Jump to content
Българският форум за музиканти

Pure Smoke Culture

Members
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Pure Smoke Culture

  1. Пипал съм - беше яко изтормозен и пак звучеше прилично... здобии се! П.С.Признавам, че си имам слабост към самата марка, но въпреки това не те бъзикам. Естествено, най-много зависи от състоянието/цената, та ще трябва сам да си прецениш накрая. И успех.
  2. Според мен по-добре НЕ. Напоследък много крадци, когато продават по-особени неща (като муз.инстр.), го правят чрез нета и след като се ориентират, много бързо ще попаднат в този форум т.е. ще са в течение кой какво знае и т.н. Аз лично си мисля, че не е зле все пак да има подобен раздел, но всеки пострадал сам да си преценява дали и какво инфо да пуска, дали темата да е заключена и пр. П.С. От такъв раздел би могло да има полза и в случаите, когато купувач например само се СЪМНЯВА и това го спира - тогава може да пусне линк към обява и да пита за инфо, да каже какво го притеснява и т.н. за да няма колебания. Да речем, че продавам инструмент, който е 1 към 1 с краден такъв - не би било зле пострадалия лично да обяви ако е възм. че не е същия, за да не стават разни амалгами.
  3. Айде и аз да се изпляскам тука (не се имам за много знаещ...) - акустичен бас вероятно ще свърши работа, но ако успееш да намериш си вземи полуакустик. Без да е вкл. в усилвател се чува достатъчно силно и отчетливо за дрънчене в къщи, а когато дойде момента да си взимаш техника, не е нужно да го сменяш. Лошото е, че няма много модели, особено по-евтинки, а в БГ-то пък хич не се намират.
  4. Значи без да се пиша нещо много разбирач, абсолютно подкрепям колегата, че е напълно ненужно да трошиш излишно пари, купуваики си пет струнен, щом сега започваш. Независимо колко дълги са ти пръстите, просто няма смисъл, а и петата струна е доста дебела и в накои случаи направо може да откаже един начинаещ музикант от свиренето на бас. Принципно Корт се смята за по-добрата марка и според мен има защо, така че в случая лично аз бих избрал/препоръчал техен бас (имам Корт от доста време), но просто си вземи 4 струнен.Иначе поздравления за избора да свириш на бас П.С. ако се разровиш из форума, ще видиш сума ти работи, изписани по темата 'бас за начинаещ' и ще намериш отговори на евентуалните си други въпроси.
  5. Понеже MDFk се чуди как се свири слап-соло с перо, мисля че мога да ти отговоря (щото и други много им е чудно) - не знам дали е бил такъв случая в НДК, обаче има едни перца, които не се държат с палец/показалец, ами се нахлузват на върха на пръста.В случая се слага на върха на показалеца и палеца остава свободен да удря струната.Може да има и други хитрини, за да се получи (да си залепиш перото с лепило на пръста!?) номера, но аз лично не знам и не се сещам.... ама пинизи 'сякакви.
  6. Опаа, направил съм грешка (темата не била за кои смятам, че имат глас, а кои са ми любими) - сори. То не са един и двама, и жени и мъже, затова няма да изброявам. Най-много като че ли ме кефи именно вокала на Alice In Chains и този на Morphine. П.С. Може да добавим и Zack de LaRocha от R.A.T.M.
  7. Вокала на Alice In Chains - лека му пръст - имаше убииствен глас за такава музика. А иначе и мен повече ме впечатлява интересен глас/тембър, отколкото широк диапазон (не че това не е важно - Елвис Пресли е голяма работа, нищо че не го слушам). Някои от гласовете в олдскул хип-хопа: Cypress, Beastie, H of P, Q-Tip, Funkdoobiest, Notorious BIG,... и други, от по-тежките стилове, но тях вече сте изброили та няма смисъл да се повтаряме. От жените: Annie Lennox, Sade, Duffy, Amy Winehouse примерно. А също и сръбските фолкпевици от поколението на Лепа Брена, само че не помня никакви имена, щото не слушам такъв тип музика, просто не мога да им отрека, че повечето за разлика от БГ-чалгарките, си имаха яко глас.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.