Queroth Публикувано Октомври 1, 2005 Публикувано Октомври 1, 2005 Ами днеска ходих до xxxx и си взех потенциометри за китарката .. обаче не съм забелязал че на китарата а малки и взех големи ! това има ли някакво значение ? Цитирай
AXE Отговорено Октомври 1, 2005 Отговорено Октомври 1, 2005 Размера няма значение! ( :green: ) Важното е как работи, а именно - дали е със същото съпротивление. Доколкото помня, за китара с единични адаптери, бяха 250К, а за двойни - 500К. Цитирай
Queroth Отговорено Октомври 1, 2005 Автор Отговорено Октомври 1, 2005 съпротивлението е ОК 500к просто се чудех за размера ами сега ще почвам да оправям китарката имаше една тема как да съживим кремонката сега от там чета и тъй после може и снимки да вкарам ако има желаещи Цитирай
didopeshev Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 Гога, Сложи снимки като я направиш Цитирай
bratmito Отговорено Октомври 8, 2005 Отговорено Октомври 8, 2005 Потенциометъра за Volume се прецака и реших да го сменя,обаче немога да намеря 250К.Най-близкото което намерих е 220К.Ще свърши ли работа?Китарата е с 3 единични адаптера? Цитирай
fracture Отговорено Октомври 8, 2005 Отговорено Октомври 8, 2005 (Редактирано) Хм, при мене съществува потенциометър със стойност 50k и трябва скоро време да му правя смяна - то като питам по музикалните магазини за такъв потенциометър, ме гледат странно и ми казват, че имали потенциометри само за китари, при което и аз им отвръщам със странен поглед Понеже ми трябва потенциометър дето е линеен, но има логаритмичен, ще има ли някакъв проблем, ако направя замяната с такъв, друго - стойността трябва да е 50k но има 47к - май няма да е толкова фатално, ако ползвам такъв или да потърся с точната стойност :think: Редактирано Октомври 8, 2005 от fracture Цитирай
Bobolin Отговорено Октомври 8, 2005 Отговорено Октомври 8, 2005 Ами днеска ходих до xxxx и си взех потенциометри за китарката .. обаче не съм забелязал че на китарата а малки и взех големи ! това има ли някакво значение ? Ако не е тайна ще споделиш ли колко струват там потенциометрите, че и аз скоро ще си сменям и двата. Цитирай
Queroth Отговорено Октомври 8, 2005 Автор Отговорено Октомври 8, 2005 ами имаше от 3 до 10 лева има и по 250 и по 500 , само че тази седмица един приятел ходи и са му казали че имат само volume ама предполагам са докарали ! GuitarKeeper няма проблеми като я направя ще я снимам Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 16, 2005 Отговорено Октомври 16, 2005 По принцип няма почти никакво значение дали са 250, 220, 300, 330, 470, или 500К. В магазините за електроника има линейни потенциометри за по 60 - 80 стотинки. Единствената им разлика с "китарните" е че по - трудно се въртят и трябва да ги смажете като ги купите(говоря за китайски, не за български или руски потенциометри). Цитирай
Recommended Posts