Kris_ESP_M2 Публикувано Април 9, 2009 Публикувано Април 9, 2009 Здравейте тъй като аз съм китарист има шанс да говоря несвързани неща и глупости ,но ето как стоят нещата. Един приятел има рожден ден и искаме да му купим едно нещо, но не знам как се нарича точно Става въпрос за нещо като това по средата в този сайт http://www.visiarts.net/catalog/index.php?...9659835896e124d под което пише тимбал. Въпросният приятел сега започва да ходи на барабани (по точно ще изучи солов барабан) за да може да премине на такива стоящи и да прави прекусии в банда. http://www.visiarts.net/catalog/index.php?...9659835896e124d вижте в това клипче този със маската на пинокио и клоуна на какво свирят. За такова става въпрос, но нямам представа като отида в магазина какво да търся, а и какви пари са. Ще ми разясните ли малко и ако може да линкнете 1-2 продукта Мерси предварително Цитирай
vihro Отговорено Април 9, 2009 Отговорено Април 9, 2009 (Редактирано) Аз не разбрах само,твоя приятел учи специалност "Ударни инструменти" или ходи на частни уроци и свири само на соло барабанче?Трябва да разбереш какво на него би му било необходимо,ако се интересува от комплекта барабани,да му подариш нещо в тази връзка,а ако го влекат повече перкусиите,това което си посочил в линка би било подходящо.Тимбалите се ползват най-общо в латино музиката,но аз бих ти препоръчал,ако приятеля ти се интересува от перкусии,да започне с конги.От друга страна,ако вече има конги тимбалите ще са едно много приятно допълнение.От трета страна,ако въобще не го интересуват перкусии,а само комплект барабани,това което си избрал не е подходящо.Така че,дай повече информация, за да помогнем. п.п. А ако 100% си решил да са тимбали,провери в Ямаха Суперстор в кв.Дружба.Там би трябвало да има такива на Мейнл.Ако искаш свържи се Влади/axel/,той ще може да ти даде повече информация по въпроса. Редактирано Април 9, 2009 от vihro Цитирай
Kris_ESP_M2 Отговорено Април 9, 2009 Автор Отговорено Април 9, 2009 (Редактирано) Аз от там си взех китарата и точно Влади ми помогна Ми значи той още не е тръгнал на солов барабан но ще започне до месец, ще научи техники и след това иска прекусии. Идеята е в групата, понеже ние свирим тежко, да причуква на барабаниста (както във това клипче на Slipknot , което съм линкнал във темата) за да се получи по-тежко и по-готино А задължително ли е да мине през конги (като не иска да свири латино, а жици) и при тимбалите какво е значнието колко броя и различни барабана има (примерно гледам на тези в клипа са 5, а на тези в сайта са 2), а и сме около 20-30 човека, всички като съберем и да му купим нещо качествено, не като почне да учи да се окаже че му е слабо и трябва да взима ново и ако може някаква яка марка да ми кажеш да проверя цените от компа да не ходя чак до там само за да разгледам, че ми е доста далече Редактирано Април 9, 2009 от Kris_ESP_M2 Цитирай
vihro Отговорено Април 9, 2009 Отговорено Април 9, 2009 (Редактирано) Значи в случая тимбалите са най-подходящи,макар че не знам какво звучене на песните си търсите.Примерно едно време Сепултура използваха доста перкусии в парчетата си,но те са си бразилци и използването на техни фолклорни инструменти и по-специално ударни инструменти,им придаваше много различно звучене. Тимбалите са с различни размери-започват от 6" та чак до 15",но мисля най-лесно се намират от 12 до 14".А след като свирите тежки неща,според мен потърсете по-големи размери тимбали,примерно 13 и 14"/защото 15" кожи се намират малко трудно в БГ:drummer:/.Марката,която Динакорд внася е Мейнл и те съветвам да се насочите към нея.А за цени,най-добре питай Влади,аз нямам информация относно тимбалите. Дано да съм помогнал.Успех с търсенето п.п.Между другото,не си "линкнал" това,което си мислиш,а два пъти един и същи линк към Визиартс Редактирано Април 9, 2009 от vihro Цитирай
