Human_Waste Отговорено Март 13, 2009 Автор Отговорено Март 13, 2009 Защо не опиташ да вържеш 6-та струна на друг ключ за да е възможно най-права докато намериш въпросната джаджа? Това е много добра идея, само да не бях скъсал и 6та струна, ако забелязваш, че изглежда като разплетена дамаджана върху ключето... хаха няма да стигне до друг ключ Но ако не си намеря такава джаджа ще си купя нови струни Цитирай
Slacoth Отговорено Март 13, 2009 Отговорено Март 13, 2009 От снимките видях, че китарата има "нулево" прагче, т.е. може да замениш нъта с нов без значение от какъв материал ще е той.Защо не си го направиш сам, като ползваш за шаблон старият след внимателно изваждане. Важните размери, които трябва да спазиш са "дълбочината на потапяне" и местата на струнните каналчета. Може да ползваш за целта всякакво парче пластмаса което има същата дебелина стига да е от еластичната. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 13, 2009 Отговорено Март 13, 2009 (Редактирано) A Защо не си купиш 2-3 нъта за по около 2-3 лв. и не си избереш най-подходящия. Ритейнъра няма да оправи проблема с приплъзването на струната по 0-во прагче. Редактирано Март 13, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Lumash Отговорено Март 13, 2009 Отговорено Март 13, 2009 (Редактирано) Това е много добра идея, само да не бях скъсал и 6та струна, ако забелязваш, че изглежда като разплетена дамаджана върху ключето... хаха няма да стигне до друг ключ Но ако не си намеря такава джаджа ще си купя нови струни С риск да ме критикуват "Батковците"- Щото наистина не разбирам Мисля че ти е нужен нов "NUT" ... Из нета вървят по 5 лева Приблизително. АЗ знам тези 2 вида.. ти си със първия мисля.. Просто купи един нов нът и го смени Standard nut-Стандартен НЪТ Locking nut - Заключващ НЪТ Ето как да настроиш "NUT"-а Guitar Nut Set up Info Ако не разбираш английски ще спретна един превод със картинки Редактирано Март 13, 2009 от Lumash Цитирай
Lumash Отговорено Март 13, 2009 Отговорено Март 13, 2009 (Редактирано) Извинявам се на Evtim Djerekarov Явно няколко минути преди мене е поснтал каквото исках да кажа Като избираш НЪТ измери колко висок го искаш и така нататъка ... Абе без да го измериш нестава .. Или вземи твоя нът и търси подобен ... Редактирано Март 13, 2009 от Lumash Цитирай
Human_Waste Отговорено Март 13, 2009 Автор Отговорено Март 13, 2009 Мхмм, ще пробвам значи с нов нът, само да успея да изкарам тва подобие на такъв. Благодаря на всички, беше доста образователна тема Цитирай
Recommended Posts