Jump to content
Българският форум за музиканти

Предложете бас


gogala

Recommended Posts

Здравейте,

От няколко седмици следя този форум и научих доста неща свързани с музикалните инстументи :pray:

По принцип не съм се занимавал с музика, но от известно време много съм се запалил по баса и искам да Ви помоля да ми препоръчате някой бас за начинаещ на по-достъпна цена.

Спрял съм се на Cort Action bass V-A 5 струнен.

Нямам възможност да го пробвам преди да го купя за това бих бил благодарен да чуя вашите мнения :)

Поздрави!

 

п.с. Слушам главно метъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Здравей, нямам лични впечатления от този бас, но като спецификация и с оглед на славата на Корт на прилични инструменти ще свърши работа като за начало. Така или иначе, ако продължиш да се занимаваш по-дълго с музика с времето ще изградиш предпочитания и вкус и тогава ще се насочиш сам към някой качествен инструмент - без да има нужда от интернет съветници.

 

Едно допълнение. Според мен за първи бас 4 струни са по-добър вариант, особено ако не си с големи длани. Това ще даде възможност за по-плавно привикване на ръцете ти с натоварването, както и за по-лесно изграждане на правилна постановка.

Успех с метъла!

Редактирано от разбойник
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Значи без да се пиша нещо много разбирач, абсолютно подкрепям колегата, че е напълно ненужно да трошиш излишно пари, купуваики си пет струнен, щом сега започваш. Независимо колко дълги са ти пръстите, просто няма смисъл, а и петата струна е доста дебела и в накои случаи направо може да откаже един начинаещ музикант от свиренето на бас. Принципно Корт се смята за по-добрата марка и според мен има защо, така че в случая лично аз бих избрал/препоръчал техен бас (имам Корт от доста време), но просто си вземи 4 струнен.Иначе поздравления за избора да свириш на бас :)

П.С. ако се разровиш из форума, ще видиш сума ти работи, изписани по темата 'бас за начинаещ' и ще намериш отговори на евентуалните си други въпроси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, преди да подхванеш темата със същите въпроси, които са зададени в нея, моля разгледай целия раздел за Бас китара.

Сигурен съм, че ще намериш всичко, което ти е нужно като информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човече, и аз бях така...Най-добре си вземи един 4-струнен Стаг за 350 лв, няма да съжаляваш. Много добре се учиш на него и то бързо. Не е кой знае какво, ама след половин година ше си вземеш по-хубав. И пак повтарям - Стага е най-доброто за начинаещ басист.

Успех!

Момчил

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...И сега половината басисти у форумО че ти скочат, че Stagg са по-скоро тупалки за килими, отколкото басове, евентуално ше стане караница и после Викс ше сложи ключ на темата, случвало се е милион и един пъти.. :hysterical:

 

Не ме разбирай погрешно, аз самият свиря със Stagg (и на мен ми е първи инструмент), дори също като теб мисля, че не е лош инструмент за начинаещи. Както са си го казали Знаещите - получаваш толкова, за колкото плащаш. Плащаш малко - получаваш малко. После с лека ръка го продаваш и сменяш за нещо, което ти пасва най-добре като инструмент.

 

...Същите тези Знаещи, за да казват, че Stagg не са най-добрият избор, значи има защо. :thumbs_up:

 

Затова приятелски съвет - не казвай, че Stagg са НАЙ-доброто за начинаещ басист. ;) Най-малкото - предполагам, че не си пробвал кой знае колко други басове, за да можеш да изкажеш наистина обективно мнение. Пък и някоя караница ще си спестиш. ;)

 

За да не съм съвсем у офтопикО - ако не бях толкова нетърпелив, като си взимах басчето и бях огледал и проучил повече.. абе все си мисля, че и аз щях да се спра на Cort. :)

 

И все пак, за завършек - много доволен съм си от Stagg-чето, наистина не е кой знае какво, има си забележки тук-там, но ми служи вярно. :)

И дизайнът му много радва. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки с възможностите си. Ако някой иска да пита нещо за Стаг, да прочете всичко в разделя. Затварям тази тема, за да не стане ужасия от питащи и овикващи нискобюджетните марки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.