Jump to content
Българският форум за музиканти

Меки струни


Svetlio_top

Recommended Posts

Колеги скоро си купих тази китара и не сам много наясно просто искам да попитам:

 

http://www.staggmusic.com/products/product...k&oneid=238

 

Какво ще се случи ако и сложа струни от ел. китара ще загубя ли нещо ?

Другото което искам да попитам можете ли да ми препорачате добри струни , моля

кажете конкретен модел и размер, така че максимално да се облекчи усилието.

Не свиря много често и струните с които я взех са ми твърди.

 

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ako сложиш струни за ел.... ще загубиш хубавия звук на акустична китара, като го направиш ще видиш разликата(особенно на "невключена"), ако не намериш разлика НЯМАШ ПРОБЛЕМИ свири си с каквито искаш

 

.. виж и тази тема

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно е дошла с 12ки. Вземи си 10ки за акустична китара и ще облекчиш солидно напрежението. Вече каква марка зависи от теб - има и евтини, и скъпи, от различни материали и т.н. Най-добре сложи едни нормални бронзови 10ки.

 

После като свикнеш и ако решиш, че искаш и можеш да свириш на по-дебели поекспериментирай и ще видиш кое е най-доброто за теб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Моят Фендер (акустична учестърн) като я взех от магазина беше с МНОГО твърди и дебели струни. За да не си помислите, че съм изнежен шредър или нещо подобно, само искам да уточня, че примерно на електрическата съм настроен на МИ а съм с 11-ки. Което според много мои познати било мазохизъм, странно на мен не ми пречи дори и за portamento - така нареченото извиване :lol:

Та, относно акустичната, като попитах в магазина с какви все пак струни е, ми казаха, че и те не знаят, но най - вероятно е с 12-ки. Аз си я настоих на Ми Бемол, все пак исках да пробвам едни неща на Firehouse, Guns N Roses и други, но пак са ми страшно твърди, пръстите ми станаха с доста сериозни мазоли и накрая утре май ще отида до някой магазин, да си купя едни 10-ки и да не се занимавам...

Но ако не си в снижена настройка и искаш меки струни, изборът е ясен - взимаш си ПО - ТЪНКИ. Аз не бих се занимавал с такива за електрическа китара, щом хората са направили такива за уестърн, сигурно има разлики, иначе нямаше да ги има. Поздрави!

Редактирано от Vasil Pavlov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струните с които сам сега са 10-ки но имам предчуствие че са от най-гадните китаийски дървета. Преди тази китара се мъчих с една акустична Кремона и вярно сравнение с нея новата е по - добре /най-малкото разтоянието м/у струните и грифа / , но лошото е, че имам и една електрическа /ОРФЕЙ :girl_witch: / и от време на време се глезя с нея. Между другото мисля да продавам електрическата но чесно казано незнам дали мога да взема нещо от нея /Всичко и работи перфектно/.

 

Това представлява китарката но просто е във варианта - соло китара с 6 струни http://meatexz.com/cheesyguitars/orfeus_precision.html :)

 

Благодаря за отговорите но може би все пак ще пробвам със струни от ел.китара, пък като не ми

хареса ще си върна старите. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

 

Може да не е от дебелината на струните - сетъпа на китарата да е кофти и просто това да ги прави "твърди". Иначе аз на кухарките свиря с 12-53. Твърдичко е, обаче ако свиря на кухарката всеки ден в продължение на няколко седмици и после няма китара, която да ми се опре на "твърдост" :) Стремя се да съм изключително внимателен и да не прекалявам, разбира се. Нежеланите усложнения са кофти работа.

 

Бих ти препоръчал да потърсиш мнение на приятел или лютиер за сетъпа на китарата. Отделно пробвай да сложиш струни размер 11. Евентуално 10, но аз лично смятам, че акустична китара с 10ки не звучи както трябва...

 

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да не си помислите, че съм изнежен шредър или нещо подобно, само искам да уточня, че примерно на електрическата съм настроен на МИ а съм с 11-ки. Което според много мои познати било мазохизъм, странно на мен не ми пречи дори и за portamento - така нареченото извиване :)

 

Аз си купих микснат комплект от струни с солови 10ки и 11ки басови.И съм настроен в Ми .Напоследък нещо доста ми се ебава майката :) Да не говорим ,че не мога да направя един флажолет като хората на 6та и 5та струна :) Общо взето скоро пак ще си минавам на 10ки.А като купя другата китара и сложа тая в Ре тогава сигурно ще и взема 11ки нз :)

Редактирано от Arteglam
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.