swf Публикувано Март 20, 2009 Публикувано Март 20, 2009 Здравейте! Предлагат ми много изгодно да ми докарат amp и cab на EBS. Но все пак става дума за пари...а никога не сам пробвал техни продукти. По конкретно! Става дума за следните ампове: EBS FAFNER 600W; EBS CLASSIC LINE 450W; EBS 350W . и колони: EBS EVOLUTION 4 x 10''; EBS EVOLUTION CLASSIC LINE 4 x 10''; EBS NEO 4 x 10'' Давам си сметка, че нещата за който питам са доста различни като цени, но ми се ще да събера мнения за конкретните модели. Искам да ги съпоставя с нещата на AMPEG, SWR, WARWICK, MARKBASS като качество и звук. (знам че е въпрос на вкус но все пак). Като няма как да ги пробвам поне да попитам де Да спомена! Свиря в метъл банда, като за целта ми трябва нещо шумно и пробивно. И естествено, като почти всеки басист, залитам и към фънк от време на време Моля, който е пробвал някои от нещата да сподели впечатления, и дали си струват пред AMPEG да речем. Мерси предварително и със здраве!!! Цитирай
Abbath Отговорено Март 20, 2009 Отговорено Март 20, 2009 знам че е въпрос на вкус но все пак. Като няма как да ги пробвам поне да попитам де От тук почвам... EBS...ако ти харесва hi-fi саунд да,същото и за Markbass...спомена метъл,не мисля,че е най-доброто решение,особено след като спомена Ampeg (не,че съм пристрастен , но и аз избирах доста време между тея три марки + TE ).Ако ти трябва напомпан и пробивен звук в микс за метъл и т.н. джънгър,това е Ampeg.Ако ти трябва точно възпроизвеждане на звука на (преампа) на баса или друг преамп - това са EBS и Markbass,като аз клоня към първото.SWR e някъде по средата.Ако искаш проба ми пиши.Мога да ти уредя Ampeg,Markbass i SWR (SM500),ама за EBS питай колегите Иначе EBS кабинетите рулират,аз мисля да се снабдя с едно такова домашен любимец Цитирай
Bassbuzz Отговорено Март 21, 2009 Отговорено Март 21, 2009 Супер доволен съм от EBS 350W + EBS 4X10. Звучи и в клуб и в студио. Няма да съжаляваш - можеш да докараш всякакъв звук . Цитирай
Steff Отговорено Март 21, 2009 Отговорено Март 21, 2009 (Редактирано) Преди години съм пробвал Fafner-а, доколкото си спомням беше с доста балансиран и мек тон, тя е с лампа в преампа (не знам една или повече) и мосфет пауър секция. Хубава глава, тя си е и доста скъпа де. По принцип според мен не е най-подходящата глава за метъл, но е много качествена, а с 1-2 камиончета могат да се постигнат чудеса... Другите неща не съм пробвал. П.С. Жалко, че няма как да ги пробваш наистина, но според мен Фафнер е по-добрия избор пред ниския и среден клас на Ампег, особено за новите производства. Редактирано Март 21, 2009 от Steff Цитирай
swf Отговорено Март 21, 2009 Автор Отговорено Март 21, 2009 Здравейте, Мерси за мненията! Аз също си направих труда да прочета разни рецензии и като цяло срещнах предимно ласкави изказвания за продуктите на EBS. Щеше ми се да се обзаведа с AMPEG, ама при условията при който могат да ми докават EBS май ще се "жертвам" (поне за cab със сигурност). А за AMPEG май почнаха да се чуват лоши мнения за новото им производство. До колкото, знам вече се произвеждат във Виетнам (не съм 100% сигерен), и качеството им се е влоишило. Както и саунда. Има ли според вас наистина такова нещо, или тва е синдром породен от Виетнамското присъствие? Цитирай
chobbi Отговорено Март 21, 2009 Отговорено Март 21, 2009 Ами ,аз свиря с Ampeg SVT 3 PRO и SVT 410 HLF,и наистина вече се произвеждат във Виетнам.Не знам какво разбирате под влошаване на качеството и звука,но за мен това са абсолютни глупости.Който не вярва с удоволствие ще му предоставя моят сет да пробва колко "лошо" свири и да види колко "лоша" е изработката.Иначе ,ако можеш да закупиш EBS изгодно,въобще не се замисляй!Всичките им продукти са много качественни. Цитирай
