Jump to content
Българският форум за музиканти

Eastribe


Recommended Posts

www.myspace.com/eastribe

 

 

След редуцирането на личния състав изглежда това ще бъде новия облик на групата в музикално отношение. Надявам се да ви хареса.

 

 

С благодарности към студиото на rockfire , за предоставената техника и време. Надявам се съвместната ни работа да продължи и за напред.

 

 

С удоволствие ще отговоря на всякакви въпроси касаещи новия материал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

За по-лесно:

 

PORTRAIT

 

http://www.4shared.com/file/96388040/3a597...ortreit-01.html

 

и

 

Swim out

 

http://www.4shared.com/file/96385913/239c3...t-bez_ozon.html

Редактирано от aitapeapea
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Материала е свеж :)

 

Ако търсите критика: panning-а е странен, и то странен по кофти начин, според мен. Нормалната практика е ритъм китарите да се записват по два или четири пъти и да се разпръсват между 80% и 100% ляво дясно. Доста от нещата ги чувам в средата или леко в ляво или просто с някакъв stereo imager или delay. Не съм фен и на звука на китарите, бих оставил процесорите за сцената, не в студиото, въреки че не-малко хора ползват POD-ове с прилични резултати. Според мен има и твърде много бас.

 

Като цяло добра работа, въпреки критиките. Успех! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Благодаря за съвета

 

Но

 

Първо това с практиката за дублиране на китари и с пръскането им по панорами за мен е отживелица. И за пръскане ляво дясно , барникам фазите а не панорамите. Не казвам, че е правилно, но така ми харесва. Както и да е. Не знам за кое от двете парчета говориш, само да отбележа че при Swim out , китарите са ни повече ни по-малко от 22 и от тях 17 свирят от край до край. За другата песен мисля че са около 6. Относно процесорите - също не позна . Използвах Toneport на Line6 , Guitar Rig , но за носещите китари са си свирени в лампа (Гарланд) . Разбира се всеки си има вкус за звука на китарите и ето това е моя вкус. За баса най-вероятно си прав - не знам . Приложения материал не е мастериран. И това ще се случи някой ден , но не това е най-важното за мен.

 

:)

 

И не че тук е мястото ама отвътре ми дойде да дам един съвет. Недейте слуша музиката само с тонрежисьорските уши. Отдавна се опитвам да се оттърва от този отвратителен навик.

Редактирано от aitapeapea
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, пропуснах да спомена, че има phase cancellation. Не съм съгласен с частта за "отживелицата", защото по този начин си затваряш цялата песен в центъра вместо да получих пространствен, обемен звук. Toneport-а си е на практика pod, просто не е в кутийка а е в PC :D

Това за тонрежисъорските уши ясно, но при мен е професионално изкривяване, защото с това се занимавам. Надявам се темата да не тръгне в тази насока. Музиката не я коментирах много, просто защото съм се отдалечил от конкретния стил и не мога да съм от кой знае колко помощ. Тези 22 китари не ги чух, защото с малки изключения са набутани в средата, която и без това е малко пренаселена. :)

 

Едит: уточнявам че слушах само едната песен преди да пиша. Видях, че другата звучи по-добре макар част от мнението ми да се отнася и за нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще си позволя само да кажа , че сравнително отскоро /2-3г/ слушам и такава музика...

Възможно е и да не звучи на всеки по вкуса самия микс , но парчетата като идея и внушение са нещо чудесно!

:D

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звукът за мен е убиец, именно защото има идея и е нестандартно решение на до болка позната за някои задача. Аз нямам проблем да чуя всички инструменти и нещо повече - изпитвам удоволствие от звука на всеки от тях и от цялостната картина. Великолепни китари, звучащи като синтове във второто парче, избарани вокали и мощен, дозиран бас. Но това е само едната страна - по-важното е, че вие, пичове, имате стил! Eastribe винаги звучи точно като Eastribe и не прилича на нищо друго. Малко са българските, че и световни банди с толкова категорично заявена територия в музиката. Яко отвсякъде! Евала! :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е и да не звучи на всеки по вкуса самия микс , но парчетата като идея и внушение са нещо чудесно!

 

Какъвто е случаят при мен, но парчетата си къртят :drummer:

Вече си пея на припевите.

 

P.S. Много ми е трудно да си представя тези песни с различен вокал. Евала на човека :rocker:

Редактирано от Valserp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А така Варненците, трябва да се подкрепяме. :thumbs_up:

 

 

На любителите на по кристалния звук ето ви един по парфюмиран вариант на второто парче.

 

http://www.4shared.com/file/96494329/7d2a7...wim_out-01.html

 

 

Така или инъче бях уточнил, че това е немастериран материал, а за звука на китарите, мисля че ни най-малко не дразни , а и не пречи да се схване идеята на песните. За мен целта , като се чуе тази песен е не да хванеш китарата, а като свърши да те накара да си я пуснеш още веднъж. За това е и търсен толкова мек и ненатоварващ звук на китарите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Swim out

 

http://www.4shared.com/file/96876929/12464...out-master.html

 

 

Portreit

 

http://www.4shared.com/file/96877037/5b880...ret-master.html

 

 

Към модераторите , ако трябва изтриите предните ми постове. Подновявам версиите на песните . От скоро разполагам в службата с монитори Genelec 8020A, и сега ги тествах. Ако имате и някакво мнение за тези монитори - споделете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесва ми всичко, без ритъм китарите. На фона на соло китарите и изобщо на цялостния саунд звучат като притурка. Липсва им "месото". Иначе Swim Out го асоциирах с ранното творчество на A Perfect Circle, но може само на мен така да ми се струва :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.