Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Те не свирят с ърни бол защото са кой знае колко по-добри, а защото им дават солидни хонорарчета за реклама според мен :)

Или може би не разсъждават че е Далавера да свириш с едни струни 3 месеца..

извинявам се за офф-а

и това какво значеше, че те като могат да си позволят да мислят така, следователно трябва и ние ли?

и защо се дразниш само на рекламата на струни еликсир, да не си нещо алергичен?

Отговорено
Те не свирят с ърни бол защото са кой знае колко по-добри, а защото им дават солидни хонорарчета за реклама според мен :)

Или може би не разсъждават че е Далавера да свириш с едни струни 3 месеца..

извинявам се за офф-а

и това какво значеше, че те като могат да си позволят да мислят така, следователно трябва и ние ли?

и защо се дразниш само на рекламата на струни еликсир, да не си нещо алергичен?

Не ,че е следователно,но формулата "Са че спЕстим жълти стинки" определено вреди според мен.

Алергичен съм към рекламите,ма бачкам във фирма за реклами ..малиии :blink:;)

Отговорено

^ мойта забележка към тези Ърни Р&Б е , че са тънки ....това са "хибрид" 10-11 ... като 3та(сол) е без "намотка" ,което малко не ми допада като звук, защото "омотаните" повече ми харесват как звучат... положителното че е по-лесно(по-меки са струните) за свирене на "соло"

80/20 -бронз звучат малко по- звънливо(тъничко)

93/7 фосфор-бронз (на ЪрниБол - слинки) ми звучат по-плътно /извинявам се ако не са ми точни термините,така бих ги определил "непрофесионално"/

като размер предпочитам 12ки за стандартен строи(Ми) вярно малко са по-твърди , но звука пък е определено по- добър от на 10(например), 13ки вече и на мен ми идва твърдо.... а и има опасност китарата(грифа) да не издържи

марки дадариото имат много хубав "глас" обаче само като нови.. след 1-2 седмици(свиря макс 1-2ч дневно) вече не ми харесва толкова определено плачат за смяна и "видимо" има разлика след смяна

мазилата за струни помагат!!!

аз предпочитам фосфор струни, а новите китари обикновенно ги дават с бронз(80/20)

фендер струни на мен не ми харесват!!!

....но също така мога да кажа , че предпочитам да свиря на нови "менте" струни пред "ърни" на месец-месецИполовина

ако трябва да ти кажа марка ще е ърни(но това е само от тези който съм пробвал) имам желание да опитам и еликсир , затова нищо не мога да кажа вярвам са Добри

ямаха също издържат повече от дадарио!!!

изводи: опитай бронз и фосфорБронз на 1 марка за да разбереш кой е твоя тип...

след това пробваи популярните марки които можеш да намериш фендер/ямага/дадарио/ърниБол и т.н. .....

за мен дадарио мноог добри, но закратко .. затова предпочитам ърни

всеки ще ти каже какво и аз ЕКСПЕРИМЕНТИРАЙ с марки.

препоръчвам дадарио , но ако можеш поръчай си ги "отвън"

Отговорено
Не ,че е следователно,но формулата "Са че спЕстим жълти стинки" определено вреди според мен.

Алергичен съм към рекламите,ма бачкам във фирма за реклами ..малиии :);)

зависи в какви условия я прилагаш тая формула...според мен

а иначе не е зле да прочетеш още веднъж втората част от поста ми и тоя път да наблегнеш на думичката "само"

пийс

а, да: :girl_cray2::blink:

Отговорено

Човекът изрично каза :

,цената не е от значение,но да ги има в България.
Отговорено (Редактирано)

Човекът изрично каза :

,цената не е от значение,но да ги има в България.

акцентирам.....но ако можеш поръчай си ги "отвън" и в бг става но резултатите може да не са същите и това не е само мое наблюдение

в БГ просто никой не може да ти каже(освен някой истински вносител/дистрибутор), кой модел/марка/размер струни има някъде(където и да е било) ... затова така казвам ... а ако може да не е БГ имам впредвид ...имам 2 китари които са си още с оргиналните струни (дадарио-- по-конкретно ЕХР трябва да са) който още ми звучат ДОБРЕ(а са над месец-2) ..... и 2та вида са 12(едните размер, другите бройка) ,така че не са МЕКИ !!!!

