Roshaff Публикувано Април 5, 2009 Публикувано Април 5, 2009 Здравейте! След няколко дни ще ми пристигнат новите адаптери от usa DiMarzio D Sonic 7 и DiMarzio Blaze 7 Neck. Един приятел ми подсказа,че може да има нужда да сменя и потенциометрите заедно с адптерите,заради съпротивлението мисля. Китарата ми е 7струнна- Ibanez RG 1527 За да не говоря наизуст,току-що я отворих,потенциометрите са 500 килоомови и двата. Някой да може да подскаже какво да направя?Много благодаря предварително! Евтиме,където и да си,знам,че ще се появиш всеки момент.Помагай,плийз!!! Цитирай
Fender_str Отговорено Април 5, 2009 Отговорено Април 5, 2009 Ами ако са за смяна не ти остава нищо друго освен да ги смениш! Или искаш някой да гледа ма кафе за да ти каже дали са за смяна!? Цитирай
Roshaff Отговорено Април 5, 2009 Автор Отговорено Април 5, 2009 Ами ако са за смяна не ти остава нищо друго освен да ги смениш! Или искаш някой да гледа ма кафе за да ти каже дали са за смяна!? Оффффф много си остроумен! Приятелю,ако нямаш какво да кажеш,защо не се насочиш към друга тема?! Въпроса ми беше дали има нещо такова,като за различни адаптери-различни потенциометри,ама карай.То тук винаги има и по някой философ,който го сърби езика,а не че иска да помогне. Аз си чакам Евтим,той ще ми каже Цитирай
Valserp Отговорено Април 5, 2009 Отговорено Април 5, 2009 (Редактирано) Ако става дума за пасивни хъмбъкъри - 500 килоома си е стандартния потенциометър и няма да има нужда да сменяш. Смяната на потенции е наложителна, ако ще минаваш на активен адаптер. Тогава ти трябва 1 мегаом и той обикновенно идва в комплект с адаптера. Само за информация - Стандартно при синглите се ползват 250kO, при двойните адаптери - 500kO, при активните -1MO. Някои хора експериемнтират с 500kO на сингли и 1MO на двойни, ако адаптерите им звучат прекалено "тъмно". Значението, което оказват потенциометрите - колкото повече омове, толкова повече високи в крайния сигнал. Редактирано Април 5, 2009 от Valserp Цитирай
serengeti Отговорено Април 5, 2009 Отговорено Април 5, 2009 За това е человеческото откритие ЛС.А за другото има тема "Фукня" Цитирай
Roshaff Отговорено Април 5, 2009 Автор Отговорено Април 5, 2009 Ако става дума за пасивни хъмбъкъри - 500 килоома си е стандартния потенциометър и няма да има нужда да сменяш. Смяната на потенции е наложителна, ако ще минаваш на активен адаптер. Тогава ти трябва 1 мегаом и той обикновенно идва в комплект с адаптера. Само за информация - Стандартно при синглите се ползват 250kO, при двойните адаптери - 500kO, при активните -1MO. Някои хора експериемнтират с 500kO на сингли и 1MO на двойни, ако адаптерите им звучат прекалено "тъмно". Значението, което оказват потенциометрите - колкото повече омове, толкова повече високи в крайния сигнал. Ето това е отговор Кратко и ясно.Много ти благодаря! Цитирай
Recommended Posts