sw1tched Отговорено Декември 6, 2004 Отговорено Декември 6, 2004 истината е в палеца шляпай го тва въже докато издъхне Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 7, 2004 Отговорено Декември 7, 2004 Утре дано има истински въжета в магазина дет ще ходя Как съм се наточил на едно въже .136 лелей За справка: твойта най-дебела надали е повече от .65 Цитирай
sw1tched Отговорено Декември 7, 2004 Отговорено Декември 7, 2004 Утре дано има истински въжета в магазина дет ще ходя Как съм се наточил на едно въже .136 лелей За справка: твойта най-дебела надали е повече от .65 всъщност съм с 0.52 което ми е напълно достатъчно да свиря от A ако не трябваше да се съобразявам с баса :killyou: Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 7, 2004 Отговорено Декември 7, 2004 1. Тва казвам и аз. 2. Ми ще се наложи да се съобразяваш с баса... освен това извини ме, но си е пълно кощунство да свириш от Ла ебаси!!! Всъщност дори кат си взема струна мисля, че няма смисъл да минаваме по-ниско... да не говорим за дисонанси с вокала... но как да е Цитирай
Wicked Отговорено Декември 7, 2004 Отговорено Декември 7, 2004 Често ми се случва да си претоваря средния пръст от свирене(и от изказване на мнение) и тогава дрънкам с показалец и безимен. Случват ли ви се и на вас такива кахъри - да стържете с два пръста(или 3)пък само на единия да му се появи мехур, да се ожули или нещо да се хецне? Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 7, 2004 Отговорено Декември 7, 2004 няколко пъти съм се порязвал на струни... но повечето случаи дори не е било докато свиря хахахах Цитирай
sw1tched Отговорено Декември 7, 2004 Отговорено Декември 7, 2004 1. Тва казвам и аз.2. Ми ще се наложи да се съобразяваш с баса... освен това извини ме, но си е пълно кощунство да свириш от Ла ебаси!!! Всъщност дори кат си взема струна мисля, че няма смисъл да минаваме по-ниско... да не говорим за дисонанси с вокала... но как да е Дернята на Стефан е по-яка в ниските тонове. Факт. И ако си земеш викам поне на B хехе. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 7, 2004 Отговорено Декември 7, 2004 Викам да си е C. Дернята на Стефан е една и съща квото и да свириме ние... логично е че вече е свикнал да свирим от C и по всяква логика, ако не е глух не пави дисонанси. Ако му сменим настройката ще стане мазало. Освен това си свикнахме със звука от C. А междудругото ти нямаш ли си подфорум за китаристи? Или си мечтаеш да свириш на Tr00 инструмент? Цитирай
Jigsaw Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 Често ми се случва да си претоваря средния пръст от свирене(и от изказване на мнение) и тогава дрънкам с показалец и безимен. Случват ли ви се и на вас такива кахъри - да стържете с два пръста(или 3)пък само на единия да му се появи мехур, да се ожули или нещо да се хецне? Случвало ми се е ако не свиря интензивно дълго време, след това да ми излизат мазоли най-вече на средния и показалеца! Според мен най-добрия начин да се справиш с това е да си продължаваш докато в мазола не излезе друг мазол, тогава вече върха на пръста става като пластмаса и не усещаш нищо Мисля, че това е най-добрия начин Цитирай
Bassko Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 Често ми се случва да си претоваря средния пръст от свирене(и от изказване на мнение) и тогава дрънкам с показалец и безимен. Случват ли ви се и на вас такива кахъри - да стържете с два пръста(или 3)пък само на единия да му се появи мехур, да се ожули или нещо да се хецне? Случвало ми се е ако не свиря интензивно дълго време, след това да ми излизат мазоли най-вече на средния и показалеца! Според мен най-добрия начин да се справиш с това е да си продължаваш докато в мазола не излезе друг мазол, тогава вече върха на пръста става като пластмаса и не усещаш нищо Мисля, че това е най-добрия начин Ххахааха :DA Обаче при мен след първия мазол ако продължа да свиря, излиза кръв! Ама е забавно! Цитирай
sw1tched Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 Ами..твърде често се получават мазоли, друг е въпроса дали пръста става като дървен и не ти пречи или се пуква мазола и става грозна гледка ..но го има навсякъде това - и китаристите, че и на барабанистите им излизат мазоли..виж при вокалистите не знам дали им излиза от..микрофона . Цитирай
synchu Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 мен не ми се е случвало от много години....ама не е забавно никак...най-добрата идея е да се остави да мине и да се свири в нарастващо натоварване докато мазолите си станат вечни (хехехе :green: ), радикалната идея да се използва каноконлит (което е силно непрепоръчително)... Цитирай
thurston Отговорено Декември 8, 2004 Автор Отговорено Декември 8, 2004 за вокалистите, зависи къде си го пъхат засега не ми се е случвало Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 Честно казано аз лично точно с мазоли не съм имал проблеми... говорим за лявата ръка, разбира се... тя постепенно си загрубя доста и без да излизат мазоли си стана с доста твърди краища на пръстите. Иначе никога не пресвирвам с пръсти на дясната ръка, защото така свиря само разни бавни неща или просто за кеф. А май ще се съберат 3-4 дни, в които няма да пипна баса заради струни и класни, така че съвсем не се притеснявам от такива неща. Междудругото няколко пъти ми се наложи да свиря с лепенка на пръста поради наранявания, но рядко те са били предизвикани изцяло то баса. Цитирай
Guest Гост_yotzzo Отговорено Декември 12, 2004 Отговорено Декември 12, 2004 Мисля си,че свиренето с пръсти е много по-удобно от тов с перо.Доколкото проблема с мазолите-моите са перманентни от години и не си спомням как беше в началото.))) Цитирай
Recommended Posts