Kris_ESP_M2 Отговорено Април 9, 2009 Автор Отговорено Април 9, 2009 (Редактирано) ауу вярно ето го клипа. Не търсим чак толкова тежко звучене, все пак Слипкнот са си 1 of a kind и няма да се пробваме да ги имитираме ^^ Нещо по-траш по скоро и просто с прекусии ще се получи по-яко според мен ,а и пичът е амбициран Мерси за помощта утре ще мина през Динакорд да има направя малко оборот Редактирано Април 9, 2009 от Kris_ESP_M2 Цитирай
vihro Отговорено Април 9, 2009 Отговорено Април 9, 2009 Гледах клипчето и да не те разочаровам,но да си кажа все пак-там става въпрос за други перкусии много подобни на това: http://www.thomann.de/ie/meinl_sub20_20_bahia_alu_surdo.htm Но пък не видях микрофони,освен ако не са "internal miking",а и през по-голямата част от парчето пича стоеше покатерен върху тях,така че предполагам е сложен там само за парлама/мисля това е най-точната дума в случая ;)/ Относно самия инструмент Сурдо,не мисля ,че съм виждал такива из БГ магазините.Ако искате да е точно такова,поразгледай сайта,който дадох по-горе.Друго не се сещам за сега. Цитирай
Kris_ESP_M2 Отговорено Април 9, 2009 Автор Отговорено Април 9, 2009 а това иначе пак се води тимбал нали? Цитирай
vihro Отговорено Април 9, 2009 Отговорено Април 9, 2009 До колкото знам НЕ.Отделен инструмент си е,специфичен за бразилската музика и по-точно самбата,така да се каже той е сърцето на ритъма,нещо като тъпъна за нашия фолклор.Заради по-големия диаметър и наличие на резонансна кожа,има по-ниско, басово звучене от тимбалите,които за мен служат за орнаментика в латино ритъм секцията. Цитирай
Kris_ESP_M2 Отговорено Април 9, 2009 Автор Отговорено Април 9, 2009 Аха ясно. Ще си го принтирам това което ми го линкна, направих си и 1-2 скриин шота на 1 концерт на Slipknot ^^ и ще ги занеса да им покажа какво търся, все нещо ще ми намерят Мерси за помощта Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Април 17, 2009 Отговорено Април 17, 2009 Я някъкво объркване е настъпило в тази тема, инструментите се наричат кубински тимпани защото преведено от испански Timbales значи тимпани а кубински защтото са създадени в Куба под това название са популярни и в България./а не тимбали/ Кубинските тимпани стават нарицателни за латино музиката най-големия виртуоз на тези инструменти е Тито Пуенте и въобще има цяла плеяда музиканти които популяризират този род инструменти.Обичайния им вид е комплект от два инструмента на стойка, метални корпуси,пластикови кожи и 2 пастирски звънеца/cowbell/. Между другото латинския перваз който използваме на комплекта е взаимстван именно от този вид перкусии /което е едновременен удар по кожата и перваза/. Kris_ESP_M2 това което показваш на клипчето на Slipknot е бразилския инструмент сурдо и се използва в бразилските фиести които правят по улиците на Рио Дежанейро тва е всъшност басовия инструмент който се използва заедно със останалите инструменти от тази група:рипаникю, пандейро, куика, маракаси, малки барабанчета и сигнални свирки за свирене основно на самба. Са незнам защо Slipknot са изполвали такива перкусии може би зада се правят на интересни и ексцентрични аз има един запис кадето изполват метални барабани "стил драмс" при всички положения в метъла и храд рока изполването на перкусии е изключение.Така че ако ще свириш нещо хеви не е нужно да се престараваш чак толкова от към перкусии. За подаръка на твоя приятел трябва да знаеш от какво точно се интересува зада избереш нещо подходящо, мен ако питаш бих взел някой як краш чинел отколкото някакви екзотични перкусии. А между другото като спомена че ходел на уроци по ударни казва се малък барабан, а не солов барабан. Успех със подаръка и в свиренето! Цитирай
vihro Отговорено Април 17, 2009 Отговорено Април 17, 2009 Аз не виждам да е станало каквото и да е объркване Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Април 17, 2009 Отговорено Април 17, 2009 Объркване по отношение на термините и названията. Цитирай
Recommended Posts