edgecrusher Отговорено Декември 12, 2004 Отговорено Декември 12, 2004 аз като китаристче започнах да плющя на баса с перо в началото.... Аз също като китарист блъскам по баса с перце.Аз тази музика , която свиря това в най-добрия начин да постигна необходимата атака и агресия с свиренето си! :guitar: Аз все пак не мога да твърдя че съм пълноправен басист,защото баса ми е като извънбрачна връзка така да се каже. Но за сега съм доволен от начина ми на свирене.Ако се наложи ще се науча и с пръсти... Цитирай
Jigsaw Отговорено Декември 16, 2004 Отговорено Декември 16, 2004 Мисля си,че свиренето с пръсти е много по-удобно от тов с перо.Доколкото проблема с мазолите-моите са перманентни от години и не си спомням как беше в началото.))) Е аз скоро имах проблем с мазоли, а не ми се беше случвало от 3, 4 години! В момента мазолите са перманентни на пръстите и на двете ми ръце и не ми прави впечатление Цитирай
first_date Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 абе яко е и с пръсти и с перце ама зависи от стила и от самата песен ина4е аз свиря и с двете тва си е най-якото ина4е за мазолите - аз си ги имам по рождение като музикант така 4е нямам проблеми Цитирай
Demiurg Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 С пръсти имаш по- голям контрол, и звука и по- плътен. Ако искаш по-остър звук - пусни си нокти. Аз моите нокти си ги пиля под ъгъл (откъм палеца да е по- малко) и като ми трябва остър тон, само леко врътвам китката и чегъртам с ноктите). А и ме кефи да си подпирам палеца на баса. Като усещане, такова, субективно... А това кой с колко пръста свири - бе с три е добре, ама тия дето свирят и с малешката, трябва да имат доста еднакви по дължина пръсти.... Цитирай
Topsun Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 абе с пръсти е хавата верно че е по-трудно но е и по голяма хава Цитирай
pacman Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 верно че е по-трудно но е и по голяма хава ми то си е до човека... на мен ми е много по-лесно с пръсти Цитирай
Steve_Vai Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 верно че е по-трудно но е и по голяма хава ми то си е до човека... на мен ми е много по-лесно с пръсти Най-добре с език като Вай на китарата Сериозно - знае ли някой басист да е опитвал подобно нещо и да е още здрав? Цитирай
Delyan Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 Най-добре с език като Вай на китарата С език само флажолети, иначе със зъби е хавата!!! Цитирай
Steve_Vai Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 Най-добре с език като Вай на китарата С език само флажолети, иначе със зъби е хавата!!! Е да де! Гъзария да става! :violin: Цитирай
pacman Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 Най-добре с език като Вай на китарата С език само флажолети, иначе със зъби е хавата!!! някой май не е папкал днес! Цитирай
niki123bg Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 Най-добре с език като Вай на китарата С език само флажолети, иначе със зъби е хавата!!! някой май не е папкал днес! :green: Абе не е ли кофти за сухожилията тва свирене с пръсти, все пак за разлика от струните на класическата китара, тези са много дебели и изискват доста повече усилия. Иначе ужасно ме кефи с пръсти, с перо някак си не ме кефи баса Цитирай
pacman Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 Абе не е ли кофти за сухожилията тва свирене с пръсти, все пак за разлика от струните на класическата китара, тези са много дебели и изискват доста повече усилия. Дааа carpal tunnel syndrome... трябва да се фнимава!!! :think: Цитирай
Topsun Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 да ве с език,а има хора които свирят с бор машина.мисля че се сещате за кой коворя Цитирай
Delyan Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 да ве с език,а има хора които свирят с бор машина.мисля че се сещате за кой коворя Gilbert RULZ!!! :guitar: Цитирай
Beio Отговорено Февруари 3, 2005 Отговорено Февруари 3, 2005 бор машина машина за борове? (сори за офтопика, ама не издържах ) Цитирай
Recommended Posts