

Относно самия инструмент Сурдо,не мисля ,че съм виждал такива из БГ магазините.Ако искате да е точно такова,поразгледай сайта,който дадох по-горе.Друго не се сещам за сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото знам НЕ.Отделен инструмент си е,специфичен за бразилската музика и по-точно самбата,така да се каже той е сърцето на ритъма,нещо като тъпъна за нашия фолклор.Заради по-големия диаметър и наличие на резонансна кожа,има по-ниско, басово звучене от тимбалите,които за мен служат за орнаментика в латино ритъм секцията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха ясно. Ще си го принтирам това което ми го линкна, направих си и 1-2 скриин шота на 1 концерт на Slipknot ^^ и ще ги занеса да им покажа какво търся, все нещо ще ми намерят :D

 

Мерси за помощта ;);)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Я някъкво объркване е настъпило в тази тема, инструментите се наричат кубински тимпани защото преведено от испански Timbales значи тимпани а кубински защтото са създадени в Куба под това название са популярни и в България./а не тимбали/

 

Кубинските тимпани стават нарицателни за латино музиката най-големия виртуоз на тези инструменти е Тито Пуенте и въобще има цяла плеяда музиканти които популяризират този род инструменти.Обичайния им вид е комплект от два инструмента на стойка, метални корпуси,пластикови кожи и 2 пастирски звънеца/cowbell/.

 

Между другото латинския перваз който използваме на комплекта е взаимстван именно от този вид перкусии /което е едновременен удар по кожата и перваза/.

 

Kris_ESP_M2 това което показваш на клипчето на Slipknot е бразилския инструмент сурдо и се използва в бразилските фиести които правят по улиците на Рио Дежанейро тва е всъшност басовия инструмент който се използва заедно със останалите инструменти от тази група:рипаникю, пандейро, куика, маракаси, малки барабанчета и сигнални свирки за свирене основно на самба.

 

Са незнам защо Slipknot са изполвали такива перкусии може би зада се правят на интересни и ексцентрични аз има един запис кадето изполват метални барабани "стил драмс" при всички положения в метъла и храд рока изполването на перкусии е изключение.Така че ако ще свириш нещо хеви не е нужно да се престараваш чак толкова от към перкусии. :greenball:

 

За подаръка на твоя приятел трябва да знаеш от какво точно се интересува зада избереш нещо подходящо, мен ако питаш бих взел някой як краш чинел отколкото някакви екзотични перкусии.

 

А между другото като спомена че ходел на уроци по ударни казва се малък барабан, а не солов барабан.

 

Успех със подаръка и в свиренето! :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.