Azwraith Публикувано Март 5, 2009 Публикувано Март 5, 2009 Здравейте!Моят въпрос е как точно се настройват адаптерите на китарата ? Забелязал съм че има едни болчета от горе и отдолу и когато ги завинтвам и отвинтвам адаптера се повдига нагоре и съответно спада надолу при обратното и незнам какво точно се променя.Не съм въобще на ясно с техниката по китарата и ако може някой да бъде така добър да поясни някой неща. Цитирай
krismana Отговорено Март 5, 2009 Отговорено Март 5, 2009 Ами ако съм разбрал правилно когато ги повдигнеш улавят по добре вибрациите на струните и звукът става по-силен,"изпържен",и компресиран, а като ги свалиш става по-слаб но по-динамичен. Незнам каква е тая мода всички да си вдигат адаптерите до струните и да се кефат на замазания тон, аз моите съм си ги свалил и са ми перфектно Който знае нещо повече от колегите да заповяда Цитирай
Valserp Отговорено Март 6, 2009 Отговорено Март 6, 2009 Натисни 6-та струна на последното възможно прагче. Сега измери разстоянието м/у средата на струната и адаптера. По принцип трябва да е около 3мм, но не задължително - зависи от вкус и адаптер... Нагласи по собствено желание, като връткаш винтчето от тази страна на адаптера. Повтори с 1-ва струна. Ако адаптерът е прекалено високо - ще получаваш замазан и неприятен звук. Възможно е и да намалее състейна, тъй като магнитното поле е по-близо до струните. Ако адаптерът е прекалено ниско - ще получаваш слаб аутпут с неадекватна атака и слаб състейн. Цитирай
Lumash Отговорено Март 6, 2009 Отговорено Март 6, 2009 Натисни 6-та струна на последното възможно прагче. Сега измери разстоянието м/у средата на струната и адаптера. По принцип трябва да е около 3мм, но не задължително - зависи от вкус и адаптер... Нагласи по собствено желание, като връткаш винтчето от тази страна на адаптера. Повтори с 1-ва струна. Ако адаптерът е прекалено високо - ще получаваш замазан и неприятен звук. Възможно е и да намалее състейна, тъй като магнитното поле е по-близо до струните. Ако адаптерът е прекалено ниско - ще получаваш слаб аутпут с неадекватна атака и слаб състейн. Много полезни съвети.. И на мене ми помогнаха... Благодаря Цитирай
soundcraft Отговорено Март 6, 2009 Отговорено Март 6, 2009 Почти всички известни фирми дават в сайтовете си примерни разстояния за различните видове адаптери,с които оборудват китарите си.Оттам нататък всичко е въпрос на лични предпочитания. Цитирай
Azwraith Отговорено Март 6, 2009 Автор Отговорено Март 6, 2009 Благодаря на всички за полезните съвети!Ще се занимая и ще видя как ще ги настроя така че на мен да ми харесва Цитирай
Recommended Posts