Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за начинаещ?


berki

Recommended Posts

Един приятел иска да свири на бас,но не се е занимавал с музика досега.Понеже аз също съм начинаещ,свиря на китара от месец и половина :thumbs_up: ,не ми е ясно трябва ли да да почне с акустична или да си взима направо баса?Четох темата за начинаещи,обаче не намерих нищо по този въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, не е нужно да започне да се учи на акустичен бас.. то даже е и по скоро невъзможно :D

Те са нещо екстравагантно..

 

Моят личен съвет е да си хареса някой нисък клас (сиреч евтин) на Stagg например.. или по добре да следи малко форума и да си закупи нещо по старичко, но пък качествено :) Едно басово кубенце и е готов :)

 

Успех в начинанието :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма никакъв смисъл да "започва" с акустична китара, ако иска да свири на бас. Да си взима бас и да почва да опъва кабелите! :D

Не, че и от акустичната китара няма да има ползи, де. :)

Няма да е зле обаче първо да хване някой бас и да подрънчи малко, да види наистина ли му харесва толкова и дали е готов да хвърли пари за инструмент. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да взима баса за да свикне с интрумента. Няма нужда допълнително да се "обърква" с китари или барабани или кворто и да е било. Ако хване баса и "подрънчи" както казва колегата, ще се влюби! Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ай и аз да се изцепя: всякаква музикална практика, на каквато и да е китара е от полза.

Ако му се е спряло сърцето на бас - чудесно, ама според мен ако няма някаква представа от това как изглеждат акордите, които се ползват при "солистите", няма да е особено продуктивен откъм бас партии, а ще цикли основния тон. Да прецени за себе си - аз самият почнах (като спестим пианото и тромпета - и те развиват общата музикална култура, не са безполезни) от класическа(малко),после доста време микс и с електрическа, преди да мина на баса. Всичко изредено до тук ми е помогнало в правилната и уместната употреба на 5-струнния.

Ако иска просто да си подрънква - директе на баса. Ако иска да си подрънква малко по-засукано(по-удовлетворяващо, да речем) да пробва и кухарка, няма да му е излишна хич.

 

Мое лично мнение.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерих някаква кремона,4 струнна :) обаче едната струна е скъсана.Откъде мога да намеря по-евтини струни,които да не са 40-50 лв?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.