Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez Rg 370 Dx


Behringer

Recommended Posts

Здравейте!

 

Решил съм да се сдобия с китара Ibanez rg 370 dx (ето снимка за незапознатите) Искам да помоля хора, които вече имат такава китара да споделят мнението си за нея.

 

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвал съм RG350, която е кажи - речи същата, но без пик - гард. На мен лично доста ми допадна като звук. Точно с такава (370) са май Someone Else и BillyMilano, Били май даже скоро си я зе.

Всичко ми се стори добре като тествах 350-ките, само състейна не е много добре, ама не е болка за умиране. Адаптерите също са добри (щото примерно INF1 и 2 вадеха доста мърляв звук по мое мнение) :punk_guitar:

Естествено, хубаво е да си я пипнеш сам преди всичко - само така ще си сигурен :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички инфинита са в ГЗ, ама се ядват. Флойда държи супер, ако се сетъпне хубаво е приятна доста. Може да се каже, че си заслужава парите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз мъча такава от 2-3 седмици... Аз съм си доволен... много китарки пробвах, тази просто ме грабна... Да, състейна никакъв го няма ама и аз съм такъв музикант, че ако не ми бяха казали нямаше и да разбера :yes: Удобно е грифчето, а след 3-4 дни чагъртане вече не се разстройва... ами... много ми харесва. Т.е аз не съм си казал за тези три седмици "Тюх що не взех тая, а взех тая"... :wub::music336:

 

ПП тук сега разбира се ще се появят уникални познавачи, които ще намерят 100 кусура. Сигурно ги има - просто с моя опит, желание и възможности - това е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам китарата от май месец 2006г - почти 3 години вече :music336:

 

От гледна точка на изработка и издръжливост не съм имал никакви проблеми с нея - китарата е добре изработена, доста лъскава, без някакви дефекти по видимата част на дървото по грифа, всичко в хардуера си е наред - нищо специално, но и нищо некачествено.

 

По-големият радиус на фингърборда я прави доста "бърза", до високите (22-23-24) позиции се стига лесно, въпреки крайните изказвания по чуждестранните форуми, които са от сорта на "не е set neck/neck through - не ста'а". Безспорно конструкция без болтове е по-добре, но е и на съответната цена ;)

 

Потенциометрите, особено този за Volume, който отнася най-голяма част от въртенето си работят абсолютно както си трябва, без да пръщят при въртене, без да се "разхлабват" и т.н., а си говорим за години непрестанно въртене по десетки пъти на ден :yes: Петстепенният ключ само леко шуми при смяната на адаптерите, но мисля че едно почистване с малко спрей ще го оправи, но и той си е стабилен и прескача точно между позициите.

 

Флойдът държи - с правилен сетъп и правилна употреба и поддръжка няма да имаш проблеми с него, освен всичките разправии поради самата плаваща конструкция на системата, а не специално заради качеството.

 

Адаптерите са някакви на Ibanez - Infinity 3 за neck и middle, а на bridge е Infinity 4 - звучат прилично, с доста висок output и доста горещи, т.е. малко компресирани, защото и при сравнително слабо удряне на струните звучат достатъчно силно да се свири с нормални до ниски нива на драйв, което е препоръчително за малко по-стегнат звук. Имат доста високи, което може да е от една страна да компенсират по среднистия и сравнително мътен тон на дървото (basswood), но на високите позиции са отчетливи.

 

Ключовете се движат плавно и лесно, с коефициент 15:1, ако не се лъжа.

 

Общо казано - китара, която технически не би те ограничила:

 

- 24 jumbo прагчета - няма как да са ти недостатъчно, защото това е прието като един вид максимален брой прагчета. Съществуват китари и с повече прагчета, разбира се, но те са поръчкова изработка и почти няма известни изпълнители, които да позлват повече от 24. Високите Jumbo прагчета малко помагат при свирене, поне за мен.

 

- H-S-H конфигурация на адаптерите - достатъчно вариации на звука що се отнася до комбинация от адаптери.

