berki Публикувано Март 23, 2009 Публикувано Март 23, 2009 Един приятел иска да свири на бас,но не се е занимавал с музика досега.Понеже аз също съм начинаещ,свиря на китара от месец и половина ,не ми е ясно трябва ли да да почне с акустична или да си взима направо баса?Четох темата за начинаещи,обаче не намерих нищо по този въпрос. Цитирай
Александър Стратев Отговорено Март 23, 2009 Отговорено Март 23, 2009 Не, не е нужно да започне да се учи на акустичен бас.. то даже е и по скоро невъзможно Те са нещо екстравагантно.. Моят личен съвет е да си хареса някой нисък клас (сиреч евтин) на Stagg например.. или по добре да следи малко форума и да си закупи нещо по старичко, но пък качествено Едно басово кубенце и е готов Успех в начинанието Цитирай
berki Отговорено Март 23, 2009 Автор Отговорено Март 23, 2009 Благодаря,но не питах за акустичен бас,а за китара : ) Цитирай
Atrium Отговорено Март 23, 2009 Отговорено Март 23, 2009 Няма никакъв смисъл да "започва" с акустична китара, ако иска да свири на бас. Да си взима бас и да почва да опъва кабелите! Не, че и от акустичната китара няма да има ползи, де. Няма да е зле обаче първо да хване някой бас и да подрънчи малко, да види наистина ли му харесва толкова и дали е готов да хвърли пари за инструмент. Цитирай
Fib4ik Отговорено Март 24, 2009 Отговорено Март 24, 2009 Да взима баса за да свикне с интрумента. Няма нужда допълнително да се "обърква" с китари или барабани или кворто и да е било. Ако хване баса и "подрънчи" както казва колегата, ще се влюби! Успех. Цитирай
eddie94 Отговорено Март 24, 2009 Отговорено Март 24, 2009 Самият Seve Harris е казал че е загуба на време Цитирай
MDFk Отговорено Март 25, 2009 Отговорено Март 25, 2009 Ай и аз да се изцепя: всякаква музикална практика, на каквато и да е китара е от полза. Ако му се е спряло сърцето на бас - чудесно, ама според мен ако няма някаква представа от това как изглеждат акордите, които се ползват при "солистите", няма да е особено продуктивен откъм бас партии, а ще цикли основния тон. Да прецени за себе си - аз самият почнах (като спестим пианото и тромпета - и те развиват общата музикална култура, не са безполезни) от класическа(малко),после доста време микс и с електрическа, преди да мина на баса. Всичко изредено до тук ми е помогнало в правилната и уместната употреба на 5-струнния. Ако иска просто да си подрънква - директе на баса. Ако иска да си подрънква малко по-засукано(по-удовлетворяващо, да речем) да пробва и кухарка, няма да му е излишна хич. Мое лично мнение. Успех! Цитирай
berki Отговорено Март 25, 2009 Автор Отговорено Март 25, 2009 Намерих някаква кремона,4 струнна обаче едната струна е скъсана.Откъде мога да намеря по-евтини струни,които да не са 40-50 лв? Цитирай
Recommended Posts