aitapeapea Публикувано Април 2, 2009 Публикувано Април 2, 2009 www.myspace.com/eastribe След редуцирането на личния състав изглежда това ще бъде новия облик на групата в музикално отношение. Надявам се да ви хареса. С благодарности към студиото на rockfire , за предоставената техника и време. Надявам се съвместната ни работа да продължи и за напред. С удоволствие ще отговоря на всякакви въпроси касаещи новия материал. Цитирай
aitapeapea Отговорено Април 2, 2009 Автор Отговорено Април 2, 2009 (Редактирано) За по-лесно: PORTRAIT http://www.4shared.com/file/96388040/3a597...ortreit-01.html и Swim out http://www.4shared.com/file/96385913/239c3...t-bez_ozon.html Редактирано Април 2, 2009 от aitapeapea Цитирай
sw1tched Отговорено Април 2, 2009 Отговорено Април 2, 2009 The file link that you requested is not valid Цитирай
sw1tched Отговорено Април 2, 2009 Отговорено Април 2, 2009 Материала е свеж Ако търсите критика: panning-а е странен, и то странен по кофти начин, според мен. Нормалната практика е ритъм китарите да се записват по два или четири пъти и да се разпръсват между 80% и 100% ляво дясно. Доста от нещата ги чувам в средата или леко в ляво или просто с някакъв stereo imager или delay. Не съм фен и на звука на китарите, бих оставил процесорите за сцената, не в студиото, въреки че не-малко хора ползват POD-ове с прилични резултати. Според мен има и твърде много бас. Като цяло добра работа, въпреки критиките. Успех! Цитирай
aitapeapea Отговорено Април 2, 2009 Автор Отговорено Април 2, 2009 (Редактирано) Благодаря за съвета Но Първо това с практиката за дублиране на китари и с пръскането им по панорами за мен е отживелица. И за пръскане ляво дясно , барникам фазите а не панорамите. Не казвам, че е правилно, но така ми харесва. Както и да е. Не знам за кое от двете парчета говориш, само да отбележа че при Swim out , китарите са ни повече ни по-малко от 22 и от тях 17 свирят от край до край. За другата песен мисля че са около 6. Относно процесорите - също не позна . Използвах Toneport на Line6 , Guitar Rig , но за носещите китари са си свирени в лампа (Гарланд) . Разбира се всеки си има вкус за звука на китарите и ето това е моя вкус. За баса най-вероятно си прав - не знам . Приложения материал не е мастериран. И това ще се случи някой ден , но не това е най-важното за мен. И не че тук е мястото ама отвътре ми дойде да дам един съвет. Недейте слуша музиката само с тонрежисьорските уши. Отдавна се опитвам да се оттърва от този отвратителен навик. Редактирано Април 2, 2009 от aitapeapea Цитирай
sw1tched Отговорено Април 2, 2009 Отговорено Април 2, 2009 Да, пропуснах да спомена, че има phase cancellation. Не съм съгласен с частта за "отживелицата", защото по този начин си затваряш цялата песен в центъра вместо да получих пространствен, обемен звук. Toneport-а си е на практика pod, просто не е в кутийка а е в PC Това за тонрежисъорските уши ясно, но при мен е професионално изкривяване, защото с това се занимавам. Надявам се темата да не тръгне в тази насока. Музиката не я коментирах много, просто защото съм се отдалечил от конкретния стил и не мога да съм от кой знае колко помощ. Тези 22 китари не ги чух, защото с малки изключения са набутани в средата, която и без това е малко пренаселена. Едит: уточнявам че слушах само едната песен преди да пиша. Видях, че другата звучи по-добре макар част от мнението ми да се отнася и за нея. Цитирай
rockfire Отговорено Април 2, 2009 Отговорено Април 2, 2009 Аз ще си позволя само да кажа , че сравнително отскоро /2-3г/ слушам и такава музика... Възможно е и да не звучи на всеки по вкуса самия микс , но парчетата като идея и внушение са нещо чудесно! Цитирай
DYLGIQ Отговорено Април 2, 2009 Отговорено Април 2, 2009 Звукът за мен е убиец, именно защото има идея и е нестандартно решение на до болка позната за някои задача. Аз нямам проблем да чуя всички инструменти и нещо повече - изпитвам удоволствие от звука на всеки от тях и от цялостната картина. Великолепни китари, звучащи като синтове във второто парче, избарани вокали и мощен, дозиран бас. Но това е само едната страна - по-важното е, че вие, пичове, имате стил! Eastribe винаги звучи точно като Eastribe и не прилича на нищо друго. Малко са българските, че и световни банди с толкова категорично заявена територия в музиката. Яко отвсякъде! Евала! Цитирай
Valserp Отговорено Април 2, 2009 Отговорено Април 2, 2009 (Редактирано) Възможно е и да не звучи на всеки по вкуса самия микс , но парчетата като идея и внушение са нещо чудесно! Какъвто е случаят при мен, но парчетата си къртят Вече си пея на припевите. P.S. Много ми е трудно да си представя тези песни с различен вокал. Евала на човека Редактирано Април 2, 2009 от Valserp Цитирай
aitapeapea Отговорено Април 3, 2009 Автор Отговорено Април 3, 2009 А така Варненците, трябва да се подкрепяме. На любителите на по кристалния звук ето ви един по парфюмиран вариант на второто парче. http://www.4shared.com/file/96494329/7d2a7...wim_out-01.html Така или инъче бях уточнил, че това е немастериран материал, а за звука на китарите, мисля че ни най-малко не дразни , а и не пречи да се схване идеята на песните. За мен целта , като се чуе тази песен е не да хванеш китарата, а като свърши да те накара да си я пуснеш още веднъж. За това е и търсен толкова мек и ненатоварващ звук на китарите. Цитирай
aitapeapea Отговорено Април 5, 2009 Автор Отговорено Април 5, 2009 Swim out http://www.4shared.com/file/96876929/12464...out-master.html Portreit http://www.4shared.com/file/96877037/5b880...ret-master.html Към модераторите , ако трябва изтриите предните ми постове. Подновявам версиите на песните . От скоро разполагам в службата с монитори Genelec 8020A, и сега ги тествах. Ако имате и някакво мнение за тези монитори - споделете. Цитирай
inqubus Отговорено Април 5, 2009 Отговорено Април 5, 2009 Харесва ми всичко, без ритъм китарите. На фона на соло китарите и изобщо на цялостния саунд звучат като притурка. Липсва им "месото". Иначе Swim Out го асоциирах с ранното творчество на A Perfect Circle, но може само на мен така да ми се струва Цитирай
Recommended Posts