 

- Двойнозаключващо тремоло (Edge III), което може да не ползваш, но винаги когато ти потрябва е на разположение. Все пак ако ти трябва, но нямаш - кофти ;) Принципно тук сам за себе си малко не мога да взема решение кое е по-добре, но за това ще пиша малко по-долу.

 

Добра китара, но с нищо кой знае колко специална. :wub:

 

Сега малко забележки към теб като евентуален купувач:

 

1.Първо реши каква музика ще свириш - китарата не е универсална, по-скоро е металски настроена и затова ако ще свириш пънкарийки и Red Hot Chilli Peppers, примерно - по-добре се ориентирай към друга китара.

 

2. Флойдроузът е капризна история - не можеш лесно да сменяш строя на китарата, не можеш да правиш бендове толкова лесно, не можеш дори без човъркане по китарата да смениш размера на струните. Освен това ти изяжда от продължителността на тона (sustain-a). Аз за моята си купих Hipshot tremsetter - има няколко теми по-надолу какво е това и как работи, но е и доста скъп аксесоар.

 

3. Липата е смятана за не толкова качествено дърво за китара, в сравнение с други видове.

 

Ако решиш, че не ти трябва флойд роуз ти препоръчвам това:

 

Ibanez RGA42 - Фиксиран бридж, махагоново тяло, 24 прагчета, само 30-40 лв по-скъпа от Ibanez RG 370. Със сигурност ще звучи малко по-стегнато (зависи какви са адаптерите) и ще има осезаемо по-дълъг тон. Разбира се, има и други алтернативи, но тази, според мен е доста добра. Помисли!

 

EG02660.jpg

 

П.С. Ебати романа дето изписах :D

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами той колегата SomeoneElse е описал 99% от качествата и. Аз я имам от 3 месеца, бленувах я обаче повече от 3 години. Смело мога да кажа, че надхвърли очакванията ми.

Впечатленията ми са същите - предимно метълска китара, става и за други типове звуци щото има и единичен адаптер. Но има достатъчно метъл в нея. Единственото нещо което не ми харесва е това, че лака и много лесно се драска. Дори и от нокти и от перцето. Но явно това е нормално за нисък клас китара.

Ако не си супер напреднал, ако свириш предимно метъл, ако не ти се дават супер много пари за китара - това е китарата за теб!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е това с малките драскотинки е неизбежно - всички използвани китари ги имат :) Най-вече окло потенциометрите - където ноктите често удрят. Иначе следи от перце, на тази китара спецално трудно, според мен, биха станали, защото струните са достатъчно отдалечени от тялото, че перцето да удря директно в него при свирене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да "довмъкна", тремолото държи и при НЕправилен сетъп, а се води най-некачественото ибанезко такова. Верно шуми тва дето превключва адаптерите ама ако го "щракаш" бързо не се забелязва. И при мен има един бъг че не волюм, а тон потенциометъра, който съм въртял два пъти през целия си живот е нещо като разхлабен, не че пречи, просто е странно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Е, доколкото знам има още няколко типа заключващи, EDGE 3 не е съвсем най, но примерно е по - добре от EDGE 2. Моето е EDGE 3 и държи добре (то аз и не пипам ръчката), но пробвах една RG350 на 2-3 години - и бриджа беше яко разхлопан. Предполагам, че с времето доста се амортизира.

 

А, и не съм съгласен че се бендва по - трудно (ако имате предвид заради локинг тремолото) - на моята тояга нямам проблем, а се налага да бендвам доста. :girl_witch:

Редактирано от Jorko_Beliata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все тая. Не са като едж про и останалите по-качествени. От по-кофти метали са и просто се усеща разликата, много "по-меко" се борави с тях. Иначе еджовете са осезаемо по-добри от лицензните флойд роузове или поне от тези, с които аз съм имал допир.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Edge 2 не беше ли по-добро от 3? :thumbdown: Или за 1 е ставало дума?

 

Ненам. По каталозите 3-ките ги фукат като по - ново поколение, а ПРО-тата сваляли фаянс направо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Slide, ставаше въпрос за Edge PRO II, което наистина е по-дорбро от Edge III, но вече не се произвежда, до колкото знам.

 

Ама отиваме в Offtopic...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.