скоро(вчера,сигурно вече оня ден - петък) в фактор-сф имаше ърни - 10-52(Р&Б(80/20) и хибридни(93/7) имаше) като за случая 80/20 са по - подходящи !!!! според мен

дадарио отдавна не съм виждал... а и не съм гледал за тях ,взимам си слинкиАкустик(ърни)

ако някъде намериш - силк&стийл(но те не са толкоз звънки(bright), и дадарио и ърни имат такава модификация) те трябва да са по- меки(!!!!!), но нямам идея как звучат(може да има в фактор, заредили са яко с струни скоро)

... друг интересен ?(въпрос) към автор: за кога ти трябват, за какво(запис/концерт/упражнения , стил, соло/ритъм).... ако ще е в БГ за след 2-3 седмици ВСЕКИ може да ти поръча ОТВЪН(а за теб ще са си БГ)

!!!! звънливи - меки ми звучи като ....<искам мощен "джип" -300-400 коня и да харчи 3-4-5(на 100) градско>... за акустична китара за звук трябват НАТЕГНАТИ струни ... който обаче не са МЕКИ(защото са ДЕБЕЛИ) !!!

меките струни(усещане) може да дойде от добър "екшън"(ниски струни) и да си свикнал (личен опит имам стаг с 12 в ми и на моменти ми "омеква", но аз нямам/не свиря/не съм свикнал с елКитара)

така че трябва да намериш компромис с размер+дадарио(ехр по възможност)/ямаха/ърни/еликсир/фендер/гхс пробваш и сам си отговаряш кой са струните (аз имам и китара с 13ки така 4е за размер/мекота не мога да дам необременено мнение)

друга идея .... щом цената не е проблем компромисно решение е да намериш подходящи 4,5,6 струна ,а за "сола" да сложиш по-тънки от тези в комплекта например -- 10+12 --> 10,13,17,36,45,53(4).... тънките струни(плейн/без навивка,намотка) за ел и акустична са ЕДНАКВИ !!!!!

П.П. извинявам се как съм си изказал мисълта(спи ми се), а за правописа ще се оправдавам с това че съм на лаптоп и не съм свикнал с тази кбд

ИЗВИНЕТЕ МЕ ОТНОВО

Редактирано от badValue
Отговорено

.. коментирам неща , който аз смятам за звънки и меки

меко ми е найлон - normal tension

звънко => ярко(bright --- 80/20) , а и новите струни ми звучат звънко

а според мен това са строго индивидуални неща

по темата моита препоръка--> дадарио ехр 80/20 ... размера 10,11,12 взимаш трите и тези който ти харесат най- много тези са

П.П. мойте струни(тези с които ми е най- кеф) ърниБол слинкиАкустик(93/7) - регюлар(12-54) и хибрид(10-52)

Отговорено

Благодаря на всички,за мен най добрият вариант е на Rocko BG,но за съжаление никъде във Варна ги няма в момента има само лайт и супер лайт и за в момента си вземах ROTOSOUND 9-48 фосфор-бронз,на които 3-та струна също е без намотка,но задължително като се появят Ърнибоол р&б ще ги пробвам!Поздрави!!!

Отговорено
Благодаря на всички,за мен най добрият вариант е на Rocko BG,но за съжаление никъде във Варна ги няма в момента има само лайт и супер лайт и за в момента си вземах ROTOSOUND 9-48 фосфор-бронз,на които 3-та струна също е без намотка,но задължително като се появят Ърнибоол р&б ще ги пробвам!Поздрави!!!

щом ти харесва фБронз звука трябва да опиташ ърни - хибрид слинкиАкустик, те са същите като "големини" като Р&Б, но са 93/7 вместо 80/20, взех си буквално преди 2 седмици такива от софийският фактор - 10лв

п.п. може да пробваш и BabyThomas какво/и дали/ може да ти предложи нещо такова.... вярвам че няма да те подведе той!!!!!!

п.п.2 ако много искаш и аз мога да ти "намеря" такива струни, но просто доставката ще ти натовари цената. -- независимо кои ърни искаш 80/20 или 93/7

пп ..... и дадарио имат 9ки , но просто не съм ги споменавал защото и 10ките са ми меки и си плачат за ФА(според мен)

Отговорено

...ако са ти "дебели" стандартните 10ки.... купуваш си 13ки(13-56) , добавяш единична 9 и получаваш автоматично например 9-45(с ненавита сол).. само марка трябва да си харесаш....