savov Отговорено Март 5, 2009 Отговорено Март 5, 2009 Аз нямам такава китара, но съм свирил няколко пъти и...определено бих си купил в скоро време. Звукът е наистина различен и доста приятен! Направи ми впечатление обаче, че нещо не се получава добре когато свирих с пръсти с дясната ръка. С перце е доста по-различно и определено по-хубаво. Извадих си извод, че на подобна китара не е за предпочитане да се свири с пръсти...или греша!?! Цитирай
BlueZone Отговорено Март 6, 2009 Отговорено Март 6, 2009 Може и да се свири с пръсти, само че трябва да се обърнат дублиращите струни. За справка тук Цитирай
badValue Отговорено Март 6, 2009 Отговорено Март 6, 2009 Може и да се свири с пръсти, само че трябва да се обърнат дублиращите струни. За справка тук не съм сигурен колко си прав за обръшането на струните !!! а и на линк-а не се вижда "настройката/струните" толкова добре, но се вижда ясно, че си е "обикновенна" 12ка. Да доста по- трудно е от колкото на 6,но пък за сметка на това си е друг инструмент. youtube резултати вярвам, че с практика ВСИЧКО се учи ... голяма помощ сигурно ще са перца за палец и такива като "нокти" @savov това с какво ще се свири перце-пръсти(нокти)- дветеЗаедно вече си зависи и от песента определено си е "гадно"/трудно да се свири с пръсти , но не невъзможно. Цитирай
BlueZone Отговорено Март 6, 2009 Отговорено Март 6, 2009 Аз имах предвид конкретно Brian May - на всички концерти, които съм гледал, където го свирят това парче, дублиращите му струни са отдолу. Цитирай
prayer4eto Отговорено Март 6, 2009 Отговорено Март 6, 2009 (Редактирано) ^ В интерес на истината, китарата, която бях пробвал, беше точно с дублиращите струни отдолу. Може би и затова ми хареса толкова - при свирене с пръсти и използването на инструмента като "солиращ", това разположение на струните е наистина по-добрият вариант. П.П. Само ще допълня, че видях на едно видео следната ситуация - при струните от 1-а до 5-а дублиращите и основните са обърнати, а на 6-а не са (явно заради ползването на палеца ). Редактирано Март 6, 2009 от prayer4eto Цитирай
badValue Отговорено Март 6, 2009 Отговорено Март 6, 2009 конкретно Brian May -> това което видях 18-24сек ми изглежда като да е настроен ЕЕ АА Дд Гг бб ее (ако е нормална настройка)- по скоро дебелината на струните 1,2,5,6 са "унисонови" , а 3и4 са "октавови" като тънките са от страната на 1,2 за това съм съгласен на тази песен такъФ е строя ... а относно "обърнатите" струни ... аз пък навсякъде съм ги срещал тънките отгоре ... а и нът-овете които съм виждал са били все така изрязани ако ги броим от ляво на дясно 11 е по-широк от 12 .....(и на мойта е така...) не че не може да се вземе "заготовка" и да се издълбае произволно Цитирай
ciriljhonson Отговорено Март 6, 2009 Отговорено Март 6, 2009 По принцип подредбата на струните е точно тънките отгоре, но според мен не виждам проблем да се експерименира.. Standard eEaAdDgGBBEE 1st- E- tuned just like the high E 2nd- E- tuned just like the high E 3rd- B- tuned just like the B 4th- B- tuned just like the B 5th- G- tuned just like the G 6th- g- slightly different 7th- D- tuned just like the D 8th- d- slightly different 9th- A- tuned just like the A 10th- a- slightly different 11th - E- tuned just like the low E 12th- e- slightly different Други по-популярни строеве: Open A- eEaAeEaAC#C#EE Open C- cCgGcCeEgGcC Open D- dDaAdDf#F#AADD Open F- cCfFcCfFAACC Open G- dDgGdDgGbBdD Hawaiian- cCgGcCgGAAEE Slack C- cCgGcCgGCCCC Drop D -dDaAdDgGBBEE Double Drop D -dDaAdDgGBBDD Dropped C -cCgGcCfFAADD Dropped B- bBf#F#bBeEG#G#C#C# Irish -bBdDdDdDDDDD Цитирай
Recommended Posts