Spoocter Публикувано Март 8, 2009 Публикувано Март 8, 2009 Здравейте на всички аз по принцип свиря на китара, ноо много ми се иска да свиря на барабаанииии... обаче нямам пари да си купя барабани. Намерих в ютюб някакви хора да свирят на кофи и реших да се пробвам Понеже нямам никаква представа от палки (кофите ще ги изнамеря) реших да ви попитам има ли някой, който да свири/л на кофи ? И ако може да ме насочите към някакви палки намерих 1 клипче в в-бокса http://vbox7.com/play:b48de0f9 Цитирай
circles Отговорено Март 8, 2009 Отговорено Март 8, 2009 Ха ха яко! То тия кофи си звучат екстра, особено томовете! За палките да се изкаже някой дръмър, че аз не съм капацитет... Цитирай
Spoocter Отговорено Март 8, 2009 Автор Отговорено Март 8, 2009 (Редактирано) Прочетох "Какво да знаем за палките" и стигнах до извода, че според мен 5а/б, нелакирани, дърво - не знам , глава - овал, тежест - не знам, дължина - не знам е това, което търся вие кажете има ли такова чудо или не Редактирано Март 8, 2009 от Spoocter Цитирай
Monni Отговорено Март 9, 2009 Отговорено Март 9, 2009 Няма значение с какви палки ще биеш на тия кофи. 5а си земи ще са ти за по-дълго Цитирай
drumvarna Отговорено Март 9, 2009 Отговорено Март 9, 2009 Абе хора , вие луди ли сте?? все едно аз да взема 2 дъски да ги закова във формата на китара и да питам какви струни да сложа , 9-ки или 10-ки!!! като си намериш необходимите кофи , си отрежи от някъде 2 пръчки и ето ти палки , може и 2-3 капака от тенджери да сложиш и си направил страхотен сет!!! Цитирай
Paliev The Butcher Отговорено Март 9, 2009 Отговорено Март 9, 2009 Повече въображение колега drumvarna, повече въображение. Цитирай
yotzzo Отговорено Март 9, 2009 Отговорено Март 9, 2009 Тоя пич с кофите изобщо не е случаен барабанист! Предполагам,че добре си е подбрал палки за случая. Цитирай
fusion Отговорено Март 9, 2009 Отговорено Март 9, 2009 V7W според мен ще са добър избор Абе всичко е окей докато някой не ми откратне идеята за свирене на радиатор. Цитирай
Spoocter Отговорено Март 9, 2009 Автор Отговорено Март 9, 2009 Благодаря за съветите и заяжданията! Цитирай
marin_zhelezov Отговорено Март 9, 2009 Отговорено Март 9, 2009 Едно съветче от бъдещ доктор и патил барабанист - много внимавай с "блъскането" върху кофите. Барабаните са шумен, но много фин инструмент. Ако досега не си се знаимавал с ударни трябва да знаеш, че не се блъска. Казвам това с цел да имаш едно на ум - много лесно се придобиват травми (опасни) на ръцете от блъскане. А за бой по кофи не ми се мисли... Знам, че искаш просто забавление, но... давай полека. Относно палките - пробвай 5а и 5b, които ти паснат по-добре - взимай. Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Март 10, 2009 Отговорено Март 10, 2009 ...ами поради липса на истински барабанчета някои и така почват да блъскат... ...и аз съм ползвал барабано-подобни предмети....та един съвет от мен в тази връзка...аз не ползвах кофи, е пластмасови столчета от тези с форма на тарамбука, разглобяеми с оранжева седалка и кафява основа..преди време ги имаше..сега незнам...и са идеални за тази цел..бях си направил каса, соло барабанче, и 1-2 аута...слагах и вестници или плат на аутовете за заглушаване за да придобият по дебел тон... :-)...е имах 1 стар фус и 2 чинела и педал и си блъсках на воля...даже първите ДЕТски 'музикални' напъни бяха записани така... :-) ...а за палки е хубаво да си купиш, за да усещаш по-добре и да свикваш с тях..а избор има всякакъв...(hint: по-дебелите се чупят по-малко...) ..успех!... Цитирай
Judex Отговорено Март 10, 2009 Отговорено Март 10, 2009 Пичове не се смейте, така се почваше едно време. Моите първи "барабани" бяха 3 пластмасови кофи за боклук с опънати найлонови пликове и облепени отгоре с тиксо, поставени върху триножник за рисуване, с педал сглобен от конструктор номер 4 и топка от детска дървена играчка, а за 4инел - изрязан от някъде тенекиен диск със сенджирче. Палките бяха детайли от решетката на старите дървени детски креватчета. И мани другото ами и звук вадеха горките кофи, то не че при т.н. дет метал...... И най-хубавото за накрая - през 1991 ги продадохме за 280 тогавашни лева!!!!! Така беше навремето, ех! Хенд мейд, защото ни пари ни стока имаше. Цитирай
fusion Отговорено Март 12, 2009 Отговорено Март 12, 2009 Изобщо даже не съм си правил труда да опъвам найлони и ластици и каквото беше още там Легените на баба още ме помнят. Само с добро, де Иначе имам една табуретка до компа, която освен за слагане на краката/пепелника върху нея, редовно я "изтупвам" от прахта и с някои забравени вкъщи палки Така е като няма пари за електронен сет за изтупване... все пак в апартамент живея, трябва да се уважават другарите комшии. Не, че преди като нямаше къде не съм разпъвал първия ми сет Амати в хола... Ей, оттогава тоя звънец спря да работи, не зная що, трябва някой да го погледне.... Цитирай
vasko_thedrummer Отговорено Март 23, 2009 Отговорено Март 23, 2009 аз хора нямам флортом, и имам една кофа с форма на флортом,така 4е... Разбирате Цитирай
vesosupere Отговорено Март 24, 2009 Отговорено Март 24, 2009 Само така пич и ас правех така в началото на вилата, препоръчвамти и една две тенекии да сложиш да обогатиш сета Цитирай
Recommended Posts