Jump to content
Българският форум за музиканти

Разлика


Zball

Recommended Posts

Влиянието на кабела върху звука е многократно по-голямо от колкото влиянието на ключовете :offtopic-001: Дори и пълният лаик може да разпознае разликата между хубав и кофти кабел - лошият кабел кабел прави звука по-тих, по-глух, по-неотчетлив и т.н., в сравнение с хубав такъв. Докато разликата в ключовете, колкото и да е тя - е нищожна и има толкова много по-важни елементи и части от китарата, които влияят достатъчно повече, че разликата, която носят ключовете, е пренебрежимо малка.

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това го казвам за (малобройното) малцинство от участници, за които каяеството има значение.

 

Никой не отрича, че всичко има НЯКАКВО значение. По-важен е въпросът кое какво влияние има и до колко си струва, примерно, да слагаме скъп хардуер на не чак толкова скъп инструмент. Също каква е количествено разликата в тона между евтино тремоло, средностатистическо(примерно средноскъп Wilkinson) и много скъпи тремоло.

И може ли да се даде 100% гаранция, че примерно всяко скъпо тремоло задължително ще звучи по-добре във всеки един частен случай, от едно средноскъпо тремоло, примерно.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Трогателно направо :-) A едно малко по-скъпо от средно скъпо от по-евтино? Аз нещо се загубих...какво значи много, средно, малко ?

 

Да - гарантирано - Gotoh или TonePros, звучи по-добре от среднокетайския бридж на среднокетайския Скуайър. Не - на усилвателче Скуайър, МиниМакси 15 WAT ултра хипер тюб тоун Богнер/Дизел/Сър/Мачлес стак моделър, етц, етц, етц, с китара от 200 кинта, трудно ще се усети подобрението.

 

I am outta here...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е - за скуаера за 200 лв. на всички е ясно, че и е доказано, че дори със смяна на адаптери, разликата в тона е минимална.

 

Но примерно на Vintage V100, който си е с неговия си Wilkinson хардуер, ако сложим някакъв Nashville бридж, както и доста хубави ключове и нът, дали рязко ще се подобри тона или състейна на китарата?

Аз допускам, че може да има някакво подобрение, но дали ще е такова, че да оправдае смяната(особено що се отнася до ключовете, за които е темата)?

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.