gogala Публикувано Март 7, 2009 Публикувано Март 7, 2009 Здравейте, От няколко седмици следя този форум и научих доста неща свързани с музикалните инстументи По принцип не съм се занимавал с музика, но от известно време много съм се запалил по баса и искам да Ви помоля да ми препоръчате някой бас за начинаещ на по-достъпна цена. Спрял съм се на Cort Action bass V-A 5 струнен. Нямам възможност да го пробвам преди да го купя за това бих бил благодарен да чуя вашите мнения Поздрави! п.с. Слушам главно метъл.
разбойник Отговорено Март 7, 2009 Отговорено Март 7, 2009 (Редактирано) Здравей, нямам лични впечатления от този бас, но като спецификация и с оглед на славата на Корт на прилични инструменти ще свърши работа като за начало. Така или иначе, ако продължиш да се занимаваш по-дълго с музика с времето ще изградиш предпочитания и вкус и тогава ще се насочиш сам към някой качествен инструмент - без да има нужда от интернет съветници. Едно допълнение. Според мен за първи бас 4 струни са по-добър вариант, особено ако не си с големи длани. Това ще даде възможност за по-плавно привикване на ръцете ти с натоварването, както и за по-лесно изграждане на правилна постановка. Успех с метъла! Редактирано Март 7, 2009 от разбойник
gogala Отговорено Март 31, 2009 Автор Отговорено Март 31, 2009 А какво мислите за това Squier P-Bass Special? Май ще е по-добре като за първи бас?
rudibass Отговорено Март 31, 2009 Отговорено Март 31, 2009 по добре корта бате ....дори и някой 4 струнен ....по добре,... вервай ми...
Pure Smoke Culture Отговорено Март 31, 2009 Отговорено Март 31, 2009 Значи без да се пиша нещо много разбирач, абсолютно подкрепям колегата, че е напълно ненужно да трошиш излишно пари, купуваики си пет струнен, щом сега започваш. Независимо колко дълги са ти пръстите, просто няма смисъл, а и петата струна е доста дебела и в накои случаи направо може да откаже един начинаещ музикант от свиренето на бас. Принципно Корт се смята за по-добрата марка и според мен има защо, така че в случая лично аз бих избрал/препоръчал техен бас (имам Корт от доста време), но просто си вземи 4 струнен.Иначе поздравления за избора да свириш на бас П.С. ако се разровиш из форума, ще видиш сума ти работи, изписани по темата 'бас за начинаещ' и ще намериш отговори на евентуалните си други въпроси.
gogala Отговорено Март 31, 2009 Автор Отговорено Март 31, 2009 Благодаря на всички! Реших да е Cort Action A 4 стунен.
teko_pz Отговорено Април 8, 2009 Отговорено Април 8, 2009 ми китарката наистина е мн яка аз също се чудя какв бас да си взема
IgniteAll Отговорено Април 8, 2009 Отговорено Април 8, 2009 Ами, преди да подхванеш темата със същите въпроси, които са зададени в нея, моля разгледай целия раздел за Бас китара. Сигурен съм, че ще намериш всичко, което ти е нужно като информация.
robtrujillo Отговорено Април 8, 2009 Отговорено Април 8, 2009 Човече, и аз бях така...Най-добре си вземи един 4-струнен Стаг за 350 лв, няма да съжаляваш. Много добре се учиш на него и то бързо. Не е кой знае какво, ама след половин година ше си вземеш по-хубав. И пак повтарям - Стага е най-доброто за начинаещ басист. Успех! Момчил
Atrium Отговорено Април 13, 2009 Отговорено Април 13, 2009 ...И сега половината басисти у форумО че ти скочат, че Stagg са по-скоро тупалки за килими, отколкото басове, евентуално ше стане караница и после Викс ше сложи ключ на темата, случвало се е милион и един пъти.. Не ме разбирай погрешно, аз самият свиря със Stagg (и на мен ми е първи инструмент), дори също като теб мисля, че не е лош инструмент за начинаещи. Както са си го казали Знаещите - получаваш толкова, за колкото плащаш. Плащаш малко - получаваш малко. После с лека ръка го продаваш и сменяш за нещо, което ти пасва най-добре като инструмент. ...Същите тези Знаещи, за да казват, че Stagg не са най-добрият избор, значи има защо. Затова приятелски съвет - не казвай, че Stagg са НАЙ-доброто за начинаещ басист. Най-малкото - предполагам, че не си пробвал кой знае колко други басове, за да можеш да изкажеш наистина обективно мнение. Пък и някоя караница ще си спестиш. За да не съм съвсем у офтопикО - ако не бях толкова нетърпелив, като си взимах басчето и бях огледал и проучил повече.. абе все си мисля, че и аз щях да се спра на Cort. И все пак, за завършек - много доволен съм си от Stagg-чето, наистина не е кой знае какво, има си забележки тук-там, но ми служи вярно. И дизайнът му много радва.
IgniteAll Отговорено Април 13, 2009 Отговорено Април 13, 2009 Всеки с възможностите си. Ако някой иска да пита нещо за Стаг, да прочете всичко в разделя. Затварям тази тема, за да не стане ужасия от питащи и овикващи нискобюджетните марки.
Recommended Posts