BassTraffic Публикувано Февруари 26, 2009 Публикувано Февруари 26, 2009 Здравейте! По неведоми пътища се сдобих със ето тази заготовка за фингърборд (снимките по-долу). Не познавам това дърво и не намерих информация за него. Дървесината е доста здрава и е приготвена за ФБ на фретлес бас. Очевидно че се използва за такива цели. По твърдост бих я сравнил със Rosewood Sonokeling (даже по-твърда) и Vengue. Снимки: Структирата му е наситено-зърнеста. Ако някой знае нещо за тази дървесинка, нека сподели! К. Димитров Цитирай
BassTraffic Отговорено Март 1, 2009 Автор Отговорено Март 1, 2009 ...голяма мистика се оказа това дръвче май......... К. Димитров Цитирай
vlex Отговорено Март 1, 2009 Отговорено Март 1, 2009 Най-вероятно наистина е някакъв палисандър, но точно какъв са малко хората, които биха могли да ти кажат със сигурност Затова не е толкова популярна и темата ти Поздрави, Влад Цитирай
BassTraffic Отговорено Март 1, 2009 Автор Отговорено Март 1, 2009 Да! Май там някъде е отовора! Около палисандъра. До този извод и аз стигнах, но все пак бях длъжен да използвам жокера "Попитай колегите от форума" К. Димитров Цитирай
BassTraffic Отговорено Март 19, 2009 Автор Отговорено Март 19, 2009 След много , дървесинката се оказа......TEAK! К. Димитров Цитирай
IgniteAll Отговорено Март 19, 2009 Отговорено Март 19, 2009 Намери ли проложение на това дръвце? Изглежда много красиво. Какво може да произлезе от него като краен резултат? Цитирай
BassTraffic Отговорено Март 19, 2009 Автор Отговорено Март 19, 2009 Заготовката е приготвена за Фингърборд (ФБ). За друго май няма да може да се използва, имайки предвид размера й. При всички положения ще бъде употребена, но дали за китара или бас - незнам. Дървесината е наистина достатъчно твърда и според мен определено има качества за ФБ. К. Димитров Цитирай
IgniteAll Отговорено Март 19, 2009 Отговорено Март 19, 2009 Да, усетих се аз, но чак сега, защото имах проблем с компа и не ми се отвориха снимките като хората Когато имаш готови неща с това дръвце, ще се радвам да споделиш с нас Цитирай
Recommended Posts