fire_garden Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 (Редактирано) Здравейте,Мерси за мненията! Аз също си направих труда да прочета разни рецензии и като цяло срещнах предимно ласкави изказвания за продуктите на EBS. Щеше ми се да се обзаведа с AMPEG, ама при условията при който могат да ми докават EBS май ще се "жертвам" (поне за cab със сигурност). А за AMPEG май почнаха да се чуват лоши мнения за новото им производство. До колкото, знам вече се произвеждат във Виетнам (не съм 100% сигерен), и качеството им се е влоишило. Както и саунда. Има ли според вас наистина такова нещо, или тва е синдром породен от Виетнамското присъствие? В подкрепа на Bassbuzz - пробвал съм му апаратурата (EBS усилвател и колона). Това е от тези усилватели, в който се ръгаш, свириш и просто няма какво да сбъркаш както и да въртиш копчетата. Не че няма и други добри усилватели, но според мен с покупката на този, няма много какво да сбъркаш. Записвахме го и в записа също влезе много добър звук. Редактирано Март 22, 2009 от fire_garden Цитирай
swf Отговорено Март 22, 2009 Автор Отговорено Март 22, 2009 Chocci, аз съм голям фен на AMPEG и точно заради това пуснах тази тема - исках да разбера дали си струва компромиса (доколкото може да се нарече така де) да си взема EBS вместо AMPEG. А по въпроса за братята Виетнамци...това го чета по разни форуми и н ямам преки наблюдения. Иначе си се обзавел много мнооогоооо добре!!! Поздравления за добрия избор! На всекиму пожелавам такива играчки Цитирай
разбойник Отговорено Март 24, 2009 Отговорено Март 24, 2009 chobbi: Ами ,аз свиря с Ampeg SVT 3 PRO и SVT 410 HLF,и наистина вече се произвеждат във Виетнам.Не знам какво разбирате под влошаване на качеството и звука,но за мен това са абсолютни глупости.Който не вярва с удоволствие ще му предоставя моят сет да пробва колко "лошо" свири и да види колко "лоша" е изработката. Eдинствения начин да се разбере дали всички изказващи негативни мнения са прави е да се направи сравнение между нов и стар усилвател от един и същ модел. Обикновено точно такива са основателните претенции към новото им производство - хора, ползващи техни модели от години намират разлика, дори и с едни и същи лампи. Останалите негативни мнения - най-често свързани с държавата на производство са повече емоционални отколкото показателни за конкретни разлики. Ampeg имат специфичен звук и аура на ултимативен рок-усилвател т.е. ако искаш Ampeg нищо друго няма да го замени, но според мен EBS Fafner е много добър модел, при това подходящ за метъл - висока мощност, вграден драйв, компресия и доста приличен еквилайзер. Не виждам какво още би могло да ти трябва за свирене в метъл група, а гарантирано и слап и фънк свиренето ще звучи добре през него Според мен помисли и най-добре пробвай при някой от колегите преди да вземеш решение. Цитирай
inqubus Отговорено Март 26, 2009 Отговорено Март 26, 2009 Басистът на In Flames свири с Fafner в Европа. В Каварна беше с два такива. Цитирай
Abbath Отговорено Март 26, 2009 Отговорено Март 26, 2009 Е в неделя увидим...то в тая "Деница" какъв ли звук ше има...имам чувството,че всичко ше е мазало,поне ше чуем EBS в батални условия Цитирай
inqubus Отговорено Март 26, 2009 Отговорено Март 26, 2009 Увидим, увидим! Жалко, че Йеспер ще е заменен от друг китарист... Цитирай
Bassbuzz Отговорено Март 26, 2009 Отговорено Март 26, 2009 Е в неделя увидим...то в тая "Деница" какъв ли звук ше има...имам чувството,че всичко ше е мазало,поне ше чуем EBS в батални условия Ако имате мерак освен в " Деница" да чуете EBS в комбинация 350W + 4x10 + Alembic Orion , заповядайте в " Backstage" на 28 .04.2009. Засега е ПОЧТИ сигурно че ще посвирнем там, а като стане СЪВСЕМ Сигурно - ще пише в Какво, Къде, Кога... Цитирай
Abbath Отговорено Март 26, 2009 Отговорено Март 26, 2009 Ооо колега там сме,а пък ако нямаш нищо против да си домъкна бастуна на чек-а да го пробвам на EBS-a получаваш бири Съжалявам за -а! Цитирай
разбойник Отговорено Март 27, 2009 Отговорено Март 27, 2009 Отбелязвам си датата. Отдавна ви се каня, този път и аз ще мина да видим тази пуста пенсионерска музика Цитирай
Recommended Posts