Belgarad Отговорено Април 6, 2009 Отговорено Април 6, 2009 Не знам как точно да го обясня затова ще направя сравнение м/у Mix B i Mix B-21 и двата варианта звучат добре, в Mix B микса лино на нем ми звучи по-траш, а в Mix B-21 панорамата на инстроментите си е точно детаджииска определено ми харесва повече. Цитирай
sw1tched Отговорено Април 6, 2009 Автор Отговорено Април 6, 2009 Странно, панорамата не съм я променял. Нова версия: линк Цитирай
liquid_death Отговорено Април 6, 2009 Отговорено Април 6, 2009 Б 21 според мен е пърфект!Поздравление за звученето, страхотна работа! Цитирай
Dylan_101 Отговорено Април 6, 2009 Отговорено Април 6, 2009 В-32 води убедително според мен. Бих казал че е идеално. Цитирай
Demiurg Отговорено Април 7, 2009 Отговорено Април 7, 2009 Майстор си голям !!! Последния вариант (В32) най- ми харесва като китари, даже са им малко в повече високите (личен вкус). Според мен барабаните носят да са още малко по- напред, поне касата и барабанчето. Къде е баса ? Цитирай
sw1tched Отговорено Април 12, 2009 Автор Отговорено Април 12, 2009 Малко променен микс, този път на цяла песен: Линк Този е почти финален, така че всички коментари са добре дошли. Къде е баса ? Е как къде Там е, че и distortion има на допълнителен fx send канал. Ако и басистите са доволни от нивото на баса, значи е твърде много Edit: Нов микс Цитирай
liquid_death Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 Слушам го на домашното си озвучаване - хай-фи амп с 4 трилентови колони с 15"басиорки. Звучи перфектно на мен!Още веднъж - поздравления! Цитирай
sw1tched Отговорено Април 12, 2009 Автор Отговорено Април 12, 2009 Благодаря, оценявам помощта Цитирай
sw1tched Отговорено Април 18, 2009 Автор Отговорено Април 18, 2009 В скоро време ще излезе албума. С миксирането приключих Ето я финалната версия: The Jasser Arafats - Condemnation Можете да чуете и още едно парче на майспейса на групата: http://www.myspace.com/thejasserarafats или чрез flash player-а на моя майспей: http://www.myspace.com/sw1tch3d Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Май 2, 2009 Отговорено Май 2, 2009 Заслушвайки се забелязвам следното: 1. Много силни китари 2. Няма бас (имам предвид няма бас китара или поне хич не може да се чуе, открои) 3. Има прекалено много бас (като честоти) и компресия 4. Постоянно "кънтене" в ниските 5. Вокалите са много добре Точка 3. и 4. предполагам е някаква тенденция, някакъв "български звук", щото и на доста мои опити в тая насока го чувам, както и при Black Bird (съфорумеца). Като сравнение бих искал да ти представя една банда, която може да се приеме, че е с сащски тип звучене, което е нормално, щото са от Чикаго: Oceano Стилът не е същия, но може да се приеме за ориентир. Говорейки за звука отбелязвам, че техния за китарите е правен изцяло с дигиталния процесор на Line 6 - Pod xt. Забележи ниския звук на 1:06-1:07 мин. и как баса като китара си пулсира и се чува. Също така като ориентир може да ползваш записи и на Textures (любима банда), които също обаче ползват само дигитални порцесрои за китарите на Line 6 естествено! Не знам, може би пък се дължи това "кънтене" в ниските на усилвателите, вибрациите им, като ги хващаш с микрофона... де да знам, стрелям на посоки. И все пак мисля, че има едно "прекаляване" в ниските, каквото и да значи това. Цитирай
sw1tched Отговорено Май 2, 2009 Автор Отговорено Май 2, 2009 Нормално е китарите да са силни, когато става дума за китарна музика. Нивата на инструментите са съгласувани с желанията на групата. Бас има и дори не е нужно да се заслушваш много за да го чуеш, заради открояващия се distort-нат звук. Твърде вероятно е кънтенето, което чуваш да се дължи на лоща акустика или на колони разположени в близост до ъгъл на стаята и/или на бюро или подобна повърхност без подходящи подложки. Oceano съм ги слушал неведнъж, както и немалко други групи миксирани от Joey Sturgis. Ниския звук на 1:06 не е бас китара Нарича се sub-drop и доста модерен за подобни стилове, но няма нищо общо с бас китарата. Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Май 2, 2009 Отговорено Май 2, 2009 Става дума за слушалки, слушам на слушалки, нямам помещение, так съм от вече 10 год. За ниския звук не съм казвал, че е от бас китара... затова и казвам нисък звук. Вероятно като го дадеш за мастринг, нещата ще се успокоят в ниските. Като цяло много добри записи правиш в тоя стил и бандите могат само да се кефят, ако ти ги микисраш. Но все пак аз не успях да откроя бас китара. Цитирай
sw1tched Отговорено Май 2, 2009 Автор Отговорено Май 2, 2009 Благодаря за коментарите Това което съм дал като линк накрая Ето я финалната версия: The Jasser Arafats - Condemnation е финална версия, няма да пътува за мастериране при друг човек, групата и без това беше с много ограничен бюджет. Ако има проблеми в ниските честоти, вероятно се дължат на това, че още разучавам новите монитори и разбира се имам още работа по акустичното третиране на стаята. Цитирай
Recommended Posts