Jump to content
Българският форум за музиканти

Студио в София


Recommended Posts

Въпреки леко неясното заглавие на темата ще се опитам да обясня какво искам да попитам всъщност. С групата с която свиря ще се наложи да запишем няколко неща и изниква логичният въпрос - къде точно? Понеже информацията в интернет не винаги е пълна/актуална (100% сигурно е, че има студиа за които изобщо не предполагам че съществуват, съответно някои е възможно вече да не съществуват ...). Във форума има достатъчно хора, които се занимават със звукозапис и съответно такива, които активно записват - следователно биха могли да дадат съвет.

 

Става въпрос за нормална (сравнително :) ) рок група - 2 китари, бас, барабани, вокал. Идеята е всички да могат да свирят заедно, китарите могат и да минат без истински усилватели на първо време (да се записва чистия сигнал + подадения от преамп/процесор/спийкър сим. или нещо от сорта ...)

т.е. трябва ни студио, което да покрива следните изисквания:

- достатъчно голяма и добре звучаща стая (live room),

- възможност за многоканален запис (~16 канала),

- добра колекция от микрофони + 2 читави D.I. box-а,

- възможност за мониторинг на това, което се случва (по възможност да се чуваме кой какво свири :hysterical:),

- приятни и позитивно настроени хора, които знаят какво правят (екипа на студиото).

 

Надявам се, че не искам прекалено много :rolleyes:. Всякакви коментари са добре дошли и предполагам ще са от полза не само на мен,но и на други четящи хора. Ако нещо се смята за реклама и е против правилата може и директно на Л.С.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да добавя, че би било прекрасно ако студиото разполага с комплект барабани (под комплект разбирам минимум каса, том + флор том) :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изслушайте любимите си записи правени в България, разберете къде са правени и от кого са миксирани, разпитайте за какви цени става дума и обмислете кои от вариантите са осъществими финансово.

 

Много е важно да работите с хора, чиито предишни записи харесвате. В противен случай няма да става дума за съвместна работа, а за спорове, нерви и компромиси и накрая никой няма да е доволен напълно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за отговорите, още малко пояснения, защото явно не е станало съвсем ясно :). Говорим само за записване на тракове - смесване и мастеринг е съвсем друг филм и най-вероятно ще се прави от други хора, а не в конкретното студио. В този аспект по-скоро се търси вариант с добре звучащо помещение, добри преампи/конвертори/микрофони и желание за работа.

 

В този ред на мисли вариантите, които знам са Graffitti, Pacific, Sub Zero ... от репетиционните M&D, Groundstudio, President. Интересно ми е за евентуални варианти, които не знам, както и евентуално лични впечатления.

 

Надявам се да е станало по-ясно :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новото помещение на Графити е много добро. Имат конзола Studer, която също е стабилна работа. От към микрофони също не е като да няма, макар че не съм фен на MXL-ите, които ползват за Overhead-ит. Затова пък beta 91 много ми харесва за каса, а имат и Neumann за вокали. Другите, които помня са beta 57, beta 56, akg d112. За желание за работа не мога да знам, защото са доста хора там, аз лично съм работил с Борян и съм много доволен от отношението му. За китарни и бас усилватели нямам наблюдения, само барабани съм записвал там. Доколкото помня няма барабани на разположение, но може и да се е променило това.

 

Groundstudio и President не бих препочръчал за записи. За първото нямам скорошни наблюдения, може и да има напредък напоследък, но пистите записани във второто, които съм получавал за смесване бяха много зле. От M&D нямам пряки наблюдения, но съм чувал добри неща. Pacific има потенциал, но и недостатъци като малко помещение и скромна според мен техника що се отнася до китарите. Освен това ми се наложи дълго да им обяснявам, защо искам сурови писти, а не минати през техните eq и гейтове и компресори, което за мен лично е минус. Има барабани, които могат да се ползват.

 

Sub-Zero вече разполага с доста сериозно оборудване, като Mesa Dual Rectifier, Peavey 6505(или 5150), Mesa 4x12", Ampeg SVT3, Ampeg SVT 4x10", DW барабани. Не съм запознат с новата техника откъм микрофони, интерфейс и т.н., но предполагам, че също е на ниво. Помещение е сравнително малко, а студиото е като цяло тясно специализирано в метъл/хардкор звучене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Благодаря за отделеното време и разясненията, главният въпрос в темата, който може би трябваше директно да задам е: Какви са алтернативите на Graffitti ако се търси про студио в София?

 

Не ми се вярва навсякъде да е пълно с project студиа за лична употреба и да има само 1 или 2 професионални или полу-професионални такива?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.